اشتراک گذاری :
خبرداری؟ توقع مردم از نظام بانکی بسیار گسترده شده و علاوه بر اینکه انتظار دریافت انواع خدمات مناسب بانکی در شعبه یا فضای مجازی را دارند، تمایل به دریافت مبلغ بالای تسهیلات با کارمزد پایین را نشان داده اند. مهمتر آنکه هر بانکی که این تسهیلات را در اختیار مشتریان قرار دهد، مورد اقبال قرار می گیرد و در غیر این صورت، انواع انتقادها به عملکرد بانک مطرح می شود.
بانکها با انواع مشتریان رو به رو هستند که در دو قالب کلی حقیقی و حقوقی تعریف می شود. اما داستان بانکهای تخصصی متفاوت است. بانک تخصصی مشتری خاص خودش را دارد. به همین دلیل اسامی بانکها بر اساس خدماتی که می بایست ارایه دهند، نامگذاری شده است. بانک صنعت و معدن بدلیل ماهیتی که برای آن تعریف شده، زیر نظر وزارت صمت قرار دارد و البته می بایست خدمات ویژه ای به تولیدکنندگان در بخش صنعت و معدن داشته باشد، همانگونه که بانک مسکن به صورت ویژه تسهیلات خود را به مسکن اختصاص می دهد.
یکی از بانک هایی که به صورت تخصصی تعریف شده و در مسیر نامگذاری و سیاستگذاری تعیین شده بخوبی حرکت کرده، بانک توسعه تعاون است. اصل 43 و 44 قانون اساسی، اقتصاد را در سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تعریف کرده، در حالی که همچنان اقتصاد دولتی یکه تاز است. به همین دلیل رهبر انقلاب سیاست های کلی اصلی 44 را در قالب ابلاغیه ای به تمامی قوا ارسال کردند که بر مبنای آن مقرر شد سهم بخش تعاونی از اقتصاد 25 درصد باشد. با این وجود هنوز سهم تعاونی از اقتصاد به 5 درصد هم نمی رسد و تعاون همچنان در محرومیت قرار دارد.
اما بانک توسعه تعاون به عنوان مرکز پولی و مالی تاثیرگذار، در راستای وظیفه محوله خود حرکت کرده و حمایت از تعاونی ها را در دستور کار قرار داده است. نگاه مثبت بانک توسعه تعاون به تعاونی ها به اندازه ای جدی است که فعالان این عرصه برای تامین نیاز مالی، به سراغ بانک توسعه تعاون می روند.
البته بانک توسعه تعاون نیز با تعریف طرح های متعدد، به نوعی حرکت کرده که فعالان تعاونی برای تامین نقدینگی در اولین گام به سراغ بانک توسعه تعاون می روند. بانک توسعه تعاون در اقدامی مبارک اعلام کرده که با هدف توسعه فرهنگ قرض الحسنه و رفع نیازهای ضروری مشتریان حقیقی، حقوقی و اعضای شرکت های تعاونی و کمک به اقشار آسیب پذیر و اجرای طرح های اشتغالزایی، وام قرض الحسنه مائده را پرداخت می کند.
برای آنکه مردم بتوانند از مزایای این طرح استفاده کنند، کافی است حساب قرض الحسنه جاری یا پس انداز در بانک توسعه تعاون افتتاح کنند و ایجاد گردش حساب لازم، امکان دریافت وام قرض الحسنه مائده را ذخیره کنند. البته تمامی کسانی که تسهیلات می گیرند، چند نکته را مدنظر قرار می دهند که مبلغ وام، بهره، تعداد و مبلغ قسط و زمان پرداخت قسط از اهمیت ویژه ای دارد.
بانک توسعه تعاون شرایط دریافت وام قرض الحسنه مائده را اعلام کرده که هم جذاب و هم جالب توجه است. اعلام بانک توسعه تعاون حکایت از آن دارد که پرداخت وام تا سقف 3 میلیارد ریال (300 میلیون تومان) برای نیازهای ضروری و اشتغالزایی افراد حقیقی و پرداخت وام تا سقف 7/5 میلیارد ریال (750 میلیون تومان) برای کسب و کارهای خرد و دانشبنیان است. جالب اینجاست که نرخ کارمزد این وام صفر، 2 و 4 درصد است که دریافت کننده حداکثر باید تا 60 ماه آن را بازپرداخت کنند.البته متقاضیان دریافت وام مختار هستند و انتخاب نرخ کارمزد و شرایط اعطای وام بر عهده مشتریان است.
برای آنکه مردم به افتتاح حساب در بانک توسعه تعاون ترغیب شوند، بانک توسعه تعاون امکان انتقال میانگین برای بستگان درجه یک (همسر، فرزند، پدر، مادر، برادر و خواهر) صاحب حساب حقیقی و برای سایر معرفیشدگان به شرط ضمانت آنها توسط صاحب حساب را تعیین کرده که این امر انگیزه را برای انتقال حساب از بانکهای دیگر به توسعه تعاون فراهم می کند.
شاید این نگرانی وجود داشته باشد که متقاضیان باید مبالغ سنگینی را به مدت طولانی در بانک سپرده گذاری کنند، اما بانک توسعه تعاون اعلام کرده حداقل ماندگاری سپرده نزد بانک برای افراد حقیقی یک ماه است. بانک توسعه تعاون تاکید کرده بر اساس موازین شرع مقدس اسلام، بانک برای پرداخت وام هیچگونه شرط و تعهدی نداشته و از مشتریان هم شرطی را نخواهد پذیرفت و پرداخت وام بر اساس آییننامه و ضوابط داخلی بانک است.
بیشتربخوانید:
در این طرح قابلیت استفاده سازمان ها و ادارات به منظور انتقال حساب پس انداز کارکنان خود فراهم شده است. همچنین کسب و کارهای خرد و دانشبنیان نیز به عنوان شرکت های حقوقی میتوانند در قالب این طرح و با رعایت قوانین از وام قرض الحسنه استفاده کنند.