اشتراک گذاری :
خبرداری؟ در شرایطی رهبر انقلاب سال 1404 را سرمایه برای تولید نامگذاری کرد که تلخ ترین تجربه سرمایه گذاری را در سال گذشته شاهد بودیم. قیمت دلار از 47 هزار تومان به 104 هزار تومان رسید، سکه طلا از 39 میلیون تومان به 103 میلیون تومان رسید، قیمت خودرو از سوی خودروساز 30 درصد افزایش یافت و قیمت دیگر کالاها نیز رشد سرسام آوری را تجربه کرد. با نگاهی به رشد قیمت ها و نقش آفرینی نقدینگی های سرگردان در بازار، متوجه می شویم که تا چه اندازه انحراف سرمایه و سواستفاده سرمایه گذاری صورت گرفته است.
رشد قیمت ها به زیان تولیدکنندگان تمام شد. در حالی تولیدکنندگان محصولات خود را در بازار می فروختند که امکان خرید همان محصولات با همان قیمت ها را نداشتند و حتی نمی توانستند مواد اولیه ای که برای تولید هزینه کرده بودند، را به همان قیمت قبل تهیه کنند.
در این شرایط بی ثباتی که باعث زیان بسیاری از شرکتها شد، شرکتهای بسیاری بدلیل عملکرد درخشان و مدیریت مناسب، موفق به کسب رتبه های بالایی در سودآوری شدند و حتی رکورد شکنی کردند.
در بین شرکتها و بنگاه های اقتصادی تولیدی، معادن سنگ آهن و فولادسازی ها از جایگاه متفاوتی برخوردار بودند و در بین این معادن و فولادسازی ها، شرکت صنعتی و معدنی گهرزمین موفق به رکورد شکنی ها و سوددهای بالایی شد.
با نگاهی به کدال عملکرد یک ساله منتشر شده شرکت صنعتی و معدنی گهر زمین تا 30 اسفند 1403 بخوبی می توان تاثیرات فعالیت ها و عملکرد گهرزمین را مشاهده کرد.
گهرزمین در زمینه فروش انواع کلوخه، کنسانتره و سنگ آهن تا 30 اسفند 1403 توانست 122 میلیون و 203 هزار و 919 میلیون ریال فروش داخلی داشته باشد. گهر زمین با این میزان از فروش، توانست نیاز صنایع گوناگون را تامین کند و برای همیشه به وابستگی واردات این محصولات پایان دهد. از سوی دیگر بخشی از این تولیدات به مصرف صنایع دیگر رسید که رونق اقتصادی در دیگر بخشها را سبب شد.
اما تولیدات گهرزمین فراتر از این حرفها بوده به نوعی که علاوه بر تامین نیاز داخل، در بازارهای جهانی نیز حضور یافت و با صادرات محصولات خود، ارزآوری چشمگیری داشت. کدال منتشر شده نشان می دهد فروش گندله صادراتی گهرزمین به مبلغ 19 میلیون و 220 هزار و 227 میلیون ریال و جمع فروش بلوم و بیلت نیز به میزان 3 میلیون و 419 هزار و 555 میلیون ریال بوده که جمع فروش محصولات صادراتی گهرزمین 144 میلیون و 853 هزار و 701 میلیون ریال بوده است.
بیشتربخوانید:
این اعداد بیانگر ارزآوری بالای گهرزمین در شرایطی است که مهمترین دلیل بالا رفتن قیمت دلار، کمبود دلار در بازار است و بی شک ارز ناشی از این میزان از صادرات می تواند بر ثبات بازار تاثیرات چشمگیری داشته باشد.