به‌پرداخت ملت پل معاملاتی ایران با روسیه

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ به نقل از پول نیوز، هنگامی که برای اولین باز انسان از کره ماه به زمین نگاه کرد، اصطلاح دهکده جهانی مطرح شد و براستی کره زمین در مقابل تمامی کهکشانهای شناخته شده و ناشناخته، دهکده ای بیش نیست.

البته پیشرفت های علمی بسیاری در داخل کره زمین صورت گرفته، پیشرفت هایی که باعث شده انسان پایش را فراتر از جهان فیزیکی بگذارد و در فضای مجازی طی طریق داشته باشد. واقعیت این است که فضای مجازی همه فضاها را در نوردیده و همه چیز را زیر سوال برده است.

یکی از تحولاتی که فضای مجازی رقم زده و بسرعت گسترش یافته، نقل و انتقالات مال است. مدتهاست پول به مفهوم اسکناس یا سکه کمرنگ و حتی بی رنگ شده و کمتر کسی را می توان یافت که برای خرید هر کالا یا خدماتی، پول نقد بپردازد. همه چیز با یک کارت بانکی و یک دستگاه کارتخوان رقم می خورد. تفاوتی نمی کند قصد خرید 100 میلیون تومان کالا داشته باشید یا برای خرید یک نان به نانوایی مراجعه کرده اید، باید کارت بکشید، زیرا هیچ کس حوصله رد و بدل کردن پول نقد را ندارد.

این وضعیت در داخل کشور جا افتاده و به امری عادی تبدیل شده است. اگرچه هر بانکی یک کارت بانکی مخصوص همان بانک صادر می کند، اما برای دستگاه کارتخوان تفاوتی نمی کند و به کارت بانک تمامی بانکها خدمات می دهد.

اما هنگامی که بحث بر جهانی شدن است، باید خدمات بانکی بین کشورها نیز اتفاق بیفتد. اینکه یک نفر ناچار باشد ریال بدهد و دلار بگیرد و در این بین درصدی برای جابجایی ارزی کارمزد به صراف یا بانک بپردازد، به هیچ عنوان درست نیست. مهمتر آنکه ایران در معرض شدیدترین تحریم ها قرار دارد و جابجایی ارز نیز چالشهای بسیاری را رقم می زند و حتی امکان پذیر نیست.

برای مدیریت این معضل، ایران و روسیه به توافقی جالب توجه دست پیدا کردند و در قالب اتصال به شبکه شتاب، ایرانی و روسی می توانند با کارتهای خود در کشور دیگر خرید کنند که فاز نخست این پروژه آبان‌ماه سال گذشته آغاز شد.

بی شک برای این اتصال، به شرکتی توانمند نیاز است تا درصد اشتباه و خطا به صفر برسد. زیرا افزایش درصد خطا و اشتباه باعث می شود طرفین نسبت به این مهم رغبت خود را از دست بدهند و کار بجایی برسد که این طر ح با شکست رو به رو شود و همچنان وابستگی به دلار و ارز در معاملات خارجی اتفاق بیفتد.

بیشتربدانید: به‌پرداخت ملت در اوج وفای به عهد و مشتری مداری

برای موفقیت در این پروژه، باید شرکتی به عنوان پایلوت برگزیده می شد که بالاترین توانمندی را داشته باشد که شرکت به‌پرداخت ملت با داشتن سوابق درخشان و بدست آوردن رتبه های بالا، به عنوان شرکت توانمند برگزیده شد و در ادامه اجرای طرح اتصال شبکه پرداخت ایران و روسیه (میر-شتاب)، قابلیت انجام تراکنش با کارت‌های بانکی روسی از طریق اپلیکیشن MirPay بر روی پایانه‌های فروشگاهی به‌پرداخت ملت عملیاتی شد.

از آنجا که بکارگیری کارت روسی در کارتخوان های ایرانی می توانست چالش آفرین باشد، در این مرحله، با ارتقای نرم‌افزاری پایانه‌ها و بهره‌گیری از فناوری NFC مبتنی بر زیرساخت کهربا، امکان پرداخت سریع، امن و بدون نیاز به کارت، برای گردشگران روسی فراهم شد. بدین ترتیب، پذیرندگان دستگاه‌های کارتخوان به‌پرداخت ملت می‌توانند پذیرش تراکنش‌های کارت‌های شبکه میر را از طریق اپلیکیشن موبایلی MirPay انجام دهند.

از مهم‌ترین مزایای این طرح می‌توان به تسهیل فرآیندهای مالی برای گردشگران، حذف هزینه‌های تبدیل ارز، افزایش امنیت، امکان استفاده شبانه‌روزی از خدمات پرداخت و در نهایت کمک به رونق صنعت گردشگری کشور اشاره کرد.

باید این واقعیت را پذیرفت که شرکت به‌پرداخت ملت توانمندی بالایی برای این مهم دارد و با ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز، نقش مهمی در عملیاتی‌سازی این پروژه بین‌المللی ایفا کرده است.

راه‌اندازی این خدمت، گامی مؤثر در راستای تقویت تعاملات اقتصادی ایران با کشورهای منطقه و همراستا با اهداف راهبردی صنعت فین‌تک و پرداخت الکترونیک کشور تلقی می‌شود.

بدین منظور اجرای این پروژه فازبندی شده تا چالشها و مشکلات در هر فاز دیده شود. در نتیجه فاز سوم، که اجرای آزمایشی آن در شهریورماه امسال صورت می‌گیرد، شهروندان ایرانی نیز قادر خواهند بود از طریق اپلیکیشن‌های پرداخت موبایلی، خرید خود را بر بستر پایانه‌های فروشگاهی در روسیه انجام دهند که بهره‌برداری کامل از این فاز در آذرماه ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی شده است.