اشتراک گذاری :
خبرداری؟ مدیرعامل شرکت فولاد شادگان گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم تحول دیجیتال و هوش مصنوعی پا به عرصه صنعت گذاشته و ما اگر دیر عمل کنیم این فرصت را از دست میدهیم و دیگر توان رقابت را نداریم.
مهندس حسین کهزاد در مراسم «آیین رونمایی از سند» افزود: صنعت امروز صنعتی است که روز به روز درحال تغییر است و هوش مصنوعی به سرعت، بحث قیمت تمام شده را کنترل میکند و پایین میآورد و ما اگر حواسمان به این تحولات نباشد، دیگرامکان پذیر نیست که بتوانیم به دیگران برسیم و رقابت کنیم.
وی ادامه داد: ما توانستیم بعد از حدود یک سال و نیم گفتگو و مذاکره و تحقیق، به یک سند تحول دیجیتال برسیم و اولین کاری را که شروع کردیم، بحث استفاده از هوش مصنوعی به عنوان دستیار اپراتور واحد احیا بود که این مدل میتواند پیشبینی کند که محصول ساعتهای آینده واحد چه خواهد بود و بر اساس آن به اپراتور پیشنهاد دهد که برای اینکه محصول ۸ ساعت آینده شما محصول کیفی باشد چه تغییراتی در آن باید داده شود. این سیستم براساس مواد ورودی میتواند تشخیص دهد که محصول نهایی با چه کیفیتی خواهد بود و اگر تغییراتی مشخصی در آن داده شود به کیفیت بهتری میرسیم.
کهزاد گفت: در فاز دوم اپراتور به نرمافزار شرایط ورودی و خواسته خود از محصول نهایی را اعلام میکند و سیستم نوع تنظیم و مقدار مقادیر را در اختیار اپراتور قرار میدهد. در این حالت نیازی نیست در شرایط واقعی آزمون و خطا صورت گیرد تا به محصول مورد نظر رسید و به راحتی میتوان محصول نهایی را بدست آورد و از این طریق بهرهوری به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان افزود: کار دیگری که در زمینه هوشمصنوعی انجام میدهیم، در آموزش پرسنل است. در این حالت نوع آموزش براساس توانایی افراد داده میشود و دیگر به این صورت نیست که همه افراد از یکسری آموزشهای خاص بهرمند شوند که در این این حالت آموزش بخ صورت فرد محور انجام میشود.در این حالت محتوا یکسان است؛ اما نحوه آموزش آن متفاوت است و به همین دلیل راندمان آن بالاتر خواهد رفت.
وی اظهار کرد: بخش خرید؛ یکی دیگر از زمینههایی است که از هوشمصنوعی در آن استفاده میکنیم. به این صورت که این سیستم در مناقصات و عقد قرار داد همه شرایط از قبیل تورم، شرایط فروش محصول، شرایط منطقه و غیره را ارزیابی میکند و براساس این ارزیابی قراردادها منعقد میشود که در این حالت سرعت برگزاری مناقصه و عقد قرار داد و البته سلامت قیمت قرار داد را به شدت افزایش میدهد.
در ادامه این مراسم مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان نیز اظهار کرد: شرکتها برای اینکه بتوانند از استراتژی بقا یا تداوم کسب کار و رقابت پذیری حمایت کنند، باید بروند به سمت و سوی افزایش بهرهوری، کاهش هزینهها واستفاده مناسب از منابع که فرهنگ هوشمندسازی و فرهنگ دیجیتالسازی میتواند چنین مواردتی را محقق کند.
مهندس امین ابراهیمی افزود: مجموعه فولاد خوزستان اولین قدم برای اجرای این کار را برداشته است و یک مرکز نوآوری را لیجاد شده است که یکی از وظایف این مرکزایجاد فناوریهای جدید استفاده از هوش مصنوعی است.
وی ادامه داد: این مرکز استفاده از هوش مصنوعی را از شهار دور کرده است و در تلاش است تا در فرآیندهای مختلف از این سیستم استفاده شود تا بهرهوری افزایش پیدا کند و در مقابل شاهد کاهش هزینهها و استفاده مناسب از منابع باشیم.