اشتراک گذاری :
امیر سرتیپ نصیرزاده با اشاره به اشتراکات عمیق دو کشور در زمینههای مختلف از جمله حوزههای زبانی، فرهنگی، دینی، تاریخی، تمدنی به جایگاه ویژه و برجسته تاجیکستان در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه نگاه جمهوری اسلامی ایران به جمهوری تاجیکستان راهبردی و مبتنی بر احترام متقابل بوده است، افزود: تعبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص روابط با کشور تاجیکستان روابط مبتنی بر برادری، خویشاوندی است.
وی دیدارهای مکرر رؤسای جمهور دو کشور در طول سه دهه گذشته را نمادی از اهتمام و توجه مقامات عالی برای توسعه همکاریها دانست.
امیر نصیرزاده کمیسیونهای مشترک همکاری دو کشور و سفر اخیر دکتر پزشکیان به «دوشنبه» و امضای ۲۲ سند همکاری را نقطه عطفی در پیشرفت و ارتقا سطح مناسبات فی مابین دانست و گفت: دو کشور در مجامع بین المللی نیز همکاریهای خوبی دارند و عموماً از مواضع یکسانی در مجامع منطقهای و بین المللی برخوردارند.
وی با بیان اینکه روندها و تحولات جهانی بسیار پر شتاب و امنیتی شده است، بر همکاری دو جانبه و همچنین بهرهگیری از ظرفیت حضور در سازمانهای بین الملللی و سازمان همکاری شانگهای در هماهنگی و پیشگیری از بروز مشکلات امنیتی و همچنین مبارزه با تروریسم و افراطگرایی تأکید کرد.
وی همچنین با انتقاد از سکوت برخی نهادها و سازمانهای مدعی حقوق بشر در برابر جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و لبنان، لزوم فشار به رژیم غاصب برای توقف نسلکشی و کشتار مردم بیگناه را مورد تأکید قرار داد.
سرلشکر امامعلی صابرزاده، وزیر دفاع تاجیکستان نیز در این دیدار با اشاره به اشتراکات فراوان اجتماعی، فرهنگی، دینی و تاریخی دو کشور گفت: دو کشور نتایج بسیار خوبی در طول همکاریهای گذشته به دست آوردهاند.
بیشتر بخوانید:
وزیر دفاع جمهوری تاجیکستان با اشاره به اسناد متعدد همکاری بین دو کشور گفت: همکاریهای دو جانبه دفاعی از پشتوانه و حمایت رهبران دو کشور برای توسعه مناسبات برخوردار است.
وی در ادامه این دیدار بر ضرورت تقویت مناسبات دو جانبه و توسعه همکاریهای دفاعی و همچنین تلاش مشترک در جهت مقابله با تروریسم، افراطگرایی، قاچاق سلاح، جنایات سازمانیافته در جهت ارتقای امنیت منطقه تأکید کرد.
در پایان این دیدار، وزرای دفاع ایران و تاجیکستان در خصوص موضوعات دفاعی تبادل نظر کردند.