اشتراک گذاری :
خبرداری؟ بارویکرد حمایت از ساخت داخل، ششمین رویداد تخصصی در جزیره کیش آغاز به کار کرد.
در ابتدای رویداد پس از قرائت بیانیه ستادبرگزاری توسط مجری همایش جناب آقای احسان ثقفی مدیرعامل مجموعه انجمن نفت ( استثنا ) سخنرانی کرد و مراتب تقدیر و تشکر را از حضور مجموعه های مشارکت کننده داشت و البته به تحلیلی از مباحث سال جاری پرداخت.
وی گفت: در ابتدای سال با سقوط هواپيما رئيس جمهور و سپس موضوع انتخابات و تبعات منفی ناشی از آن در بدنه اقتصاد پدید آمد و ٦ ماه اول سال اين گونه گذشت و سپس ٦ ماه باقی مانده را که مشكلات منطقه ای گريبان اقصاد ما را گرفته است.
ثقفی افزود: يكي از مشكلات اساسي سازندگان و همه صنعتگران و توليدكنندگان بحث ناترازی است. البته ناترازی یك اسم است اما كمبود انرژی مطرح است كه از سنوات گذشته با آن مواجه بوده ايم.
وی ادامه داد: ناترازی بسيار نگران كننده است و جا دارد مسئولين تدابير لازم را اتخاذ كنند. البته ناترازي فقط انرژی نيست بلكه الان ناترازی در کمبود نيروی انسانی ماهر متخصص نيز روبرو هستیم. ناترازی آب را هم داریم که نیاز به توجه است.
ثقفی در مورد مشکلات سازندگان گفت: مشكلات سازندگان کماکان ادامه دارد این مشکلات شامل تامین اجتماعی، ماليات، ارزی، گمرك و غيره است اما سازندگان در این حوزه مقاومت دارند.
در ادامه این مراسم ناصر عاشوری دیبر انجمن پالایش صنعت نفت یه عنوان دیگر سخنران اظهار کرد: طی ۱۰ سال گذشته تولید بنزین در پالایشگاهها صعودی بوده و هیچ گاه میزان تولید کاهش نیافته است. ناترازی موجود به خاطر افزایش بیرویه مصرف در کشور است.
وی ادامه داد: پالایشگاههای کشور از نظر سوددهی حال و روز خوبی ندارند. سود ۱۰ پالایشگاه کشور طی شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ فقط هشت همت بوده است.
عاشوری گفت: آماده هستیم که به رفع ناترازی در کشور کمک کنیم و حتی در پایان برنامه بنزین و گازوئیل هم صادر کنیم.
وی ادامه داد: با رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان داخلی، هماکنون ۸۵ درصد تجهیزات صنعت پالایش داخلیسازی شده است و در یک عملیات اورهال پالایشگاهی گاهی تا ۲۵ هزار قطعه تعویض میشود.
وی اظهار کرد: آخرین میزان تولید فرآوردههای ویژه در واحدهای پالایشی کشور حدود ۱۰۷ تا ۱۱۵ میلیون لیتر در روز است.
به گفته او تامین مالی و حمایت دولت برای اجرای پروژههای توسعهای را نیاز داریم؛ انتظار داریم دولت در حوزه توسعه صادرات نیز حامی و تسهیلگر بخش خصوصی باشد.
رمضانعلی سنگدوینی سخنران بعدی این مراسم با جمله اینجا قلب تپنده کشور است سحنان خود را آغاز کرد و بیان داشت که اگر قرار است تحول در کشور ایجاد گردد،بخش خصوصی باید وارد میدان شود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، گفت: مردم شرایط اقتصادی خوبی ندارند؛ چه کسی میتواند شرایط اقتصادی مطلوبی برای مردم فراهم کند؟ چه کسی میتواند اشتغال ایجاد کند؟ شماها، یعنی فعالان صنعت نفت و پتروشیمی! این صنعت سالانه بیش از ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار ارز وارد کشور میکند، پس میتواند توسعه اقتصادی را رقم بزند.
مهدوی ابهری رئيس انجمن كارفرمايي پتروشيمي در همايش و نمايشگاه ساخت داخل گفت: امسال ۱,۵ ميليارد دلار ازصادرات محصولات پتروشيمي به دليل كاهش خوراك و ناترازي كم شده است.
وی گفت: براي رشد ٨ درصدي ٦١ طرح در دست اقدام است و نياز به ١٢ ميليارد دلار سرمايه گذاري هستيم.
وی تاکید کرد: خوراك پايدار يكي از مشكلات اساسي ماست بدون خوراك مجتمع هاي پتروشيمي آهن پاره است و ماشين بدون بنزين است.
مهدوی گفت : ما در برنامه هفتم توسعه هستیم برنامه سنگینی است. رشد ۸ درصدی خیلی تلاش می خواهد. در صنعت پتروشیمی ما در ۶ برنامه ۹۶ میلیون تن ظرفیت ایجاد کردیم و در یک برنامه تنها می خواهیم ۳۵ میلیون تن ایجاد کنیم! این یعنی جهش.
مهدوی تاکید کرد: ۱۵ سال است که رهبری درد را تشخیص داده و نسخه را نوشته است و این نسخه درمان را باید دولت اجرا کند. داروی درمان اقتصاد رشد تولید است و این تولید به وسیله بخش خصوصی هدایت می شود.به گفته او بستر آماده نیست و فضای کسب و کار خوب نیست.
وی در خصوص ناترازی گفت: راه رفع ناترازی سه اقدام است، سرمایه گذاری در بالادست، صرفه جویی و بهینه سازی مصرف است.
جعفر ربیعی، رئیس هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) در آئین آغاز به کار ششمین نمایشگاه حمایت از ساخت داخل با اشاره به اهداف اولیه این رویداد گفت: سال ۹۸ اولین دوره این نمایشگاه و همایش به همت معاونت علمی ریاست جمهوری و هلدینگ خلیج فارس تشکیل شد و هدف اصلی آن توسعه ساخت داخل در صنعت پتروشیمی بود و خوشبختانه امروز این حرکت توسعه یافته و تمام بخشهای صنعت نفت را دربر گرفته است.
وی افزود: این نمایشگاه نباید به یک رویداد بازرگانی تبدیل شود. ایده اصلی این نمایشگاه فراهم کردن فضایی بود که شرکتهای خصوصی تولیدکننده تجهیزات صنعت پتروشیمی و متقاضیان اصلی این تجهیزات، یعنی شرکتهای صنعت نفت، در یک گردهمایی مشترک حضور داشته باشند و از طریق ارتباط چهرهبهچهره راهحلی برای مسائل صنعت پیدا کنند. توجه به این رویکرد همچنان ضروری است.