اشتراک گذاری :
طرز تهیه جغور بغور شمالی که یکی از غذاهای خیابانی و مشهور شمال کشور است را به شما یاد داده ایم. این غذای نونی چرب و لذیذ است و دستور تهیه ساده ای دارد. فوت و فن های طرز تهیه جغور بغور شمالی را در خبرداری بخوانید.
جغور بغور یک غذای سنتی ایرانی است که اصالتاً به مناطق شمالی و غربی ایران، تعلق دارد. این غذا از جگر، دل، قلوه و سایر اجزای داخلی گوسفند تهیه میشود. برای تهیه جغور بغور، ابتدا مواد اولیه به خوبی شسته و خرد میشوند. سپس در ترکیبی از پیاز، روغن، زردچوبه، فلفل و سایر ادویهها تفت داده میشوند تا طعمها به خوبی ترکیب شوند. این غذا معمولاً به صورت گرم و همراه با نان سرو میشود و به دلیل استفاده از مواد پروتئینی فراوان، ارزش غذایی بالایی دارد.
۱-در ماهیتابه ای روی حرارت متوسط، کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید. به آن کمی زردچوبه بزنید.
۲-دل و جگر گوسفند را اضافه کنید و مواد را کمی دیگر تفت دهید تا تمام آب آن بخار شود.
۳-رب را اضافه کنید و چند دقیقه ای با سایر مواد تفت دهید.
۴-گوجه فرنگی را اضافه کنید. به آن ها کمی نمک و فلفل سیاه بزنید و زعفران دم کرده را اضافه کنید. مواد راهم بزنید.
۵-حالا روی مواد به میزان لازم آب بریزید و بجوشانید. حرارت را کم کنید، درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد پخته و کاملا نرم شوند.
۶- واویشکا را در ظرف مورد نظر بریزید و با نان و یا در کنار برنج میل کنید.
پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و درون تابهای با کمی روغن تفت دهید.
دل، قلوه و جگر را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها طلایی شوند. سپس یک قاشق رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کنید. نصف لیوان آب به مواد بیافزایید و اجازه دهید آب کاملاً جذب شود. سپس آب لیموی تازه را روی مواد بریزید و شعله را خاموش کنید.
سیب زمینی و هویج را خرد کرده و سرخ کنید. سپس آنها را به مواد اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با هم تفت دهید. پیشنهاد میشود سیب زمینیها را نگینی خرد کنید.
اگر مایل هستید، مقداری گوشت فیله گوسفندی نیز اضافه کنید. در این صورت، بعد از داغ شدن پیازها، گوشت گوسفند را به همراه دل اضافه کنید و با زردچوبه و نمک تفت دهید و بگذارید گوشت بپزد.
در اواخر پخت، مقداری پیاز داغ به همراه جگر و قلوه در تابهای دیگر تفت دهید و سپس به مواد قبلی اضافه کنید. در مرحله آخر، آب لیموی تازه را اضافه کرده و مخلوط را هم بزنید و سپس سرو کنید.
جگر حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است. مصرف زیاد جگر میتواند منجر به مسمومیت ویتامین A شود که علائمی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع و حتی آسیب کبدی را به همراه دارد.
جگر دارای مقادیر زیادی کلسترول است. مصرف زیاد جگر میتواند باعث افزایش سطح کلسترول خون شده و خطر بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
مصرف زیاد جگر میتواند باعث تجمع مس و آهن در بدن شود. مس و آهن زیاد میتواند باعث مشکلاتی مانند آسیب به کبد، آسیب به بافتهای بدن و مشکلات گوارشی شود.
جگر حاوی پورینهای زیادی است که در بدن به اسید اوریک تبدیل میشوند. مصرف زیاد جگر میتواند باعث افزایش سطح اسید اوریک در خون شده و خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.
جگر ممکن است حاوی سموم و مواد شیمیایی باشد که حیوان در طول زندگی خود مصرف کرده است. مصرف زیاد جگر میتواند باعث تجمع این سموم در بدن انسان شود و مشکلات سلامتی را به همراه داشته باشد.
مصرف زیاد جگر میتواند باعث تجمع بیش از حد ویتامین K در بدن شود که ممکن است با داروهای ضد انعقاد تداخل داشته و باعث مشکلات خونی شود.