فروش آنلاین طلای آبشده؛ تهدید جدی برای تولید داخلی جواهر

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ رئیس اتحادیه طلا، نقره، جواهر و سکه تهران، فروش آنلاین طلای آبشده را در تضاد با شعار سال “جهش تولید با مشارکت مردم” دانست و آن را یکی از دلایل اصلی کاهش تولید در این صنعت معرفی کرد.

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا، نقره، جواهر و سکه تهران، با ابراز نگرانی از روند فزاینده فروش طلای آبشده در فضای مجازی به صورت آنلاین، تأکید کرد که این پدیده تهدیدی جدی برای صنعت تولید مصنوعات طلا در کشور است. وی در تشریح دیدگاه‌های خود اظهار داشت که در هیچ جای دنیا، فروش طلای آبشده به صورت آنلاین مرسوم نیست و در بازارهای جهانی تنها شمش‌های استاندارد و شمش‌های زینتی به این شیوه معامله می‌شوند.

بذرافشان با اشاره به اینکه طلای آبشده در واقع مواد اولیه صنعت تولید مصنوعات طلا و جواهر به شمار می‌رود، گفت: “این مواد باید وارد چرخه تولید شوند تا به ارتقاء و افزایش تولید کمک کنند. متأسفانه، بر خلاف شعار سال‌های اخیر و امسال که بر محور ‘جهش تولید’ و ‘سرمایه‌گذاری برای تولید’ است، این اتفاق رخ نداده است.”

وی افزود که در سال گذشته، افزایش قیمت‌های طلا و سکه و نیز فروش آنلاین طلای آبشده، باعث کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی تولید در صنعت طلا و جواهر شده است. رئیس اتحادیه طلا، نقره، جواهر و سکه تهران با اشاره به تبعات این کاهش تولید، از آینده ۷۰ هزار نفر فعال در حوزه هنر-صنعت طلا در سراسر کشور ابراز نگرانی کرد. او تأکید کرد که با در نظر گرفتن پرسنل و خانواده‌های آن‌ها، این تعداد به حدود ۸۰۰ هزار نفر می‌رسد و باید برای اشتغال و معیشت آن‌ها چاره‌اندیشی شود. بذرافشان پرسید: “تکلیف شعار سال و تولید چیست؟ آسیب‌ها و تهدیدهایی که به حوزه هنر-صنعت ما وارد می‌شود، چه می‌شود؟”

بیشتربخوانید:

حراج شمش طلای دولتی یکشنبه ۲۴ فروردین ماه برگزار خواهد شد

وی این مشکلات را نتیجه تصمیم‌گیری‌های عجولانه، بدون کارشناسی، بدون مشاوره و بدون برنامه‌ریزی قبلی دانست که زیرساخت‌های لازم برای اجرای آن‌ها نیز مهیا نبوده است. بذرافشان تصریح کرد: “متأسفانه این تصمیمات به سرعت اجرا می‌شوند و پس از اجرا، مشکلات و آسیب‌های ناشی از آن‌ها آشکار می‌شود.”
رئیس اتحادیه طلا، نقره، جواهر و سکه تهران در ادامه گفت که اتحادیه و همکارانش با فروش آنلاین مصنوعات طلا هیچ مشکلی ندارند و حتی از آن استقبال می‌کنند، البته به شرطی که این نوع فروش تحت نظارت و کنترل اتحادیه‌های ذی‌صلاح باشد. اما وی به شدت با فروش آنلاین طلای آبشده مخالفت کرد و دلیل آن را “تهدیدهایی جدی برای آینده تولید در این صنعت” دانست. بذرافشان هشدار داد که قطعاً با گذشت زمان، این آسیب‌ها و تهدیدها بیشتر خود را نشان خواهند داد و ممکن است شرایط بسیار نامساعدی برای همکاران فعال در این صنعت در سراسر کشور به وجود آید.