رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در مجلس، تصریح کرد: نگرانی نسبت به جذب سرمایهگذاری خارجی داشتیم و چون کاهش ارزش پول ملی به سرمایهگذار صدمه میزد، سپردهگذاری ارزی و اوراق بهادار ارزی را تعریف کردیم و این باعث میشود که سرمایهگذاران منابعشان را سپردهگذاری ارزی کنند و از این سپردهگذاری به عنوان وثیقه استفاده کنند و معادل وثیقهای که دارند تسهیلات ریالی دریافت کنند. یعنی پول آنها حفظ میشود و سود قابل توجهی نیز دریافت میکنند و معادل پولشان تسهیلات ریالی میدهیم تا بتوانند در ایران سرمایهگذاری کنند. بنابراین کاهش ارزش پول ملی به سرمایهگذار خارجی ضرر نمیزند چون تسهیلات را به صورت ریالی میگیرد.
جعفر قادری، رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، در خصوص راهکار تحقق شعار سال و سرمایهگذاری در تولید، تاکید کرد: در طول سالهای گذشته اقدامات خوبی در مجلس انجام شده و اگر قوانین به صورت کامل اجرایی شود و آییننامههای آن مصوب شود، بخشی از نگرانیهایی که برای آینده وجود دارد برطرف خواهد شد.
او ادامه داد: در مجلس یازدهم مالیات بر عایدی سرمایه یا مالیات بر سوداگری را مصوب کردیم و امیدواریم که در هفته جاری بتوانیم ایرادات شورای نگهبان از این لایحه را در صحن مجلس برطرف کنیم. هدف این لایحه این است که از ورود سرمایه به بخشهای غیر مولد جلوگیری کنیم و نگهداری سرمایه در قالب زمین، خودرو، طلا و ارز اضافی را پرهزینه کنیم. ایرادات لایحه مالیات بر سوداگری در کمیسیون برطرف شده و در دستور کار صحن مجلس است و امیدواریم در نخستین فرصت در صحن نیز مصوب و به قانون تبدیل شود.