اشتراک گذاری :
خبرداری؟ برای راه اندازی یک بنگاه اقتصادی، گزینه های بسیاری مطرح است که هر کدام در جای خود از اهمیت ویژه ای برخوردار است. کارفرما، سرمایه، زمین، نیروی انسانی کارآمد و توانمند، ماشین الات و تجهیزات در صدر گزینه های راه اندازی یک بنگاه اقتصادی قرار دارد. اما این ابتدای راه است و برای ادامه مسیر به شرط آنکه اعتقادی به پیشرفت و توسعه وجود داشته باشد، فناوری و نوآوری در جایگاه اول قرار می گیرد.
باید این واقعیت را پذیرفت که نگاه سنتی بزرگترین آسیب در یک بنگاه اقتصادی است. مهمترین چالشی که در مسیر فعالیت یک بنگاه اقتصادی تاثیرگذار است، شرکتهای رقیب است. رقیب همچون تیغ دو لبه عمل می کند. از یک سو باعث انگیزه و تلاش می شود و از سوی دیگر همچون خودرویی است که پشت سر حرکت می کند و با کوچکترین تاخیر یا سهل انگاری، از شما عبور می کند.
اگر یک مجموعه بخواهد پله های ترقی را با سرعت، کیفیت و کمیت بیشتری طی کند، باید تسلط جامع و کاملی نسبت به گذشته و شرایط موجود داشته باشد و مهمتر آنکه بتواند آینده را بخوبی پیش بینی کند که برای تحقق این مهم، به داده های جامع و کاملی نیاز دارد. امروزه دستیابی به داده ها کار سختی نیست. فناوری به اندازه ای پیشرفت کرده که می توان مرکز داده توانمندی راه اندازی کرد که به محض نیاز، پاسخگوی سوالات باشد و بر اساس آن بتوان برای آینده تصمیم گیری کرد.
بی شک هر سازمانی به مرکز داده نیاز دارد و این نیاز به اندازه ای جدی است که در ابتدای جایگذاری و طراحی ساختمان سازمان، فضایی برای این مرکز تعبیه میشود. از آنجا که مرکز داده، محل تجمع اطلاعات حیاتی و مغز متفکر هر سازمان است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید در ایجاد آن توجهات لازم صورت پذیرد. از آنجا که مرکز داده به صورت مستمر در حال توسعه است، باید در گام اول طراحی مناسبی برای ساخت این مرکز صورت پذیرد و مهمتر آنکه با استانداردهای جهانی هماهنگ و همسو باشد.
اهمیت مرکز داده به اندازه ای جدی است که از همان ابتدا باید بدست نیروهای متخصص و کارآمد سپرده شود. مرکز داده نباید محلی دم دستی و با تجهیزات ابتدایی باشد. به عبارت بهتر در طراحی مراکز داده باید جانمایی مناسب در ساختمان، طراحی اولیه و تهیه نقشههای فنی، تعریف طرح مدیریت ظرفیت و استراتژی بهرهوری از دیتاسنتر، برآورد هزینه و تامین بودجه، جانمایی و طراحی مجازی فضای داخلی، استانداردسازی، ایمن سازی و امن سازی فضای مرکز داده، تهیه تجهیزات تابلو برق، برق اضطراری، ژنراتور و UPS، تامین زیرساخت ارتباطاتی، امن سازی تجهیزات، تستهای اولیه و Stress Testing، آموزش تیم تخصصی پشتیبانی، برنامه ریزی برای استفاده عملیاتی از مرکز داده، تهیه طرحهای نگهداری و بازدید و بازنگری مرکز داده مورد توجه جدی قرار گیرد.
اگر این واقعیت را بپذیریم که هر کدام از گزینه های یاد شده، بحثی تخصصی و کلیدی است، باید این را نیز بپذیریم که هر کدام به کادری متخصص توانمند نیاز دارد. مهمتر آنکه باید هماهنگی و همکاری جامعی بین تمامی دست اندرکاران راه اندازی مرکز داده وجود داشته باشد و چنانچه هر کدام از اعضای راه اندازی مرکز داده، متفرق باشند و بدست یک مرکز انجام نشود، نیازمند جلسات متعددی برای هماهنگی است و در مرحله اجرا نیز چالشهایی دارد که باعث تاخیر در اجرا می شود و در نهایت نیز خواسته مورد نظر محقق نمی شود.
بنابر این عقل حکم می کند تمامی مراحل بدست مجموعه ای توانمند انجام شود. با توجه به موارد یادشده، قبل از هر اقدامی باید نسبت به شرکتهای فعال در این عرصه تحقیق صورت پذیرد و در نهایت کار به شرکتی سپرده شود که از توانمندی و ظرفیت بالایی برخوردار باشد.
بیشتربخوانید:
اگر بپذیریم که راه اندازی مرکز داده ظرافت های بسیاری دارد، شرکت “امید نت” در راس گزینه هایی قرار می گیرد که بتواند مرکز کارآمد با توجه به روند توسعه در آینده را راه اندازی کند. امید نت توانایی مشاوره، نظارت، تأمین تجهیزات و اجرای پروژههای پیادهسازی مراکز داده در سطح گسترده را دارد. بنابر این عقل حکم می کند برای راه اندازی مرکز داده، کار را به مجموعه ای سپرد که از عهده انجام صفر تا صد کار بر می آید و مهمتر آنکه تجربه ارزشمندی در این عرصه داشته که امید نت در صدر قرار دارد.