اشتراک گذاری :
خبرداری؟ با وجود تهدیدهایی که علیه ایران صورت گرفته، تا حدودی روی پای خودمان ایستاده ایم و فشارهای خارجی هرچند سنگین را پشت سرگذاشتیم. اما اتفاقاتی در داخل می افتد که معلوم نیست ریشه آنها کجاست و به چه دلیل این همه مشکل را برای مردم، اقتصاد و جامعه رقم می زند.
یکی از مهمترین چالشهایی که سالهاست با آن دست به گریبان هستیم، کوچ مردم از روستا به شهر است، معضلی که باعث خالی شدن روستاها و بحران شهرنشینی شده و چالشهایی همچون افزایش قیمت خانه در کلانشهرها، حاشیه نشینی و از دست رفتن فرصت های شغلی، درآمدزایی، تولید، کشاورزی، دامپروری و بحران روستاها را رقم زده است.
وضعیت به اندازه ای خراب است که معاون رییسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم با بیان اینکه از سال ۵۵ تاکنون جمعیت روستاها و شهرها روند معکوسی را طی کرده گفت: در گذشته ۷۰ درصد جمعیت در روستاها و ۳۰ درصد در شهرها بودند، اما اکنون این نسبت عکس شده و با مهاجرت وسیع روستایی روبرو بودیم.
عبدالکریم حسینزاده با اعلام اینکه از ۶۹ هزار روستای کشور، تنها ۳۸ هزار روستا سکنه دارند و ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده گفت: با وجود اجرای طرحهای هادی، زیرساختهایی چون آب، برق، گاز و تلفن و تمام فعالیتهای عمرانی، این سوال مطرح است که چرا نتوانستیم جمعیت روستایی را در روستاها ثابت نگه داریم؟
وی با تاکید بر اینکه باید همه ارگانها، دستگاهها، ساختارها و سازمانهای درگیر توسعه روستایی، آسیبشناسی کنیم گفت: باید بررسی کنیم چه اقداماتی را نباید انجام میدادیم و چه کارهایی را باید بهطور مؤثرتر انجام میدادیم تا بتوانیم از مهاجرت روستایی جلوگیری کنیم. معاون روستایی رییس جمهور گفت: مجموعهای از عوامل مانند کمبود فرصتهای شغلی، کاهش کیفیت زندگی، تحولات اجتماعی، کمبود درآمد و تغییرات اقلیمی، روستاهای ما را با چالشهای جدی مواجه کردهاند.
این اظهارات معاون رییس جمهور در امور روستایی نشان می دهد که نگاه دستگاهها به مشکلات روستایی بسیار ضعیف بوده و بی توجهی به چالش های روستا باعث خالی شدن روستاها شده است. اما نگاه مدیریت منطقه آزاد انزلی به روستا، نگاهی محترمانه با درک بالا از جایگاه روستاست. نگاهی که باعث شده نخستین نشست مدیرعامل، معاونان و مدیران منطقه آزاد انزلی با دهیاران محدوده منطقه به ریاست مصطفی طاعتی مقدم برگزار شود.
در ابتدای این نشست دهیاران روستاهای منطقه، معاونان و مدیران منطقه آزاد انزلی نقطهنظرات خود را برای تسهیل و تسریع فرایندهای خدماترسانی و توانمندسازی ساکنان منطقه آزاد انزلی ارایه کردند و طاعتی مقدم پس از شنیدن این سخنان، به تشریح دیدگاههای خود و ترسیم سیاست منطقه آزاد با روستاها پرداخت.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی مسائل مطرح شده از سوی دهیاران را زمینهساز آشنایی دقیقتر و جزییتر با مشکلات و ظرفیتهای تکتک روستاهای منطقه عنوان کرد و گفت: با استفاده از نقطهنظرات و راهحلهای پیشنهادی و همافزایی دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها با معاونین و مدیران منطقه آزاد انزلی؛ روستاهای این منطقه به الگوی موفقی برای کشور تبدیل میشوند.
طاعتی مقدم با اشاره به گزارش مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در خصوص وضعیت طرحهای هادی روستاهای منطقه، تأکید کرد: مبنا در روستاهایی که طرح جامع دارند، سند راهبردی است و در سایر موارد، تا زمان تصویب و ابلاغ طرح جامع جدید، اولویت با طرحهای هادی است.
بیشتربخوانید:
وی با ارائه تحلیلی از افزایش تعداد روستاهای تحت پوشش خدماترسانی منطقه آزاد انزلی، خواستار همراهی دهیاران در مسیر هماهنگسازی برای ارتقای سطح و گستره خدماترسانی با همکاری نهادهای مربوطه شد و گفت: افزایش تعداد روستاها از پنج به بیست و شش روستا، مسوولیت طرفین برای همکاری را مضاعف کرده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در پایان خواستار برگزاری این نشست در مقاطع زمانی سهماهه شد.