جوان‌سازی آسفالت با فناوری نانو (+ فیلم)

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ یک شرکت دانش بنیان موفق باکمک صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به تولید و بومی سازی قیر پلیمری سرد با خاصیت جوانسازی و بازیافت آسفالت‌های خیابانی شدند.

میثم تقی‌فر مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: با توجه به وضعیت آسفالت‌های خیابانی که هر ساله نیازمند تعمیر هستند، فناوران شرکت دانش بنیان موفق به تولید و تجاری سازی محصولی با خاصیت جوانسازی و تعمیر آسفالت‌های خیابانی شدند.

از این محصول برای جوان‌سازی آسفالت فرودگاه اصفهان و شیراز استفاده شده است و همین امر موجب بی نیازی آسفالت‌های خیابانی از تعمیر شده است.

گفتنی است گمرک ایران اعلام کرد که در سال‌ 1402 به میزان  ۳‌میلیون و ۶۰۵‌هزار‌تن کالا به ارزش ۲‌میلیارد و ۵۰۶‌میلیون دلار توسط شرکت‌های دانش‌بنیان صادر شده‌است و این شرکت‌ها ۵‌میلیارد و ۱۴۱‌میلیون دلار واردات داشته‌‌‌‌‌اند. به گزارش گمرک، از تعداد ۹۷۹۲شرکت دانش‌بنیان مورد بررسی، یک‌هزار و ۵۰۴شرکت به‌عبارتی ۱۵‌درصد در زمینه تجارت خارجی فعالیت داشته‌اند که از این تعداد یک‌هزار و ۹شرکت در زمینه واردات، ۸۴شرکت در زمینه صادرات و ۴۱۱ شرکت در هر دو زمینه فعالیت کرده‌اند. حدود ۸۵‌درصد از ارزش کالاهای وارداتی شرکت‌های دانش‌بنیان به ۵ کشور عمده شامل چین، امارات‌متحده‌عربی، ترکیه، آلمان و هند تعلق دارد؛ در مقابل کشورهای چین، عراق، امارات‌متحده‌عربی، ترکیه و روسیه ۵ کشور عمده مقصد صادراتی کالاهای شرکت‌های مذکور بوده که در مجموع ۷۵‌درصد از کالاهای این شرکت‌ها به این کشورها صادر شد.

بر اساس این گزارش، قیمت هر‌تن کالای صادراتی ۶۹۵ دلار بوده و با توجه به میزان متوسط ارزش هر‌تن کالای صادراتی در کشور که در سال‌۱۴۰۲ به میزان ۳۶۲ دلار بوده‌است؛ ارزش صادراتی کالاهای دانش‌بنیان حدود ۲‌برابر متوسط ارزش کالاهای صادراتی کشور بوده‌است. شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌۱۴۰۲ سهم ۲.۶درصد از وزن و ۵‌درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند که مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی، حدود ۸۰‌درصد ارزش صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان را به خود اختصاص داده‌اند.