با وجود افزایش حوادث، مردم برای مدیریت ریسک اقدامی نمی کنند

تلاش بانک ملت برای مدیریت بحران ها با بیمه

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ هرچقدر زندگی به فناوری های روز مجهزتر شود، به همان نسبت ریسک زندگی افزایش می یابد. اگر خودرو اختراع شد تا انسان بتواند مسیرهای طولانی را در مدت کوتاهی طی کند، به همان نسبت خطرات بیشتری زندگی انسان را تهدید کرد به نوعی که رییس پلیس راهنمایی و رانندگی اعلام کرد در 9 ماهه ابتدای سال جاری بیش از 20 هزار نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده اند.

حوادث تنها مختص رانندگی نیست بلکه حوادث طبیعی همچون سیل، زلزله و دیگر بلایای طبیعی، مال و جان انسانها را به صورت مستمر تهدید می کند. البته حوادث کار، آتش سوزی و بسیاری موارد دیگر به چالش جدی تبدیل شده و همواره بر میزان و شدت این حوادث افزوده می شود.

انسان همواره بدنبال ایجاد خلق یک بسته بوده و اگر حوادث خودرو، سیل، زلزله و دیگر موارد همواره بر سر انسانها سنگینی کرده، بیمه ها تعریف و فعال شدند تا ریسک زندگی در زمانه فناوری و نوآوری به کمترین میزان ممکن کاهش یابد. با نگاهی به تاریخچه بیمه، متوجه می شویم که خدمات متنوعی به انسانها ارایه می شود و با افزایش شرکتهای بیمه، تنوع خدمات و بهبود کیفیت در این عرصه را شاهد هستیم. با وجود تاثیرگذاری بیمه در مدیریت ریسک و رساندن مردم به نقطه آرامش، معلوم نیست چرا استقبال از بیمه در نقطه قابل قبولی ندارد و اگر بیمه های اجباری حذف شود، مردم در عرصه بیمه حضور پر رنگی ندارند.

یکی از جدی ترین چالشهایی که صنعت بیمه را تهدید می کند، هزینه بالای حق بیمه است. کسانی که مایل به دریافت خسارت بیشتری هستند، باید حق بیمه بیشتری نیز بپردازند، اما این سوال پیش می آید که با توجه به روند رو به رشد گرانی و تورم، بی ارزش شدن پول ملی، افزایش نامناسب حقوق و کاهش قدرت خرید مردم، این ظرفیت وجود دارد که مردم در سبد زندگی خود بیمه ها را نیز بگنجانند.

شاید بیمه برای اشخاص حقیقی عدد بزرگی نباشد، اما بیمه برای اشخاص حقوقی بسیار سنگین است و بسیاری از شرکتها، موسسات و بنگاههای اقتصادی بدلیل بالا بودن هزینه بیمه، از خرید بیمه منصرف می شوند که در صورت بروز حادثه، در نهایت زیانهای جبران ناپذیری را متحمل می شوند.

برای مدیریت این چالش، لازم است بین شبکه بانکی به عنوان مدیر منابع مالی کشور و بیمه مرکزی به نمایندگی از صنعت بیمه رایزنی صورت بگیرد تا شاید بتوان راهکاری برای رونق بیمه تعریف کرد. در این رابطه مدیرعامل بانک ملت با رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران نشست مشترکی برگزار کرد تا در این نشست تخصصی، راه های تقویت سطح روابط بین دو مجموعه با هدف تقویت بیمه و نگاهی دو جانبه بررسی شود و به مرحله اجرا درآید.

مدیرعامل بانک ملت به تشریح مباحث مطرح شده در دیدار با پرویز خسروشاهی رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و به نقش این سازمان در نظارت و هدایت صنعت بیمه در کشور اشاره کرد و گفت: بی تردید همکاری هرچه بیشتر دو مجموعه می تواند به افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور کمک کند.

برای آنکه بتوان ضریب نفوذ بیمه را افزایش داد، باید راهکارهای عملی با قابلیت اجرایی وجود داشته و حرف زدن دو جانبه نمی تواند موثر و راهگشا باشد. به همین دلیل فرشید فرخ نژاد مدیرعامل بانک‌ ملت از آمادگی این بانک برای ارائه سبد کاملی از محصولات و خدمات بانکی به صنعت بیمه خبر داد و گفت: بانک ملت آمادگی دارد تمامی ظرفیت ها و امکانات خود را برای افزایش سهم بیمه در سبد خانوارها و طراحی و عرضه طرح های جدید بیمه ای به کار بگیرد.

پرویز خسرو شاهی، رییس کل بیمه مرکزی نیز با قدردانی از اقدامات بانک ملت در راستای حمایت از صنعت بیمه، اظهار امیدواری کرد که دو مجموعه بتوانند بیش از پیش به همکاری‌های خود ادامه دهند.

بیشتربخوانید:

جایزه 300 میلیونی برای “گردونه”داران بانک ملت

با توجه به رویکرد مثبت مدیران هر دو مجموعه برای همکاری بیشتر و بهتر، انتظار می رود بزودی طرحی جامع و کارآمد ارایه شود تا مردم بتوانند با خیال آسوده در سریع ترین زمان ممکن از خدمات بیمه ای بهره بگیرند. البته این نشست می تواند نقطه آغازی برای فرهنگسازی در عرصه بیمه شود که منافع آن به تمامی بانکها و بیمه ها خواهد رسید، به شرط انکه فراموش نشود کدام مجموعه ها برای اولین بار کلید همکاری بانک و بیمه را زدند.