اشتراک گذاری :
خبرداری؟ در حالی ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد که 7 درصد ذخایر جهان در ایران است. این تناسب حکایت از آن دارد که مردم ایران باید در آسایش ویژه ای بسر برند. اما آمارهای وضعیت زندگی مردم و گردش اقتصادی نگران کننده است. از یک سو با فرار سرمایه رو به رو هستیم و از سوی دیگر فرار مغزها شرایط اداره کشور را سخت کرده و باید این فرارها را مدیریت کنیم.
البته این همه ماجرا نیست و چالش جدی تر هنگامی بروز می کند که سرمایه ها در مسیر دلالی، رانت، فساد و بحران آفرینی به جریان می افتد. این آشفته بازار باعث شد تا سرمایه ها در بازارهای کاذب دلار، سکه، خودرو، مسکن و… فعال شود که نتیجه آن رسیدن دلار از 47 هزار تومان به 105 هزار تومان و سکه طلا از 39 میلیون به 110 میلیون تومان بود.
بحران های اقتصادی ناشی از دلالی باعث شد تا رهبر انقلاب هنگام نامگذاری سال 1404 شرایط را مدنظر قرار دهند و نامگذاری سال نو با عنوان سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شد. رهبری نسبت به بازارهای دلالی هشدار دادند و بر هدایت سرمایه به سوی تولید سالم تاکید کردند.
سیاستگذاری رهبر انقلاب باعث شد مسوولان بر هدایت سرمایه به سوی تولید گام بردارند و چون امکان هدایت سرمایه گذار بخش خصوصی به سوی تولید وجود ندارد، آن بخشهایی که نگاه ملی دارند، در مسیر سرمایه گذاری برای تولید حرکت کردند.
هنگامی که سخن از سرمایه گذار به میان می آید، بانکها مخاطب اصلی هستند، اما از تمامی بانکها نمی توان انتظار فداکاری برای منافع ملی کشور داشت. در نتیجه بانکهایی که برای آینده کشور دلسوزی بیشتری دارند، در عرصه تولید وارد می شوند که بانک صادرات ایران در صدر این بانکها قرار دارد.
از سوی دیگر رییس جمهور در سفرهای استانی ناچار است به نوعی سیاستگذاری کند که دستاوردهای سفر به نمایش گذاشته شود. به همین دلیل تیم اقتصادی دولت در تمامی سفرهای رییس جمهور با تمام توان حرکت می کنند تا چنانچه ظرفیتی وجود دارد، آن را فعال کنند.
آخرین سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه بود و چون این استان از ظرفیت های خوبی برخوردار است، بانکها در کنار تیم اقتصادی دولت رییس جمهور را همراهی کردند. یکی از مهمترین اتفاقاتی که در این سفر رخ داد، امضای تفاهمنامه مشارکت بانک صادرات ایران برای احداث مدرنترین کارخانه تولید قند و شکر غرب کشور در استان کرمانشاه بود.
اولین سوالی که ذهن مخاطب را برای امضای این تفاهم نامه درگیر می کند، دلیل راه اندازی این کارخانه است که با نگاهی به عملکرد استان کرمانشاه می توان به دلیل این تفاهم نامه پی برد. استان کرمانشاه از ظرفیت سالانه دو کشت بهاره و پاییزه چغندر قند برخوردار است که بدلیل نبود کارخانه مناسب تولید شکر در استان کرمانشاه، این میزان چغندر به کارخانه های دیگر منتقل می شد که برای انتقال این میزان چغندر، هزینه هنگفت حمل و نقل روی دست استان می ماند. از سوی دیگر استهلاک کامیونها در کنار مصرف انرژی نیز چالش دیگری برای اقتصاد کشور بود.
از همه مهمتر اینکه چعندر قند در استان کرمانشان کشت و بهره برداری می شد، اما ارزش افزوده آن نصیب استانهای دیگری می شد که کارخانه داشتند. البته استان کرمانشاه کارخانه های تولید شکر دارد که بدلیل فرسودگی نمی توانند بهره وری لازم را داشته باشند. نکته دیگر میزان بالای بیکاری استان است که می بایست ظرفیت های تولید و اشتغالزایی را به مرحله اجرا درآورد تا اشتغال پایدار در استان رقم بخورد.
نکته دیگر آنکه تولید شکر در استان، باعث کاهش هزینه ها و قیمت مناسب تر می شود که امکان رقابت با تولید شکر در دیگر استانها و حتی شکر وارداتی را رقم می زند.
بنابر این همه دلایل و بسیاری موارد دیگر، همزمان با برپایی نشست رییسجمهور با فعالان اقتصادی و سرمایهگذاری استان کرمانشاه، تفاهمنامه مشارکت ۳۰ هزار میلیارد ریالی بانک صادرات ایران برای احداث کارخانه قند و شکر سالار باختر با حضور یاسر مرادی عضو هیاتمدیره بانک صادرات ایران و منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه امضا شد.
بیشتربخوانید:
بسته ی خبری بانک صادرات ایران اردیبهشت ماه 1404(+فیلم)
بانک صادرات ایران با مشارکت ۳۰ هزار میلیارد ریال در احداث کارخانه قند و شکر سالار باختر در استان کرمانشاه به اشتغالزایی مستقیم ۵۰۰ نفر در این واحد اقتصادی و اشتغالزایی غیرمستقیم ۳ هزار نفر کمک خواهد کرد. ظرفیت این کارخانه برای تولید سالانه ۱۸۰ هزار تن شکر تصفیه شده از چغندر در نظر گرفته شده است.