اشتراک گذاری :
خبرداری؟ هر مجموعه ای با هدفگذاری تعریف می شود، با سرمایه گذاری به مرحله جدی ورود می کند و با خرید محل کار، ماشین آلات، مواد اولیه و استخدام نیروی کار به مرحله تولید می رسد. اما هر بنگاه اقتصادی در وهله اول تعریف می کند که با سرمایه گذاری و اقدامات اولیه، چه میزان محصول تولید می کند که به این رویکرد، ظرفیت اسمی می گویند. اما واقعیت این است که در بیشتر موارد هیچ بنگاه اقتصادی به ظرفیت اسمی نمی رسد و بین 30 تا 70 درصد اهداف محقق می شود. البته برخی بنگاهها کمتر از این ظرفیت نیز داشته اند.
به عبارت بهتر دستیابی به ظرفیت اسمی به رویا شبیه است. این میزان ناکارآمدی دلایل گوناگونی دارد که از بحران سیاست خارجی و تحریم ها تا مشکلات کسری بودجه و سرمایه در گردش را شامل می شود. البته کشور ما چالش های دیگری نیز دارد که می توان در قالب ناترازی تعریف کرد. ناترازی هایی که در بخش گاز و برق بیش از همه به چشم می آید.
در این شرایط مجموعه هایی هستند که تمامی موانع را پشت سرگذاشته و با مدیریت درست، نه تنها از ظرفیت اسمی عبور کرده اند بلکه رکوردهای بزرگی برجای گذاشته اند که شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از برجسته ترین آنهاست. چادرملو اعلام کرده با وجود چالشهای جدی در حوزه انرژی و گاز، توانسته از ظرفیت اسمی تولید فراتر رود.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، به تشریح عملکرد شرکت در ماههای ابتدای سال جاری پرداخت و گفت: هماکنون تولید در دو مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو فراتر از ظرفیت اسمی طراحیشده در حال انجام است و بهواسطه تدابیر مدیریتی و تلاش همکاران در بخش معدن و صنعت، همواره میزان تولید واقعی فراتر از ظرفیت اسمی بوده است.
فرید دهقانی با اشاره به مشکلات موجود در تأمین انرژی گفت: وضعیت ناترازی آب، برق و گاز کشور باعث شده تولید در بسیاری از صنایع، از جمله چادرملو، تحت تأثیر قرار گیرد. اگرچه چادرملو علیرغم تولید بیش از هزار مگاوات برق توانسته بیش از نیاز خود تولید و مازاد برق را به شبکه عرضه کند، اما قطع گاز و برق طی ماههای اخیر، به ویژه از آذرماه، چالشهایی ایجاد کرده است. با این وجود، این شرکت توانسته در چهار حوزه اصلی تولید خود، روند افزایشی نسبت به ظرفیت اسمی را حفظ کند.
مدیرعامل چادرملو از محدودیتهای ذخایر معدنی شرکت به عنوان چالشی جدی یاد کرد و گفت: چادرملو برای مدیریت محدودیت ذخایر معدنی، سرمایهگذاری جدی در حوزه اکتشاف در دستور کار قرار داده و با جدیت پیش می برد.
وی به تشریح سیاستگذاری های سال نو پرداخت و گفت: برنامه اصلی شرکت صنعتی و معدنی چادرملو در سال ۱۴۰۴ توسعه بالادستی با هدف کشف و افزودن ذخایر جدید به منظور افزایش تولید پایدار خواهد بود.
دهقانی از پیگیری رفع ناترازی در قالب مذاکرات مثبت با شرکت ملی گاز خبر دا د و افزود: مذاکرات سازندهای برای تامین پایدار گاز چادرملو در جریان است و امیدواریم با تصمیماتی که اتخاذ خواهد شد، در سال آینده شاهد قطع گاز نباشیم.
مدیرعامل چادرملو از برنامه ریزی های گسترده خبر داد و گفت: امید می رود با اجرای برنامههای در نظر گرفتهشده، تولید شرکت در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته رشد معقولی داشته و چادرملو همچنان در مسیر توسعه پایدار گام بردارد.
وی تأکید کرد: با همکاری و تلاش ویژه همه همکاران، قراردادهای تأمین خوراک مورد نیاز برای سال ۱۴۰۴ نهایی شده و شرکت هیچگونه نگرانی در این زمینه ندارد.
بیشتربخوانید:
دهقانی با تاکید بر اینکه چادرملو در حوزه های دیگر نیز درخشش داشته، به دستاوردهای چادرملو در حوزه های محیط زیست، اجتماعی و ورزشی اشاره کرد و گفت: خبرهای خوبی در راه است که پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد. چادرملو در کنار فعالیتهای معدنی و صنعتی، در حوزه مسوولیت اجتماعی نیز اقدامات مهمی انجام داده است.