با هدف ترویج فرهنگ قرض الحسنه و سودناچیز صورت گرفت

قدردانی از کارکنان صادق شرکتها با «طرح پاداش» بانک توسعه تعاون

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ رشد قیمت ها و حقوق های ناچیز، همچون دو لبه قیچی، امکان هر گونه برنامه ریزی را از مردم گرفته و باعث سردرگمی مردم شده است. مردم به ویژه حقوق بگیران که درآمد ثابتی دارند و باید چشم به پرداخت پایان ماه دلخوش کنند، ناچار هستند با حداقل های زندگی بسازند و با بسیاری از اقلام سبد خانوار خداحافظی کنند تا بتوانند مبلغی پس انداز برای دستیابی به خواسته خود و دیگر اعضای خانواده پس انداز کنند.

خانواده های حقوق بگیر در حالی تمام تلاش خود را بکار می گیرند تا برای رفع بحران مقطعی یا تحول آفرینی در زندگی پس انداز کنند که همواره تورم از حقوق جلوتر است و در پایان سال پولی که پس انداز شده، آنقدر بی ارزش شده که باعث یاس و ناامیدی خانواده ها می شود.

در شرایط تورم و گرانی که همواره نقدینگی های ناچیز دهک های پایین جامعه را بی ارزش می کند، مردم در این اندیشه هستند که پولی یک باره بدست بیاورند و قبل از آنکه گرانی و تورم بحران بزرگتری رقم بزند، کالایی که در نظر دارند، با قیمت مناسب خریداری کنند.

البته که گرفتن تسهیلات از بانکها کار آسانی نیست و چنانچه سپرده به اندازه کافی در حساب بماند و بتوان نظر بانک را برای پرداخت تسهیلات جلب کرد، مراحل جدی تری باقی می ماند.

اما بانک توسعه تعاون که درک درستی از اوضاع اسفبار اقتصادی و حقوق های ناچیز کارکنان دارد، “طرح پاداش” را تعریف و برای اجرا ابلاغ کرده است. طرح «پاداش» بانک توسعه تعاون با هدف ترویج سنت قرض‌الحسنه و حمایت از کارکنان سازمان‌ها و شرکت‌ها طراحی شده و به شرکت‌ها و سازمان‌ها امکان می‌دهد با ایجاد انگیزه و تشویق، از تسهیلات وام قرض‌الحسنه برای کارکنان خود بهره‌مند شوند.

طرح پاداش ویژگی های منحصر به فردی دارد که هر کدام در موقعیت خاص خودش تاثیرات شگرفی برجای می گذارد. بانک توسعه تعاون اعلام کرده پرداخت وام بر اساس ضوابط مشخصی انجام می شود که مهمترین آنها این است که تسهیلات پاداش با رعایت ضوابط و مقررات بانک و با هدف تشویق شرکت‌ها و سازمان‌ها به ترویج قرض‌الحسنه اعطا می‌شود. در حالی که بانکها از قرض الحسنه گریزان هستند و ترجیح می دهند تسهیلات را با سودهای کلان و اعداد بزرگ به شرکتها پرداخت کنند تا چالش تنظیم سند و قرارداد با متقاضیان متعدد را نداشته باشند، بانک توسعه تعاون نگاه مهربانی با کارکنان شرکتها و موسسات داشته و تسهیلات را برای آنان تعریف کرده است.

نکته مهم اینجاست که سقف تسهیلات فردی تعریف شده و حداکثر مبلغ وام برای هر فرد مطابق با ضوابط و مقررات ابلاغی در بخش تسهیلات عمومی تعیین می‌شود. از سوی دیگر با توجه به بحران بدهکاران بانکی و چالشهای حقوقی بانک با کسانی که نسبت به پرداخت اقساط کوتاهی می کنند، بانک توسعه تعاون اعتبارسنجی و اهلیت متقاضیان را در دستور کار قرار داده و پرداخت وام‌ها بر مبنای اعتبارسنجی و بررسی اهلیت متقاضیان و با رعایت ضوابط و مقررات جاری بانک صورت می‌گیرد.

از آنجا که عده ای تمام کار و زندگی خود را رها کرده و دنبال یک بانکی می گردند تا از آن تسهیلات بگیرند، بانک توسعه تعاون مخاطبان طرح را مشخص کرده و اتحادیه‌ها و شرکت‌های تعاونی را به عنوان جامعه هدف تعیین کرده است. برای این گروه با حداقل ۱۰ پرسنل، ضریب تخصیص 5 درصد و حداکثر مدت بازپرداخت ۱۸ ماه در نظر گرفته شده است.

بخش دیگر شرکت‌ها و موسسات بخش خصوصی و ادارات دولتی هستند که بانک توسعه تعاون برای این گروه با حداقل ۵۰ پرسنل، ضریب تخصیص 4 درصد و حداکثر مدت بازپرداخت ۲۴ ماه را تعیین کرده است.

اگرچه امتیاز در بیشتر موارد به کلانشهرها اختصاص می یابد و مناطق محروم از امتیازهای تاثیرگذار محروم هستند، اما بانک توسعه تعاون هیچ تبعیضی قایل نشده و محدوده اجرای طرح پاداش را در سراسر کشور اجرا کرده است. تمامی کسانی که گمان می کنند دریافت این تسهیلات شامل حال آنها می شود، می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و بهره‌مندی از این طرح، به شعب بانک توسعه تعاون در سراسر کشور مراجعه کنند.

بیشتربخوانید:

تولید در انتظار هدایت سرمایه بانک توسعه تعاون

این رفتار بانک توسعه تعاون، نگاه مهربان با کارمندانی است که سالها صادقانه با حقوق های ناچیز به جامعه خدمت می کنند و همواره نسبت به تبعیض ها افسوس خورده اند.