اشتراک گذاری :
خبرداری؟ اگر هر گوشه از کشور یک فولاد مبارکه داشت، بسیاری از مشکلات مرتفع می شد. فولاد مبارکه نه تنها در عرصه تولید فولاد بخوبی درخشیده و علاوه بر تامین نیازهای کشور، بازارهای جهانی را تسخیر کرده، بلکه با گسترش فعالیت اقتصادی در دیگر عرصه ها، مشکلات را مرتفع کرده است. فولاد مبارکه با سرمایه گذاری در دیگر عرصه ها، تحولات چشمگیری داشته که ادامه این روند می تواند از فولاد مبارکه هلدینگی بزرگ در سطح داخلی و جهانی خلق کند.
تحولی دیگر بعد از اپال
هنوز از خرید اپال زمان زیادی نگذشته که تحول چشمگیر دیگری بدست فولاد مبارکه رقم خورده و آزمایشگاه صنعت ۴.۰ دانشگاه صنعتی اصفهان با سرمایه گذاری شرکت فولاد مبارکه به بهره برداری رسید. این آزمایشگاه به اندازه ای اهمیت دارد که استاندار اصفهان، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، رییس دانشگاه صنعتی اصفهان، رییس شهرک علمی تحقیقاتی، جمعی از مسوولان استانی و تعدادی از معاونان و مدیران شرکت فولاد مبارکه در مراسم افتتاح آن شرکت کردند. برای درک اهمیت آزمایشگاه صنعت ۴.۰ کافی است بدانیم پیشرفتهترین و بهروزترین امکانات را در زمینه رباتیک، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، ساخت افزایشی، واقعیت افزوده و مجازی و کارخانه هوشمند برای دانشجویان، اساتید و فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری فراهم میکند.
تعامل صنعت و دانشگاه
سالهاست از بیگانگی صنعت و دانشگاه انتقاد می شود. دانشجویانی که فقط مبانی علمی را سرکلاس درس فرا گرفته اند و با محیط کار و تولید بیگانه هستند، اما فولاد مبارکه این محدودیت ها را پشت سرگذاشت و تعامل مستقیم دانشگاه و صنعت فولاد در یک محیط آموزشی عملیاتی پویا برای دستیابی به راهکارهای نوآورانه مبتنی بر فناوریهای جدید صنعت ۴.۰، فرهنگسازی در بین جامعه مهندسان و متخصصان صنعت فولاد برای تسریع در به کارگیری فناوریهای نوظهور، رشد مهارتها و دانش علمی دانشجویان برای استفاده از نسل جدید صنعت و فناوری و ورود به بازار کار، آشنایی دانشجویان با مبانی و اصول تحول دیجیتال و نحوه پیادهسازی آن در صنایع مختلف، افزایش بهرهوری و بهینهسازی فرایندهای تولید با پشتیبانی از تولید هوشمند و توسعه ارتباطات بینالمللی و همکاریهای صنعتی در قالب راهاندازی این آزمایشگاه رقم خورد. این آزمایشگاه در فضایی بالغ بر ۵۰۰ مترمربع شامل دو سالن مرکز رباتیک صنعت۴.۰ و یک فضای زیرساختی با واقعیت افزوده و تجهیزات مکانیکی است.
نعمتی برای اصفهان
بی شک اهمیت فولاد مبارکه را استاندار اصفهان بخوبی درک می کند، زیرا فولاد مبارکه در زمینه هایی سرمایه گذاری کرده که نیاز اصفهان را رفع می کند. مهدی جمالی نژاد با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه در استان اصفهان یک نعمت است گفت: طیب نیا در ۶ موضوع مهم و ریشهای استان ورود کرده و کمتر مجموعه دلسوزی را دیدم که در همه عرصهها ورود کند. وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه در حل بحران آب استان و انتقال آب دریا به اصفهان ورود کرده گفت: فولاد مبارکه در حوزه مسوولیت اجتماعی برای رفع مشکلات استان به صورت ریشهای ورود کرده که جای قدردانی دارد. استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه این آزمایشگاه منجر به بهبود رقابت پذیری، افزایش بهرهوری، بهبود کیفیت، کاهش هزینهها، انعطاف پذیری در تولید، پایداری زیست محیطی و ایجاد محیطهای کسب و کار میشود گفت: این آزمایشگاه فرهنگسازی برای پذیرش تحول در استان و کشور و به ویژه صنایع را به دنبال خواهد داشت.
