اشتراک گذاری :
خبرداری؟ به گزارش پول نیوز، رسانه همچون شمشیر دو لبه است که اگر بصورت درست انجام وظیفه کند، می تواند چالشها را مدیریت کند و چنانچه از اهداف خود فاصله بگیرد، اشکالات اساسی ایجاد می کند. رسانه باید چالشها را بررسی، دلایل بروز چالشها را مشخص و در صورت داشتن تسلط جامع، راهکار ارایه کند. این رویکرد به پیشرفت منجر می شود، اما اگر تیغ انتقاد از حالت انصاف خارج شود، نه تنها تاثیرات مثبت برجای نمی گذارد، بلکه ویرانگری را رقم می زند.
نکته بسیار مهمی که باید هنگام قلم فرسایی مورد توجه قرار گیرد، شرایط کشور است. اگر بنای انتقاد داریم، باید بدانیم بر لبه تیغ تیزی حرکت می کنیم که زیان آن نه تنها متوجه مجموعه مورد انتقاد، بلکه متوجه مردم نیز می شود.بنابر این رسانه قدرت عجیبی دارد که نه تنها می تواند موثر و مولد باشد، بلکه می تواند مخرب، ویرانگر و بحران آفرین شود. نکته بسیار مهمی که نگاه منصفانه به یک گزارش یا خبر می دهد، رویکرد دو جانبه است. بدین معنا که اخلاق و مسوولیت رسانه ای حکم می کند قبل از انتشار هر مطلب در مورد یک مجموعه یا بنگاه اقتصادی، به ویژه مطالبی که سوگیری خاصی دارد، با آن مجموعه تماس گرفته شود تا چنانچه پاسخی برای سوالات دارند، در کنار مطلب منتشره بدهند و ای بسا پاسخ ها قانع کننده باشد و انتشار مطلب منتفی شود.
بتازگی انتقادهایی علیه پتروشیمی جم صورت گرفته که بازتاب های متفاوتی را در پی داشت. بازنشر این مطلب نیز از جمله رویکردهای سوال برانگیز بود که چرا مجموعه ای که این مطلب را بازنشر می کند، بدنبال پاسخ سوالات نمی رود و فقط بازنشر می کند.
اما محمدهاشم نجفی اردکانی مدیرعامل پتروشیمی جم با ارایه توضیحاتی به شفاف ساری درباره میزان فروش و سوددهی این مجموعه پرداخت.
مدیرعامل پتروشیمی جم با دادن حق اظهار نظر به رسانه ها بر اساس یافتههای خود تاکید کرد: تهیه گزارشها نیازمند اطلاع نویسنده از شرایط تولید، تامین، تجهیز و نگهداری، بازاریابی و فروش، بهای تمام شده، افزایش هزینهها توسط بخش بالادستی و ریسکهای شرایط تحریم است.
نجفی اردکانی در واکنش مستند به انتقاد صورت گرفته اعلام کرد تولید فروردین بیش از سه سال گذشته بوده و پتروشیمی جم در بین ۱۱ پتروشیمی فعال نه تنها تولید سال گذشته را حفظ کرده بلکه رشد ۸/۱ درصدی نیز داشته است.
وی با تاکید بر اینکه نمیتوان استراتژی فروش یک ساله یک بنگاه اقتصادی را صرفا با فروردین ماه که نیمی از آن کشور در تعطیلات کامل و نیمی دیگر در فضای ماه رمضان قرار داشته، سنجید گفت: جم بیش از ۴۵ هزار تن محصولات متنوع پلی اتیلنی را با قیمت قابل توجه به فروش رساند که به طور طبیعی، پروفرومهای آن در اردیبهشت ماه صادر شد.
