اشتراک گذاری :
وی با بیان اینکه صادرات محور تولید است، افزود: در سالیان گذشته فرش، خاویار، زعفران و پسته ایرانی در جهان می درخشید، اما امروز نه تنها صادرات خاویار و فرش حذف شده بلکه صادرات زعفران ایران نیز به افغان ها واگذار شده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران با بیان اینکه ایران زمانی بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده پسته در جهان بود، تصریحکرد: سالیانه در ایران حدود ۲۰۰ هزار تن پسته تولید می شود، در حالی که آمریکا ۷۰۰ هزار تن یعنی سه برابر ایران تولید پسته دارد و اسپانیا نیز به صادرات این محصول ورود کرده است.
وی اظهار داشت: در سالیان گذشته کشمش ایران در جهان حرف نخست را می زد، اما اکنون آمریکا، ترکیه، استرالیا، چین، افغانستان و ازبکستان در بازار کشمش حرفهایی برای گفتن دارند.
به گفته وی، در دهه های گذشته از بادام تا زیره ایرانی صادر می شد، اما امروز صادرات خشکبار ایران به پسته، خرما، کشمش و تا حدودی انجیر محدود شده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران با بیان اینکه یک زمان زیره ایرانی تعیین کننده قیمت جهانی زیره بود، اظهارداشت: اکنون نه تنها زیره ایرانی چندان تولید نمی شود، بلکه بخش عمده آنچه که در بازار وجود دارد، وارداتی است.
فرشچیان یکی از مشکلات عمده صادرات محصولات کشاورزی از جمله خشکبار را عدم مشارکت دادن آنان در تصمیم گیری ها دانست و گفت: در اتاق های در بسته برای صادرکنندگان تصمیم گیری میشود، بدون اینکه با تشکل ها مشورتی داشته باشند.
این مقام صنفی خاطرنشانکرد: صادرات بیش از ۳۵ قلم کالای کشاورزی با اجرای سیاست هایی همچون اجرای پیمانسپاری ارزی هر سال کاهش یافته و محدود به سه تا چهار محصول کشاورزی شده است.