اشتراک گذاری :
خبرداری؟ به نقل از پول نیوز، در شرایطی که درک و شعور علمی در بین ایرانیان از رتبه بالایی برخوردار است و بسیاری از بیمارستانها، مراکز تحقیقاتی، صنایع، پژوهشکده ها و… در سراسر جهان به وسیله ایرانیان اداره می شود یا ایرانیان نقش برجسته ای در دستیابی به فناوری و پیشرفت های علمی دارند، در بسیاری از بخشها با کمبود نیروی انسانی توانمند و خلاق رو به رو هستیم که البته دلایل گوناگونی دارد که جدی ترین آنها، معضل آقازاده هایی است که بدون تجربه و سواد، در پست های کلان جا خشک کرده اند.
این در حالی است که از سالها قبل با چالش بیگانگی دانشگاه به بخشهای اجرایی در تمامی بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات دست به گریبان هستیم. اگرچه همواره آگهی های استخدامی منتشر می شود، اما در پایان نخبه سالاری صورت نمی گیرد و در حالی که چهره های برجسته و رتبه های اول دانشگاه از ورود به بخش اجرا محروم می مانند، افرادی بسیار کم سواد و بیگانه با حوزه درخواستی وارد این عرصه می شوند.
اما بانک صادرات ایران که مدیریت شفاف و قرار گرفتن در اتاق شیشه ای را در دستور کار قرار داده، در فراخوانی گسترده، از فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، امیرکبیر و خواجه نصیرالدین طوسی و فارغالتحصیلان مقطع دکترای واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران در رشتههای مرتبط برای تصدی مشاغل تخصصی واحدهای ستادی، دعوت به همکاری کرده است.
بانک صادرات اعلام کرده رشتههای مورد نیاز در این فراخوان، مهندسی کامپیوتر (تمامی گرایشها)، مهندسی صنایع، آمار، ریاضی، حسابداری (تمامی گرایشها)، اقتصاد، مدیریت (گرایشهای منابع انسانی، مالی و بازاریابی)، حقوق (تمامی گرایشها)، است.
رویکرد تخصص محوری محض به عنوان سیاستگذاری جدی بانک صادرات ایران آنقدر نهادینه شده که مدیران ارشد این بانک در نشست های تخصصی به صراحت از آن سخن می گویند.
بتازگی میزگرد ارتباط صنعت و دانشگاه در جمع اساتید، دانشجویان و کارآفرینان در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد و محمد وطنپور عضو هیاتمدیره بانک صادرات ایران در این میزگرد گفت: امیدواری به استفاده از استعدادهای دانشآموختگان دانشگاههای برتر کشور در دستگاههای اجرایی وجود دارد. وی با تاکید بر اینکه استعدادهای فراوانی در میان نخبگان، دانشجویان و دانشآموختگان جوان کشور وجود دارد گفت: با تداوم این مسیر، کشور از ظرفیت نیروها و سرمایههای انسانی بااستعداد بهرههای فراوان خواهد برد.
وی با تاکید بر اینکه در سازمانهای حرفهای و رسمی، ذهنیت با دوران دانشجویی و دانشگاهی متفاوت است گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی باید با جدیت بیشتری برای تطابق با فضای واقعی کار تلاش کنند و نباید از برخی ناملایمات ناامید بود.
بیشتربخوانید:
وطنپور با هشدار نسبت به اینکه آنچه در دانشگاه آموخته میشود، با نیازهای واقعی جامعه و بازار کار تطابق دقیق ندارد گفت: دانشآموختگان رشته اقتصاد که وارد حوزههای حرفهای پول، بانک و بیمه میشوند، باید قبل از هر چیز یک تئوری دقیق از فضای کاری خود تدوین کنند و یک مبنای منطقی را هدف بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه باید تلاش شود در کنار تئوریهای اقتصادی، از بخشهای اجرایی و عملیاتی مالی و حسابداری غافل نشده و حداقل به لحاظ تئوری از این مباحث دور نماند گفت: موضوعات و مباحث حقوقی برای دانشآموختگان اقتصاد یک ضرورت است و یک اقتصاددان آشنا به حسابداری و مالی و همچنین داشتن دانش حقوقی که روابط حقوقی بنگاههای اقتصادی را با یکدیگر تنظیم میکند، در بازار کار بسیار اهمیت دارد.
عضو هیاتمدیره بانک صادرات ایران آشنایی با محاسبات اقتصادی برای به کارگیری تواناییهای اقتصادی در بازار کار را از دیگر نیازهای دانشآموختگان اقتصاد عنوان کرد و افزود: داشتن استعداد و روان سالم، بستر مهم فراگیری و استفاده از دانش فنی و تجربه افراد باتجربه و با سابقه در محیط کار است.
وطنپور با اشاه به فرآیند جذب نخبگان دانشگاههای بزرگ کشور در بانک صادرات ایران، اظهار امیدواری کرد که بتوان از وجود دانشآموختگان دانشکده اقتصاد علامه به عنوان یکی از دانشکدههای برتر اقتصادی دانشگاههای کشور، در جمع کارکنان نخبه و باانگیزه بانک صادرات ایران بهرهمند شد.