اشتراک گذاری :
به نقل از پول نیوز، سالهاست از زیاندهی خودروسازان خبر می دهند و این زیاندهی بهانه ای شده تا منتقدان بر طبل تعطیلی خودروسازان بکوبند. هر گاه که از کیفیت خودروها انتقاد شده، مدیران دوره های گذشته از زیاندهی خودروسازان برای توجیه کیفیت سخن به میان آورده اند. این در حالی است که هرگز دلیل منطقی برای زیاندهی خودروسازان مطرح نشده تا گلوگاههای بحران آفرین شناسایی و مدیریت شوند.
اما با آخرین تغییرات مدیریتی و روی کار آمدن علی شیخ زاده، تحولات چشمگیری رقم خورد. از تولید خودروهای با کیفیت تا پشت سرگذاشتن شمول ماده 141 قانون تجارت، رشد نزدیک به 800 درصدی سایپا دیزل، خدمات پس از فروش ایده ال و بسیاری اتفاقات مبارک دیگر، نشان می دهد که سایپا تا چه اندازه ظرفیت داشته و تا چه اندازه این ظرفیت مغفول مانده بود.
البته این همه ماجرا نیست و همچنان اخبار امیدوار کننده دیگری از سایپا بگوش می رسد. با نگاهی به اخبار روزهای گذشته، از هر مقوله ای سخن به میان می آمد و تنها چیزی که هرگز مطرح نمی شد، سوددهی بود. اما خبر جدیدی از سوی سایپا اعلام شد که روزهای خوش آینده را پیش بینی می کند.
گروه خودروسازی سایپا در گزارش عملکرد ماهانه تا پایان خرداد ۱۴۰۴ اعلام کرد که مجموع درآمد داخلی و صادراتی این خودروساز در سهماهه نخست سال جاری به ۲۳ هزار و ۱۵۳ میلیارد تومان رسیده، در حالی که درآمد شرکت در مدت مشابه سال ۱۴۰۳ حدود ۲۱ هزار و ۶۵۷ میلیارد تومان بود. اینکه سایپا بدین آمار و ارقام دست پیدا کرده، نشانگر گزینه های بسیاری است که از افزایش تولید تا فروش را شامل می شود.
افزایش درآمد نزدیک به 1500 میلیارد تومانی سایپا نشانگر این مهم است که این خودروساز بزرگ کشور موفق به رکوردزنی و رشد ۹. ۶ درصدی درآمد فصلی خود شده است. شاید سخن گفتن از رشد تولید و درآمد در شرایطی که کشور در حالت عادی باشد، از سیاست داخلی تا سیاست خارجی در آرامش بسر برد، جنگی در میان نباشد، جنگ اقتصادی با ابزار تحریم از سوی تمامی کشورها علیه کشورمان اعمال نشود، نقل و انتقال ارز برای خرید مواد اولیه، ماشین آلات بروز و فناوری بسادگی صورت بگیرد و ثبات در تمامی بخشها بر کشور حاکم باشد، زیاد هم تعجب برانگیز نباشد، اما هنگامی که در تمامی عرصه ها از سیاست تا اقتصاد سراسر چالش است، تولید و سوددهی کار بزرگی است. واقعیت این است که دستیابی به این میزان درآمد و رشد در شرایطی حاصل شده که صنعت خودرو همچنان با چالشهایی همچون افزایش هزینههای تولید، سیاستهای قیمتگذاری دستوری و نوسانات ارزی مواجه است و تولیدکننده ناچار است آنچنان رفتار کند که چالش های داخلی به کمترین میزان ممکن برسد.
همچنین بخوانید: بازار خودروهای تجاری کشور در تسخیر سایپادیزل
بی شک سایپا در بین تمامی خودروسازان با اقبال بیشتری رو به رو است. سایپا در حالی که با تولید شاهین توانسته خودرویی برای افراد سطح بالای جامعه البته با قیمت بالا تولید کند، خودروهایی با قیمت های مناسب تر تولید کرده تا مردم با هر توان مالی بتوانند مشتری خودروهای تولید سایپا باشند. سایپا در حالی خودروهای با قیمت مناسب تولید کرده که خودروهایی کم مصرف با استهلاک پایین هستند.
تنوع محصولات سایپا باعث شده، خانواده X200 شامل تیبا، کوییک و ساینا در بین محصولات تولیدی سایپا، سهم برجستهای در درآمدزایی داشته باشند، به نوعی که در خردادماه امسال، فروش ۹۰۵۲ دستگاه از این محصولات، درآمدی بالغ بر ۳۰۱۵ میلیارد تومان برای سایپا ایجاد کرده که ۳۴.۹ درصد کل درآمد ماهانه شرکت را تشکیل میدهد. سهم این خودروها از درآمد فصلی نیز به حدود ۱۰ هزار و ۹۳ میلیارد تومان میرسد که معادل ۴۴ درصد کل درآمد بهار است.
این دادهها نشان میدهد استراتژی تمرکز بر خودروهای اقتصادی همچنان جزو رویکردهای اصلی شرکت است؛ رویکردی که ضمن حفظ سهم بازار، نقدینگی پایداری نیز فراهم میآورد.همچنین تحلیل عملکرد خردادماه سایپا نشان میدهد که سبد فروش این شرکت متنوعتر از گذشته شده و تمرکز تولید بر روی خودروهای با حاشیه سود مناسب تر شده است.
عملکرد سایپا در سه ماهه ابتدای سال، این ضرب المثل را بیاد می آورد که “سالی که نکوست از بهارش پیداست” . اکنون درآمد ناشی از تولید و فروش در فصل بهار می تواند این نوید را بدهد که سایپا با توجه به بهار نکو، سالی نکو را در پیش دارد.