اشتراک گذاری :
خبرداری؟ اقتصاد یک زنجیره به هم پیوسته است و زمانی می تواند به پیشرفت و شکوفایی منجر شود که تمامی این زنجیره به صورت منسجم کنار یکدیگر نقش آفرینی کنند. اگر یک حلقه در مقابل تمامی زنجیره کمکاری کند یا ضعف داشته باشد، تمامی زنجیره اقتصاد با چالش جدی دست به گریبان می شود.
بی شک کشور ما جایگاه ویژه ای در عرصه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دارد. اگرچه ایران همواره در بین سه کشور تولیدکننده نفت و گاز و محصولات آن بوده و هرگز نمی توان منکر نقش آن شد، اما تحریم های ناجوانمردانه محدودیت جدی در فروش نفت ایجاد کرده، در حالی که اگر به جای خام فروشی نفت، بدنبال ایجاد ارزش افزوده بودیم و راه اندازی صنایع پایین دستی را با جدیت در دستور کار قرار می دادیم، نیازی به خام فروشی نداشتیم، زیرا محصولات نفتی، مشتریان خاص خودش را دارد و امکان تحریم آنها امکان پذیر نیست.
در شرایطی ایجاد صنایع پایین دستی نفت و گاز از اهمیت ویژه ای برخوردار است که سرمایه گذاری، حرف اول را برای این مهم می زند. با وجود آنکه هرگز نمی توان منکر اهمیت صنعت نفت و صنایع پایین دستی شد، اما در گام اول باید سرمایه لازم برای راه اندازی صنایع پایین دستی فراهم شود.
صنعت نفت به اندازه ای برای کشور اهمیت دارد که نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران، همه ساله با استقبال چشمگیری برگزار می شود و بیست و نهمین دوره آن نیز بیش از دوره های گذشته با استقبال برگزار شد.
در این نمایشگاه مجموعه های بسیاری حضور یافتند که بانکها نیز از جمله آنها بود. برای آنکه به اهمیت بانک در این نمایشگاه پی ببریم، کافی است به اقدامات، نشست ها، قراردادها و تفاهم نامه هایی که بانک صادرات ایران به انجام رسانده، توجه داشته باشیم. یکی از مهمترین اقداماتی که از سوی بانک صادرات ایران صورت گرفت، تفاهمنامه توسعه همکاری بانک صادرات ایران با «صندوق پژوهشی و فناوری صنعت نفت» بود که با هدف ارائه خدمات مالی و اعتباری به شرکتهای دانشبنیان فعال در صنعت نفت و تقویت زنجیره ارزش انرژی امضا شد.
این تفاهمنامه که با حضور یاسر مرادی، عضو هیاتمدیره و سایر مدیران ارشد بانک به امضای محسن سیفی مدیرعامل بانک صادرات ایران و حمید حیدری مدیرعامل صندوق پژوهشی و فناوری صنعت نفت رسید، توسعه همکاری متقابل برای تأمین مالی و همکاری گسترده برای تسهیل دسترسی شرکتهای فناور محور و دانش بنیان به منابع مالی، مورد توجه قرار گرفته است.
بیشتربخوانید:
املاک مازاد بانک صادرات ایران در معرض فروش قرار گرفت
این تفاهمنامه با محوریت ارائه تسهیلات بانکی، خدمات اعتباری و پشتیبانی از نوآوریهای حوزه انرژی، گامی مهم در راستای توسعه فناوریهای بومی و افزایش نقش شرکتهای دانشبنیان در زنجیره تأمین صنعت نفت محسوب میشود و بانک صادرات ایران به پشتوانه بیش از هفت دهه تجربه در زمینه تأمین مالی خرد و کلان اقتصاد کشور، نقش سازنده و مؤثر خود را با استفاده از محصولات و ظرفیتهای نوین در شعب داخلی و خارجی کشور برای کمک به نوآوریهای جوانان غیور ایرانی در صنعت نفت به کار خواهد گرفت.
هدفگذاری های صورت گرفته در این تفاهم نامه نشان می دهد که همکاری های تعیین شده میتواند بستر مناسبی برای رشد کسبوکارهای نوآور و فناور در صنعت نفت فراهم کند و به افزایش بهرهوری در این حوزه منجر شود.
بر اساس این تفاهمنامه توسعه همکاریها در زمینههای مرتبط، ارائه انواع خدمات مالی و بانکی ریالی و ارزی، اعطای انواع تسهیلات ریالی و ارزی و استفاده از ظرفیت ضمانتنامه و اعتبارات اسنادی، صدور گواهی سپرده خاص، انتشار انواع اوراق، تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و استفاده از ظرفیتهای محصولات نوین بانک مورد توافق قرار گرفت.
البته بانک صادرات ایران تنها به این تفاهم نامه بسنده نکرده و سیفی مدیرعامل و دیگر مدیران ارشد بانک صادرات ایران با مدیران عامل برخی شرکتهای فعال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی از جمله شرکت سرمایهگذاری تجاری شستان، پتروشیمی زاگرس، گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، شرکت نفت بهران، شرکت نفت پاسارگاد، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت جی، شرکت نفت پارس و شرکت بازرسی مهندسی ایران دیدار و برای توسعه همکاری و کمک به تأمین مالی بخشهای مختلف تولید در این شرکتها اعلام آمادگی کردند.