دستور اصلی تهیه جغور بغور شمالی با دل و جگر اینجاست

طرز تهیه جغور بغور شمالی

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

طرز تهیه جغور بغور شمالی که یکی از غذاهای خیابانی و مشهور شمال کشور است را به شما یاد داده ایم. این غذای نونی چرب و لذیذ است و دستور تهیه ساده ای دارد. فوت و فن های طرز تهیه جغور بغور شمالی را در خبرداری بخوانید.

جغور بغور چیست ؟

جغور بغور یک غذای سنتی ایرانی است که اصالتاً به مناطق شمالی و غربی ایران، تعلق دارد. این غذا از جگر، دل، قلوه و سایر اجزای داخلی گوسفند تهیه می‌شود. برای تهیه جغور بغور، ابتدا مواد اولیه به خوبی شسته و خرد می‌شوند. سپس در ترکیبی از پیاز، روغن، زردچوبه، فلفل و سایر ادویه‌ها تفت داده می‌شوند تا طعم‌ها به خوبی ترکیب شوند. این غذا معمولاً به صورت گرم و همراه با نان سرو می‌شود و به دلیل استفاده از مواد پروتئینی فراوان، ارزش غذایی بالایی دارد.

جغور بغور - طرز تهیه جغور بغور شمالی

طرز تهیه جغور بغور شمالی

مواد لازم برای طرز تهیه جغور بغور شمالی

  • جگر گوسفندی ۱/۲ عدد
  • زردچوبه به میزان لازم
  • پیاز ۱ عدد روغن به میزان لازم
  • جگر سفید گوسفند ۱/۲ عدد
  • دل گوسفند ۱/۲ عدد
  • گوجه فرنگی ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • آب به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری

جغول بغول - طرز تهیه جغور بغور شمالی

مراحل طرز تهیه جغور بغور شمالی

۱-در ماهیتابه ای روی حرارت متوسط، کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید. به آن کمی زردچوبه بزنید.

۲-دل و جگر گوسفند را اضافه کنید و مواد را کمی دیگر تفت دهید تا تمام آب آن بخار شود.

۳-رب را اضافه کنید و چند دقیقه ای با سایر مواد تفت دهید.

۴-گوجه فرنگی را اضافه کنید. به آن ها کمی نمک و فلفل سیاه بزنید و زعفران دم کرده را اضافه کنید. مواد راهم بزنید.

۵-حالا روی مواد به میزان لازم آب بریزید و بجوشانید. حرارت را کم کنید، درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد پخته و کاملا نرم شوند.

۶- واویشکا را در ظرف مورد نظر بریزید و با نان و یا در کنار برنج میل کنید.

نکاتی در مورد تهیه ی جغور بغور

  • پیاز را به شکل دلخواه خرد کنید.
  • دل و جگر گوسفند را تمیز بشویید و درشت نگینی کنید. می توانید این غذا را با جگر مرغ و یا گوشت چرخ کرده هم بپزید.
  • گوجه ها را خرد کنید. در صورت تمایل می توانید پوست آن ها را جدا کنید.
  • جگر سفید را ابتدا بپزید بعد خرد کنید چون دیرپز است.

روش دوم تهیه جغور بغور

واویشکا - طرز تهیه جغور بغور شمالی

مواد لازم برای جغور بغور شمالی

  • پیاز درشت: 1 عدد
  • دل و جگر و قلوه گوسفند: 200 گرم
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق سوپ‌خوری
  • سیب زمینی: 2 عدد
  • هویج: 2 عدد
  • لیموی تازه: 1 عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه جغور بغور شمالی

مرحله اول

پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و درون تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید.

مرحله دوم

دل، قلوه و جگر را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها طلایی شوند. سپس یک قاشق رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله سوم

نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کنید. نصف لیوان آب به مواد بیافزایید و اجازه دهید آب کاملاً جذب شود. سپس آب لیموی تازه را روی مواد بریزید و شعله را خاموش کنید.

واویشکای دل و جگر - طرز تهیه جغور بغور شمالی

مرحله چهارم

سیب زمینی و هویج را خرد کرده و سرخ کنید. سپس آن‌ها را به مواد اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با هم تفت دهید. پیشنهاد می‌شود سیب زمینی‌ها را نگینی خرد کنید.

