گام بلند ایران در خودکفایی محصولات کشاورزی (+ فیلم)

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

به گفته‌ مسئولان، گندم ۴۰ درصد صنایع غذایی را شامل شده و خودکفایی در تولید آن از جمله عوامل مهم تامین «امنیت غذایی» است، درهمین راستا دولت سیزدهم برای رسیدن به خودکفایی در تولید گندم از ابزارهای نوین دانش‌بنیان استفاده کرد تا این‌که اکنون امیدوار به صادرت گندم نیز هستیم تا با هدایت کشاورزان و خرید تضمینی از آن‌ها، بتوانیم این مسیر توسعه را حفظ کنیم.

گندم از قدیمی‌ترین و پرمصرف‌ترین گیاهان زراعی جهان است، به‌طوری‌که از سالیان بسیار دور و قبل از آن‌که بشر به موارد مصرف سایر گیاهان از نظر تغذیه پی ببرد، گندم مهمترین منبع غذایی برای بشر بوده است. اهمیت گندم بیشتر مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی موادی است که دانه آن را تشکیل می‌دهند.

مجتبی پالوج قائم مقام موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی  گفت: پس از سال ۱۳۹۲ و ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، به‌ویژه در بند ۷ آن، موضوع خودکفایی در تأمین امنیت غذایی به طور جدی‌تری در دستور کار حاکمیت قرار گرفت. در سال ۱۴۰۲ نیز سند دانش‌بنیان امنیت غذایی با تأکید صریح بر توسعه مرغ لاین داخلی توسط روسای قوای مقننه و مجریه رونمایی شد.

رئیس سازمان امور عشایر کشور با تاکید بر حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان، گفت: استان فارس یکی از مهم ترین استان های کشور در تامین امنیت غذایی است.

جهانبخش میرزاوند گفت: باید در خاورمیانه و کشورهای دیگر نیز خدمات فنی و مهندسی و تولیدات نوین خود را ارائه دهیم.
نماینده ویژه وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تولید آفت کش ها و سموم، صنعت پیچیده ای به شمار می رود و باید از فعالینی مانند حیدر روستا که در زمینه تامین امنیت غذایی کشور تلاش می کنند تقدیر کرد.
این مقام مسئول بیان کرد: این وظیفه ما است تا از افرادی که مراکز آموزشی، صنعتی و دانشگاهی را برای تربیت ما مسئولین، برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان مسائل کشور فراهم کردند تجلیل کنیم و وظیفه ما است افراد توانمند و تلاشگر را برای تامین امنیت غذایی کشور تربیت کنیم تا الگویی برای جوانان ما باشند.
میرزاوندخاطر نشان کرد: همانطور که در ابتدای انقلاب با وحدت کلمه، یکپارچگی و بسیج عمومی، جنگ را پشت سر گذاشتیم، امروز نیز در دولت چهاردهم که شعار آن صداقت با مردم و وفاق ملی است، با وفاق، توسعه پیدا می کنیم، پرچم ایران اسلامی بالا خواهد بود و مایه مباهات خواهیم بود.کارخانه پارس کشاورز با مالکیت حیدر روستا در زمینه تولید آفت کش های گیاهی، دامی و خانگی فعالیت می کند و با ۷ خط تولید، ظرفیت تولید ۸۵ هزار تن محصول در سال را دارد.این واحد تولیدی با سرمایه شخصی چهار هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال و تسهیلات ۶۰۰ میلیارد ریالی در زمینی به مساحت ۱۲ هزار مترمربع در شهرک صنعتی شیراز آغاز به کار کرده و برای ۱۴۵ نفر به طور مستقیم اشتغالزایی کرده است.