اشتراک گذاری :
خبرداری؟ نامزدهای روز اول: محمدرضا صباغیان، مصطفی کواکبیان، عباس مقتدایی، قدرتعلی حشمتیان، سعید جلیلی
نامزدهای روز دوم: علی لاریجانی، محمود احمدی بیغش، محمد خوشچهره، عبدالناصر همتی
نامزدهای روز سوم: سیداحمد رسولینژاد، وحید حقانیان، مسعود پزشکیان، حبیبالله دهمرده، علیرضا زاکانی، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، زهره الهیان، فداحسین مالکی
نامزدهای روز چهارم: محمد مهدی اسماعیلی، مسعود زریبافان، حسین افشار زاده، حسینعلی قاسم زاده، محمود احمدی نژاد، محمود صادقی، صادق خلیلیان، ایرج شاهوردی، سید محمد مقیمی، حسن محمدیاری، مجتبی محفوظی، شهریار حیدری، محمدرضا پور ابراهیمی، علی صوفی، حسین میرزایی، غلامحسین رضوانی، محمد شریعتمداری، محمدحسن قدیری ابیانه، سید غنی نظری خانقاه، جلیل جعفری
نامزدهای روز پنجم: الیاس نادران، حسن سبحانی، حسن کامران، سیده حمیده زرآبادی، سیدقاسم جاسمی، محمد ناظمیاردکانی، علیرضا ورناصری، احمد اکبری، حمید کریمی، علی آذری، اردشیر مطهری، وحید جلالزاده، محمد وحدتی،حسین گروسی، محمدعلی وکیلی، مهدی شیخ، محسن کوهکن، حسن نوروزی، محمدمهدی زاهدی، اصغر سلیمی، شمسالدین حسینی، هاجر چنارانی، ضرغام صادقی، عبدالرحیم بهاروند، علی وقفچی، سید احمد موسوی، اسحاق جهانگیری، محمدباقرقالیباف، داود منظور، مهرداد بذرپاش، اکبر نیکزاد، محمدرضا اسکندری، محمد رویانیان، محمدحسن نامی، محمدمهدی زاهدی، علیرضا افشار، مصطفی پورمحمدی، سید علی حسینی، عباس آخوندی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی، صولت مرتضوی و علی نیکزاد با حضور در ستاد انتخابات کشور برای انتخابات ریاست جمهوری نامنویسی کردند و به این ترتیب ثبتنام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری بعد از ۵ روز به اتمام رسید.
امکان ثبت نام ایرانیان خارج از کشور توسط وکیل
محمد اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به امکانپذیر بودن ثبتنام از ایرانیان خارج از کشور برای داوطلبی انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: چنانچه ایرانیان خارج از کشور قصد دارند در این انتخابات نام نویسی کنند، میتوانند وکیل خود را معرفی کنند و این وکیل با حضور در ستاد انتخابات کشور فرآیند ثبتنام را طی کند.
مراجعه ۳ خانم برای ثبت نام با نقص مدارک
اسلامی با بیان اینکه «در نخستین روز مهلت ثبتنام از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری ۳۳ نفر شامل ۲ خانم به ستاد ورودی داشتیم» از ۳۳ نفری که طی روز گذشته به ستاد انتخابات کشور مراجعه کردند، تعداد ۵ نفر واجد شرایط بودند؛ امروز نیز تاکنون یک خانم جهت ثبتنام برای داوطلبی انتخابات به ستاد انتخابات کشور مراجعه کرد که به دلیل نقص مدرک، ثبتنام او انجام نشد.
وی عنوان کرد: امسال مردم خیلی خوب عمل کردند و شرایط ثبتنام از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری نیز به خوبی اطلاع رسانی شد و کسانی آمدند که دارای شرایط هستند. همچنین این فرصت فراهم است که اگر فردی آمد و قصد ثبتنام داشت اما ما در بررسی شرایط به این نتیجه رسیدیم که امکان ثبت نام از او را نداریم، فرد درخواستی برای رسیدگی شورای نگهبان ثبت کند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در ادامه با تاکید بر اینکه در ستاد انتخابات کشور با همه داوطلبان کاندیداتوری به صورت یکسان برخورد میشود، گفت: امسال این قاعده را داشتیم که همه داوطلبان از یک در وارد میشوند و در فرصت سخنرانی پشت تریبون نیز به یک اندازه و ۵ دقیقه فرصت دارند. همچنین هر داوطلب نمیتواند در طول فرآیند ثبت نام بیشتر از ۳ نفر را همراه با خود داشته باشد.
اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تمدید مهلت نامنویسی از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات نیز گفت: جدول زمانبندی انتخابات با هماهنگی و همفکری مجری و ناظر تهیه شده است؛ در صورت نیاز به تمدید، طرح موضوع خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: کاندیدهای رد صلاحیت شده حق اعتراض ندارند
وی در پایان به ارائه توضیحاتی درباره فرآیند بررسی مدارک از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و عنوان کرد: به ترتیب مدارک مربوط به سن، مدرک تحصیلی، سوابق شغلی و در نهایت گواهی سوء پیشینه مراجعین را بررسی میکنیم و کل این فرآیند بیشتر از ۲ دقیقه به طول نمیانجامد؛ در صورتی که مدارک مراجعین کامل و آنها دارای ۴ شرط اولیه بودند، به سالن ثبتنام اصلی هدایت خواهند شد.
پیش از این هادی طحان نظیف در تشریح شرایط دوازده گانه داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری بر اساس مصوبه شورای نگهبان گفته بود: «از این ۱۲ مورد ۴ مورد نیاز به مدارک مثبته دارد و کسانی که برای ثبت نام مراجعه میکنند باید مدارک مربوطه را ارائه دهند و اگر ارائه ندهند اساساً از آنها ثبت نامی به عمل نمیآید؛ یکی از این موارد سن است که باید حداقل ۴۰ سال و حداکثر ۷۵ سال تمام شمسی سن داشته باشند. مورد بعدی مدرک تحصیلی است که حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن عنوان شده است.»
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه گفت: «امکان اعتراض به ردصلاحیتها در انتخابات ریاستجمهوری وجود ندارد.»
داوطلبان کاندیداتوری به ۵۹ نفر رسیدند
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: در مجموع تاکنون ۵۹ داوطلب ثبتنام شده داشتیم و مجموعأ ۲۱۳ نفر در این پنج روز به ستاد انتخابات مراجعه کردهاند.
اسلامی اظهار کرد: در روز آخر ۸۶ نفر مراجعهکننده داشتیم که ثبتنام ۲۲ نفرشان قطعی شد. در بین این ۲۲ نفر، یک زن و ۲۱ مرد حضور دارند.
وی افزود: در مجموع تاکنون ۵۹ داوطلب ثبتنام شده داشتیم و مجموعأ ۲۱۳ نفر در این پنج روز به ستاد انتخابات مراجعه کردهاند. این فرایند تا ساعت ۱۸ ادامه دارد.
تمهیدات چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
در این دوره از انتخابات با توجه به تمهیدات اندیشیده شده، تنها داوطلبانی میتوانند وارد محل اصلی ثبت نام شوند که واجد شرایط ۱۲ گانه اعلامی از سوی ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۱ باشند.
به گفته سخنگوی ستاد انتخابات کشور کسانی که شرایط سنی ۴۰ تا ۷۵ سال، مدرک فوق لیسانس به بالا، ۴ سال مدیریت کلان کشور و همچنین فقدان سوءسابقه و پیشینه را دارند، پس از بررسی دقیق توسط همکاران حقوقی در ستاد انتخابات به سالن اصلی هدایت میشوند و ثبتنام صورت میگیرد.
فرآیند انتخابات ریاست جمهوری به فرمان وزیر کشور از ۶ خردادماه آغاز و اولین جلسه هیأتهای اجرایی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، صبح روز دوشنبه ۷ خرداد ماه به ریاست «احمد وحیدی» وزیر کشور تشکیل شد. وزیر کشور ۹ خرداد، اعضای ستاد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را منصوب کرد.
تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از ۲۳ خردادماه آغاز میشود و تا ۷ تیرماه ادامه خواهد داشت، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه ۱۴۰۳ در سراسر کشور برگزار میشود.