مرحله پنجم (اختیاری)

اگر مایل هستید، مقداری گوشت فیله گوسفندی نیز اضافه کنید. در این صورت، بعد از داغ شدن پیازها، گوشت گوسفند را به همراه دل اضافه کنید و با زردچوبه و نمک تفت دهید و بگذارید گوشت بپزد.

مرحله ششم

در اواخر پخت، مقداری پیاز داغ به همراه جگر و قلوه در تابه‌ای دیگر تفت دهید و سپس به مواد قبلی اضافه کنید. در مرحله آخر، آب لیموی تازه را اضافه کرده و مخلوط را هم بزنید و سپس سرو کنید.

نکات اضافه

  • اندازه خرد کردن دل و جگر به سلیقه شما بستگی دارد، اما پیشنهاد می‌شود خیلی ریز خرد نکنید.
  • به دلیل دیرپز بودن جگر سفید، حتماً آن را جداگانه بپزید و سپس به مواد اضافه کنید.
  • در بعضی دستورها به جای رب گوجه فرنگی از رب انار استفاده می‌کنند.
  • می‌توانید از این روش برای تهیه دل و جگر مرغ نیز استفاده کنید.

برای جلوگیری از سفت شدن دل و جگر در غذا چه کنیم ؟

  1. خیساندن در شیر یا آب: قبل از پختن، دل و جگر را به مدت کوتاهی در شیر یا آب خیس کنید. این کار باعث می‌شود تا دل و جگر نرم‌تر شوند.
  2. استفاده از مواد اسیدی: می‌توانید در مراحل آماده‌سازی از مواد اسیدی مانند آب لیمو یا رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید. این مواد باعث ترکیب شدن نرم‌تر دل و جگر می‌شوند.
  3. استفاده از نرم‌کننده‌های طبیعی: موادی مانند نمک یا آب نمک، خلال مویز، یا نمک آلوده به سدر می‌تواند به عنوان نرم‌کننده‌های طبیعی برای دل و جگر استفاده شود.
  4. پخت کم‌دما و کوتاه‌مدت: برای جلوگیری از سفت شدن دل و جگر، آن را با حرارت کم‌تر و به مدت کوتاه‌تری پخته و در حدی که هنوز نرم است، از حرارت خارج کنید.
  5. استفاده از روش‌های پخت ملایم: می‌توانید از روش‌های پخت ملایم مانند آبپز یا پخت در فر استفاده کنید تا دل و جگر به طور یکنواخت و ملایم پخته شوند و سفت نشوند.

خوراک دل و جگر - طرز تهیه جغور بغور شمالی

معایب مصرف زیاد جگر

1. مسمومیت ویتامین A

جگر حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است. مصرف زیاد جگر می‌تواند منجر به مسمومیت ویتامین A شود که علائمی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع و حتی آسیب کبدی را به همراه دارد.

2. کلسترول بالا

جگر دارای مقادیر زیادی کلسترول است. مصرف زیاد جگر می‌تواند باعث افزایش سطح کلسترول خون شده و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد.

3. مس و آهن زیاد

مصرف زیاد جگر می‌تواند باعث تجمع مس و آهن در بدن شود. مس و آهن زیاد می‌تواند باعث مشکلاتی مانند آسیب به کبد، آسیب به بافت‌های بدن و مشکلات گوارشی شود.

4. نقرس

جگر حاوی پورین‌های زیادی است که در بدن به اسید اوریک تبدیل می‌شوند. مصرف زیاد جگر می‌تواند باعث افزایش سطح اسید اوریک در خون شده و خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.

5. سموم

جگر ممکن است حاوی سموم و مواد شیمیایی باشد که حیوان در طول زندگی خود مصرف کرده است. مصرف زیاد جگر می‌تواند باعث تجمع این سموم در بدن انسان شود و مشکلات سلامتی را به همراه داشته باشد.

6. ویتامین K زیاد

مصرف زیاد جگر می‌تواند باعث تجمع بیش از حد ویتامین K در بدن شود که ممکن است با داروهای ضد انعقاد تداخل داشته و باعث مشکلات خونی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *