شیخ زاده از مدیریت بهینه منابع ارزی، تأمین نقدینگی و همکاری با قطعه‌سازان خبر داد

افزایش تولید با اولویت بر کیفیت دستور کار سایپا

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ اقتصاد کشور در شرایط تهدید قرار دارد، تهدیدی که در قالب جنگ اقتصادی با ابزار تحریم کلید خورده و با جدیت از سوی دشمنان دنبال می شود. چه بخواهیم و چه نخواهیم، تصمیم گیری و برنامه ریزی با چالش های جدی رو به رو است. اگرچه تولید و رسیدن به خودکفایی را با جدیت دنبال می کنیم، اما در اجرا با مشکل و چالش رو به رو هستیم. برای تولید و صادرات مواد و محصولات نفتی و غیر نفتی با تمام توان کار می کنیم، اما پولهای ایران در بانکهای جهان بلوکه می شود.

برای آنکه محصولات جدید و با کیفیت تولید کنیم، به ماشین آلات نوین و فناوری و نوآوری نیاز داریم که در این زمینه نیز محدود شده ایم. با این وصف تولیدات با تمام توان دنبال می شود و کارخانه های تولیدکننده در سخت ترین شرایط، نیازهای داخل را تامین می کنند تا وابستگی باعث تعظیم به استکبار نشود.

یکی از مهمترین و بزرگترین صنایعی که اقتصاد را متحول می کند، صنعت خودروسازی است. خودرو علاوه بر تامین حمل و نقل، به نیازی لوکس تبدیل شده و خودروسازان با افزودن آپشن های گوناگون، صنعت خودرو را به حاشیه برده اند. چالش جدی صنعت خودرو، آلوده سازی محیط است و باید مردم به مصرف کاملتر و پایین تر سوخت در خودرو بیشتر توجه داشته باشند، اما می بینیم که مصرف سوخت برای مردم اهمیت چندانی ندارد و آپشن های خودرو که شاید کاربرد چندانی نداشته باشد، بیشتر مورد توجه مردم قرار می گیرد.

اما کشور ما توانسته با راه اندازی خودروسازانی بزرگ، نیاز کشور را تامین کند. واقعیت این است که خودروسازهای تولید داخل با توجه به محدودیت های زیاد، توانسته اند خودروهایی تولید کنند که تا حدودی مطابق سلیقه مردم بوده و البته آپشن هایی نیز به آن افزوده شده تا بتواند مطابق تولیدات جهانی باشد.

یکی از جدی ترین چالشهای صنعت خودروسازی، تولید و تامین نیاز داخل است. با وجود آنکه خودروسازان داخلی با تمام توان تولید می کنند، اما همچنان نیاز داخل بالاتر و هنوز عرضه با تقاضا هماهنگ نشده است. بی شک آنچه بحران جدی در صنعت خودروسازی رقم زده، دلال بازی و ایجاد بازار سیاه است. سرمایه های سرگردانی که به سوی احتکار خودرو رفته و با ایجاد بازار کاذب،  تفاوت وحشتناکی بین بازار آزاد و کارخانه ایجاد می کنند تا از این آشفته بازار، جیب های خودشان را  پر کنند.

با این وصف، خودروسازان از تلاش خود دریغ نکرده و خط تولید با قدرت به فعالیت خود ادامه می دهد. با وجود تمامی گلایه ها و انتقاداتی که به صنعت خودرو داخلی وارد می شود، خودروسازان به فعالیت خود ادامه می دهند. در این بین گروه خودروسازی سایپا توانسته تحول اساسی در صنعت خودروسازی رقم بزند. خودروهایی که کیفیت لازم را نداشته از رده خارج کرده و خودروهایی جدید با طراحی نوین و ایمنی بالاتر را جایگزین کرده است.

بزرگترین انتقادی که به صنعت خودروسازی وارد می شود، انبار کردن خودروهای تولید شده با هدف گران فروشی است. اما گروه خودروسازی سایپا هر آنچه تولید می کند، در اولین فرصت بدست مصرف کننده می رساند تا علیه دلالان و به سود مصرف کنندگان بازار خودرو را متعادل کند. گروه خودروسازی سایپا با افزایش سرعت تولید، نقش بسزایی در مدیریت بازار خودرو دارد که مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با ارایه آمار امیدوار کننده، بذر امید در دل مردم کاشته است.

علی شیخ‌ زاده برای آنکه توانمندی مدیریت خود را به ویژه در عرصه خودروسازی اثبات کند و نشان دهد که صنعت خودروسازی کشور می تواند رشد کند به شرط انکه مدیرانی توانمند سکان اداره صنعت را بدست بگیرند، از رشد ۱۱ درصدی تولید دی ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد. وی با بیان اینکه تأمین قطعات بحرانی و تسریع فرآیند تحویل در اولویت است گفت: سایپا به تحقق اهداف کیفی و تحویل به‌ موقع خودرو به مشتریان در شرایط دشوار تأمین قطعات، متعهد است.

نکته بسیار مهمی که شیخ زاده مطرح کرده، نه تنها رقابت با مدیران قبلی است، بلکه با خود نیز رقابت کرده به نوعی که مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، در جلسه هفتگی تأمین و تولید این شرکت، از افزایش ۱۱ درصدی تولید دی ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته و رشد ۱۰ درصدی نسبت به ماه قبل خبر داد.

اتفاق مبارکی که در گروه خودروسازی سایپا صورت می گیرد، برگزاری نشست هفتگی تأمین و تولید است تا عملکرد شرکت به صورت هفتگی مورد بررسی باشد. این رویکرد باعث می شود که اگر اشکالی در مسیر تولید وجود دارد، قبل از تبدیل به چالش، بررسی و مدیریت شود. به همین دلیل شیخ زاده که در نشست بررسی روند تولید و تأمین قطعات اختصاص اظهار نظر می کرد افزود: در دی ماه سال جاری تولید ۴۱ هزار و ۱۸۳ دستگاه خودرو در گروه سایپا انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با تولید ۳۷ هزار و ۳۴۳ دستگاه با رشد ۱۱ درصدی همراه بوده است. همچنین این میزان تولید نسبت به ماه گذشته با تولید ۳۷ هزار و ۵۶۳ دستگاه رشد حدود ۱۰ درصدی را داشته است.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به برنامه‌های شرکت برای پایان سال جاری گفت: با تأمین قطعات بحرانی، روند تولید خودروها شتاب گرفته و در ماه‌های پایانی سال تمام تلاش خود را برای جلب رضایت مشتریان به کار خواهیم بست.

بیشتربخوانید:

راز موفقیت سایپا تولید خودروهای باکیفیت‌تر و به‌روزتر

نکته مهمی که با افزایش تولید رقم می خورد، قربانی شدن کیفیت به پای کمیت است. اما شیخ زاده تمرکز بر ارتقای کیفیت و تسریع در فرآیند تأمین را اولویت اصلی گروه خودروسازی سایپا در اجرای تعهدات به مشتریان توصیف کرد و گفت: دستاوردهای اخیر نتیجه مدیریت بهینه منابع ارزی، تأمین نقدینگی و همکاری گسترده با قطعه‌سازان داخلی است. وی افزود: علاوه بر افزایش تولید، سایپا تلاش می‌کند کیفیت محصولات خود را نیز به سطح مطلوب‌تری ارتقا دهد.