مدیرعامل پتروشیمی جم با اعلام اینکه جم در سال گذشته د فروش داخلی، صادراتی و بین مجتمعی رکوردی بی نظیر از خود بر جا گذاشت گفت: بودجه پتروشیمی جم در ۱۴۰۳، حدود ۵۵ همت بود، اما با ثبت درآمد ۷۱ همت، ثابت کرد استراتژی فروش در بازارهای با حاشیه سود بالاتر، چگونه در ارکان مجموعه، ساری و جاری شده است. صادرات ۴۰۰ هزار تن محصولات پلیمری و شیمیایی به ارزش تقریبی ۴۰۰ میلیون دلار به بیش از ۲۰ کشور جهان هدفی بود که جم در سال گذشته با شعار جهش تولید به آن رسید و کام سهامدارانش را شیرین کرد.
بیشتربخوانید: حکم قطعی دستگاه قضا بر احقاق حق 870 میلیون دلاری پتروشیمی جم
وی با یادآوری اینکه صادرات اتیلن در کنار بوتادین و بوتن-۱، سبد محصولات شیمیایی صادراتی جم را تکمیل کرد گفت:استراتژی تنوع، ظرفیت سایر بازارهای صادراتی را هدف گرفت که با پیاده سازی صحیح آن در مدیریت بازاریابی و فروش، سهم بازار چین از ۷۵ درصد در ۱۳۹۹ به ۵۱ درصد در ۱۴۰۳ رسید و سود ناشی از فروش در سایر بازارها نسبت به بازار چین، در سال ۱۴۰۳ به حدود ۵ میلیون دلار رسید.
نجفی اردکانی با یادآوری اینکه پتروشیمی جم در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با افزایش تولید به فروش ۱.۸ میلیون تن محصول به ارزش ۱.۴ میلیارد دلار رسید گفت: با این عدد، بودجه دلاری پیش بینی شده ۱۰۰ درصد محقق شد، همچنین ارزش فروش ریالی ۷۱ همت بوده که این عدد هم حدود ۳۰ درصد بیشتر از بودجه ریالی سال ۱۴۰۳ بوده و همچنین نسبت به عملکرد سال ۱۴۰۲ بیش از ۶۰ درصد رشد داشت.
وی با اعلام اینکه فروش داخلی و بین مجتمعی ۱ میلیون تن محصولات پلیمری و شیمیایی به ارزش ۱ میلیارد دلار از دیگر رکوردشکنیهای جم در سال گذشته بود گفت: رای تاریخی ۸۹۲ میلیون دلاری قطعی دیوان عالی کشور در بزرگترین پرونده حقوقی صنعت پتروشیمی به سود پتروشیمی جم (فروش اتیلن به پتروشیمی مهر)، به نتیجه رسیدن پروژه ABS/Rubber در توسعه پلیمر پادجم پس از ۱۴ سال به چرخه تولید و آغاز فروش محصولات آن، اقدامات موثر در پروژه PDH/PP به عنوان یکی از مهمترین پروژههای اولویت دار صنعت پتروشیمی کشور و دهها اقدام دیگر، کاهش هزینههای تامین و تدارکات با استفاده از ابزارهای مذاکراتی با تامین کنندگان، فعالیت شبانه روزی مهندسی ساخت و تجهیز در داخلی سازی قطعات و تجهیزات، رساندن ظرفیت تولید بوتادین به ظرفیت اسمی برای اولین بار و فروش داخلی و صادراتی ۱۱۵ هزار تن بوتادین، برگهای زرین دیگر فعالیت پتروشیمی جم در سالی است که ۴ ماه آن تحت فشار حداکثری دونالد ترامپ علیه صنعت پتروشیمی ایران قرار داشته و همچنان ادامه دارد.
اگرچه این مطالب، پاسخی قانع کننده در خصوص عملکرد پتروشیمی جم است، اما فراموش نکنیم که بالانس کردن بازار دلار با ارزهایی است که پتروشیمی ها به بازار تزریق می کنند. هرگاه که قیمت دلار بالا می رود، رییس بانک مرکزی پتروشیمی ها را متهم می کند که از تزریق دلارهای صادراتی به بازار خودداری کرده اند. بنابر این به نظر می رسید در شرایط تحریم و تاکید مکرر رهبری بر حمایت از تولید، واقع نگری اقدامی مهمتر از تخریب باشد.