بیشتربخوانید:
پیشرفت نیازمند برنامهریزی و استراتژی
در ادامه مدیرعامل فولاد مبارکه با طرح این پرسش که چطور میتوانیم بر مشکلات اقتصادی غلبه و مسیر پیشرفت اقتصادی را با سرعت طی کنیم گفت: این دغدغه اصلی همه دلسوزان است. قطعاً رسیدن به اهداف این چنین، نیازمند برنامهریزی بلند مدت است و نگاه عمیق را میطلبد و داشتن استراتژی مدون در این زمینه ضروری است و این روند به صورت اتفاقی روی نمیدهد. محمدیاسر طیبنیا با تاکید بر اهمیت نظریه “همپایی” یا “عقب ماندگی و جبران فاصله” گفت: در این نظریه محور رشد اقتصادی، بحث نوآوری به ویژه نوآوری در بنگاههای بزرگ عنوان شده که در برخی کشورهای جنوب شرقی آسیا تجربه موفقی بوده است. وی با اشاره به اینکه بنگاههای بزرگ و مراکز علمی دانشگاهی متولی اصلی خلق مسیرهای جدید برای توسعه اقتصادی هستند به تشریح دو برداشت متفاوت از مفهوم نوآوری پرداخت و گفت: نوآوری در توانمندی فناوری صنعت و بخش علم و تحقیقات دانشگاهی دو مفهوم نوآوری است. طیب نیا با تاکید بر اینکه تحقیقات صرف دانشگاه به جامعه علمی به دور از واقعیت منجر می شود گفت: کشورهایی که مسیر فناورانه صنعتی را اولویت قرار داده و سیاست فناوری را بر سیاست علمی اولویت دادند، در کنار جذب فناوری خارجی، سرمایهگذاریهای قابل توجهی در حوزه تحقیق و توسعه کرده و تقاضای زیادی از طریق بخش صنعت به ویژه بنگاههای بزرگ به سمت دانشگاهها سوق داده شده، همان مسیری که در فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین صنعت کشور دنبال میکنیم.
اهمیت شرکتهای بزرگ و کوچک
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به اینکه در گذشته شرکتهای کوچک عامل موفقیت شناخته می شدند گفت: نگاه دیگر آن است که شرکتهای بزرگ مبنای رشد اقتصادی هستند، اما نسخه رشد اقتصاد منطقی، ترکیبی از بنگاههای کوچک و بنگاههای بزرگ اقتصادی است که رشد بنگاههای بزرگ با حمایت از بنگاههای کوچک و شرکتهای دانش بنیان به وجود میآید. وی با تاکید بر اینکه بنگاههای کوچک ضعیف هستند و سرمایهگذاری هایی که میشود عقیم میماند گفت: لوکوموتیوی که در نقش یک کِشنده آنها را به دنبال خود بکشد وجود ندارد.
نگاهی رو به آینده
محمدیاسر طیبنیا بر به خدمت گرفتن نوآوری برای رشد و پیشرفت صنایعی که بیشتر بازدهی دارند و نگاه رو به جلو یا مهندسی معکوس دارند تاکید کرد و گفت: در دهههای قبل در فولاد مبارکه بحث بومیسازی و مهندسی معکوس را به خوبی دنبال کردیم، در شهرک علمی تحقیقاتی، شرکتهای بسیاری هستند که با بهرهمندی از مهندسی معکوس نیازمندی های کشور که وارداتی بودند را تا ۹۰ درصد بومیسازی کرده و به خودکفایی رساندهاند. ما سه دهه پیش در فولادمبارکه با وابستگی کامل کار شروع کردیم اما امروز به عدد قابل افتخار بیش از ۹۰ درصد خودکفایی رسیدهایم. وی با تاکید بر اینکه اگر به دنبال رشد سریع هستیم باید نگاه رو به آینده داشته باشیم گفت: سرعت رشد شرکتهای بزرگ به شدت بالاست و هرچه به مهندسی معکوس سرعت دهیم، نمیتوانیم به آنها برسیم، بلکه باید نگاه رو به جلو و به آینده داشته باشیم و یکی از مسیرهایی که باید طی کنیم ورود به حوزه صنعت ۴.۰ و تحول دیجیتال است.
بدنبال راه میانبر
مدیرعامل فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم بر مبنای صنعت ۴.۰ و همکاری دانشگاهها، بنگاههای کوچک و فناور و دانش بنیان را راه بیندازیم و راه میانبر برای صنعت بزرگی مانند فولاد مبارکه ایجاد کنیم، میتوانیم رشد خوب و جهش اقتصادی را رقم بزنیم گفت:در فولاد مبارکه در صنعت ۴.۰ اقدامات خوبی شروع شده و یکی از راهکارهای بقا و ایجاد مزیت رقابتی برای صنعت فولاد همین اصل است.
سرمایهگذاری در ۱۰ شرکت دانش بنیان
محمدیاسر طیبنیا با تاکید بر اینکه رقبای ما با سرعت در حوزه تحقیق و توسعه در حال حرکت هستند گفت: شرکتهای برتر فولادی حداقل ۳ الی ۴ درصد درآمدهای خود را صرف تحقیق و توسعه میکنند و متاسفانه ما با این شرایط فاصله بسیاری داریم. هر چند فولاد مبارکه از همه صنایع دیگر کشور در این زمینه جلوتر است اما بازهم با شرکتهای برتر در دنیا فاصله زیادی دارد. وی با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه در تلاش است با همکاری سازنده همه بازیگران این عرصه، زیست بومی را فراهم کند که کمبودهای زنجیره را با کنار خود قرار دادن شرکتهای دانش بنیان برطرف کند گفت: مهمترین حرکتی که فولاد مبارکه انجام داده استفاده از محصولات این شرکتها بوده که ضمن حمایت از این شرکتها محصولات آنها را نیز در گروه فولاد مبارکه تامین و استفاده میکنیم. همچنین قراردادهای بلند مدت تا ۱۰ سال با آن ها منعقد میکنیم تا بتوانند با اطمینان خاطر سرمایهگذاری کنند. مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: هدف ما در فولاد مبارکه این است که زیست بومی را چه در صنعت ۴.۰ و چه در حوزه نوآوری و فناوری پیرامون فولاد مبارکه به ویژه در استان اصفهان فراهم کنیم تا بتوانیم در بازه زمانی چند ساله اصفهان را به قطب نوآوری و فناوری کشور تبدیل کنیم.