اشتراک گذاری :
خبرداری؟ کشور در عرصه های گوناگون در حال پیشرفت است، اما این پیشرفت به گزینه های بسیاری نیاز دارد که باید به موازات یکدیگر حرکت کند. البته پیشرفت در ایران با پیشرفت در دیگر کشورها مفهوم متفاوتی دارد. هنگامی که ایران سالهاست با انواع تهدیدها دست به گریبان است و از تحریم ها رنج می برد، برای هر اقدامی با انواع محدودیت ها دست به گریبان می شود، در حالی که دیگر کشورها نه تنها محدودیتی ندارند، بلکه از مزایای بی شمار همکاری و همراهی مالی، فناوری، آموزش و… بهره می برند.
این بخشی از چالشهای موجود است و اگر چالشهای جغرافیایی همچون خشکسالی را نیز به مشکلات موجود بیفزاییم، متوجه خواهیم شد که مفهوم پیشرفت در ایران تا چه اندازه با دیگر کشورها تفاوت دارد.
اگرچه ایران در عرصه صنعت و کشاورزی پیشرفت های گسترده ای دارد، اما مشکلات آب و هوایی به ویژه کمبود شدید آب، باعث بروز موانع بسیار شده است. صنایعی همچون فولادسازی، آلومینیوم، مس و بسیاری صنایع دیگر نیاز جدی به آب دارند و اگر نیاز بخش کشاورزی و مصرف آشامیدنی را نیز به این چرخه بیفزاییم، متوجه چالش های جدی صنعت و کشاورزی در نتیجه کمبود آب می شویم.
وضعیت کم آبی ایران در حالی رقم می خورد که در محاصره دریا قرار دارد و 8500 کیلومتر ساحل در جنوب و شمال کشور داریم که ظرفیتی مثال زدنی دارد. برای آنکه ایران مشکل کم آبی را جبران کند، اقدام به شیرین کردن آب و انتقال آن به مناطق کم آب کرده است.
در جنوب کشور دو منطقه ویژه اقتصادی پارسیان و لامرد وجود دارد که صنایع بسیاری در آنها فعال است، صنایعی که نیاز مبرم به آب دارند. به همین دلیل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در اقدامی تاثیرگذار، شیرین کردن آب دریا را در دستور کار قرار داده که مدتی است عملیات اجرایی آن آغاز شده و با سرعت چشمگیری پیش می رود.
از آنجا که مردم ساکن در پارسیان و لامرد چشم انتظار بهره برداری از آب شیرین کن پارسیان هستند، پیگیری های گسترده و نظارت مستمر برای آب شیرین کن وجود دارد که در تازه ترین اقدام، جلسهای با محوریت تأمین آب مورد نیاز دوران ساخت منطقه ویژه اقتصادی پارسیان و پشتیبانی از سرمایهگذاران مستقر در این مجموعه برگزار شد.
این نشست با حضور زادبوم مدیرعامل، معاونان و مدیران منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با هدف برنامهریزی برای تامین پایدار آب بهعنوان یکی از زیرساخت های حیاتی پروژههای صنعتی و عمرانی منطقه ترتیب داده شد.
در این نشست بهمن پور مدیرعامل شرکت فرآبرسان خلیج فارس مجری پروژه عظیم آبشیرینکن منطقه ویژه اقتصادی پارسیان گزارش جامعی از روند پیشرفت این پروژه ارائه کرد.
پروژه آبشیرینکن پارسیان در فاز نخست با ظرفیت تولید روزانه ۱۰۰ هزار متر مکعب آب طراحی شده و در فاز نهایی، این ظرفیت به ۷۵۰ هزار متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت.
در این نشست اعلام شد که آبشیرینکن منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با ظرفیت حداقل ۵۰۰ متر مکعب، در چند ماه آینده راهاندازی می شود تا نیازهای اولیه منطقه در دوران ساختوساز بهسرعت تأمین شود. این در حالی است که این پروژه آب شیرین کن نهتنها نیازهای آبی دوران ساختوساز منطقه را برآورده خواهد کرد، بلکه بهعنوان ستون اصلی تامین آب برای فعالیتهای صنعتی و سرمایهگذاریهای کلان در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان و جنوب کشور عمل خواهد کرد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در این نشست با تأکید بر نقش محوری آب در توسعه پایدار منطقه گفت: تأمین آب پایدار یکی از مهمترین پیش نیازهای توسعه صنعتی و اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان است و این پروژه بستر لازم برای جذب سرمایهگذاریهای جدید و توسعه فعالیتهای صنعتی را فراهم خواهد کرد.
زادبوم افزود: همکاری با شرکت فرآبرسان خلیج فارس و بهرهگیری از فناوریهای نوین در این پروژه، گامی بلند در راستای تحقق اهداف توسعهای منطقه محسوب میشود.
در ادامه این نشست، اعضای هیات مدیره و معاونان منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای تسریع در اجرای پروژه و هماهنگیهای لازم با سرمایهگذاران مستقر در منطقه پرداختند. در این نشست بر ضرورت همکاری نزدیک بین تمامی ذینفعان، از جمله شرکتهای سرمایهگذار و پیمانکاران پروژه تأکید شد تا این طرح کلیدی در سریعترین زمان ممکن به نتیجه برسد.
بیشتربخوانید:
منطقه ویژه اقتصادی پارسیان بهعنوان یکی از قطبهای مهم صنعتی و اقتصادی کشور، با بهرهمندی از زیرساختهای پیشرفته و موقعیت استراتژیک خود، در تلاش است تا با اجرای پروژههایی نظیر آبشیرینکن، زمینهساز توسعه پایدار و جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی شود.
این نشست نشان گر تعهد منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به حمایت از سرمایهگذاران و ایجاد بستری مناسب برای رشد و شکوفایی اقتصادی است.