اشتراک گذاری :
خبرداری؟ به نقل از پول نیوز، هنگامی که پای فعالیت اقتصادی به میان می آید، زبان اقتصاد فرمول و عدد و رقم است که همه چیز را نشان می دهد. هنگامی که قرار است عملکرد یک مجموعه اعلام شود، باید گزینه های بسیاری مورد بررسی قرار گیرد. از درامد و هزینه، از بازاریابی و فروش، از تولید تا نیروی انسانی و بسیاری موارد دیگر ملاک ارزیابی قرار می گیرد. آنچه در پایان تمامی بررسی ها و ارزیابی ها باقی می ماند، سود یا زیان است که مدیریت یا سو مدیریت را در یک مجموعه نشان می دهد.
چالشی که در عرصه اقتصادی با جدیت مطرح می شود، وجود رقبای جدی، بزرگ و قدر است. فعالان اقتصادی در بخشهای تخصصی ورود می کنند و پس از مدتی در آن بخش به توانمندی قابل توجهی دست می یابند. اما این تمام ماجرا نیست و تاسیس شرکت جدید رقم می خورد که بازار رقابت را داغ می کند.
اقتصاد در بخشهای گوناگون کشاورزی، صنعت و خدمات تعریف می شود که یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد، صنعت بیمه است. اگرچه صنعت بیمه در عرصه تولید نقش مستقیمی ندارد، اما به صورت غیر مستقیم تضمین لازم را در عرصه های گوناگون از خودرو تا ساخت و ساز، صنعت، کشاورزی و بسیاری بخشهای دیگر ارایه می دهد و با مدیریت ریسک باعث می شود یک کارآفرین یا سرمایه گذار با خیال آسوده وارد یک عرصه اقتصادی شود و فعالیت کند.
اما درآمدزایی در شرکت بیمه به همین سادگی ها امکان پذیر نیست. بیمه ها زیرمجموعه های بسیاری دارند که شامل مسوولیت، زندگی، خودرو، سفر و… می شود که فروش بیمه نامه در هر بخش، نیروهای انسانی توانمند و زبده همان بخش را می طلبد.
در شرایطی که برای یک فعالیت انحصار ایجاد شود، تولید و فروش در آن بخش کار زیاد سختی نیست. همانگونه که امروزه صنعت خودرو در انحصار خودروسازان داخلی قرار گرفته و خودرو را با هر کیفیتی تولید می کنند و چون بازار در انحصار آنها قرار گرفته، هر بلایی دلشان می خواهد بروزگار مشتری می آورند. هر وقت که اراده کنند، با درصدهای سوال برانگیز قیمت را بالا می برند. خودرو را با هر کیفیتی تولید می کنند و مردم نیز چون بازار رقابتی نیست، برای خرید صف می کشند. امروز پول می دهند تا شاید یک سال دیگر خودرو را تحویل بگیرند و بدتر آنکه خودروساز در زمان موعود نیز خودرو را تحویل نمی دهد.
بیشتربدانید: دست یافتن بیمه ملت به دست نیافتنی های توانگری مالی
شرایط در صنعت بیمه متفاوت است. فعالیت 30 شرکت بیمه و دهها کارگزاری و فعال بیمه ای کار را برای شرکتهای بیمه سخت کرده است. اگر شرکتی کمی کوتاهی کند و در جریان بازار نباشد، بسادگی عرصه را به رقبایی واگذار می کند که مترصد این کمکاری هستند تا جای او را در بازار بگیرند.
در حالی که دهها سال از احداث اولین شرکت بیمه در ایران می گذرد، تاسیس این همه شرکت بیمه نشان می دهد که رشد صنعت بیمه تا چه اندازه چشمگیر بوده، به ویژه آنکه متقاضیان بسیاری در نوبت دریافت مجوز قرار دارند.
شرکت بیمه ملت یکی از مهمترین شرکتهایی است که در مدت کوتاهی همپای رقبای قدر پیش رفته و با این روند پیشرفت بنا دارد پرچم بیمه ملت را در قله بیمه ها برافرازد. برای اثبات این ادعا کافی است به اعداد و ارقام بیمه ملت توجه کنیم. بیمه ملت با اعتماد به نفسی که دارد، گزارش عملکرد را به صورت یکماهه منتشر می کند و در آخرین گزارش منتهی به ۳۱ فروردینماه ۱۴۰۴ در تمامی زمینه ها رشد چشمگیری رقم خورده و عددهای سال گذشته با اختلاف زیادی پشت سرگذاشته شده است.
گزارش عملکرد فروردین شرکت بیمه ملت که با نماد «ملت» در بورس تهران فعالیت میکند، بر روی سامانه کدال منتشر شده و نشان می دهد در نخستین ماه ۱۴۰۴ بیش از ۲ هزار و ۶۸۲ میلیارد و ۴۷۲ میلیون تومان حقبیمه تولید کرده است.
این در حالی است که بیمه ملت در فروردین سال گذشته ۲۸۱ میلیارد و ۷۶۵ میلیون تومان حقبیمه تولید کرده و عملکرد این شرکت در فروردین امسال، رشد تقریبی ۹.۵ برابری نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
اعداد و ارقام کدال حکایت از آن دارد که بیمه ملت در فروردین امسال ۸۷۴ میلیارد و ۴۲۲ میلیون تومان خسارت پرداخته، در حالی که این رقم در فروردین سال گذشته ۷۳ میلیارد و ۸۰۶ میلیون تومان بوده است.
نکته جالب توجه این است که ۸۲ درصد حقبیمه تولیدشده در فروردین ۱۴۰۴ مربوط به رشته درمان بوده و این در حالی است شرکتهای بیمه تمایل زیادی به فروش بیمه درمان ندارند، زیرا هزینه های درمان به اندازه ای بالاست که زیان بیمه درمان بیشتر از سود آن است.
پس از آن، بیشترین حقبیمه تولیدی به رشته ثالث اجباری با سهم ۶ درصدی و زندگی اندوختهدار با سهم ۴ درصدی اختصاص داشته است.
بیشترین خسارت پرداختی به بیمهگزاران و ذینفعان نیز مربوط به رشته درمان با سهم ۸۲ درصدی بوده و پس از آن، رشتههای ثالث اجباری و زندگی اندوختهدار هر کدام با سهم ۵ درصدی در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.