اشتراک گذاری :
برای معرفی نامزدهای انتخاباتی به مردم، قانون فرصت یک هفتهای برای تبلیغات تعیین کرده که در این فرصت، از چاپ عکس تا بنر، نشستهای خبری و… انجام میشود. شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی نیز پس از بررسیهای گسترده و مذاکره با نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم، لیست ۳۰ نفرهای تهیه کرده که در این لیست افراد به نسبت جنسیت، تخصص، توانمندی، باورهای فکر و… برگزیده شده اند.
اما هنوز دیدگاه شورای وحدت برای مردم مشخص نبود و رای دهندگان که بدنبال شناخت نامزدها هستند، لازم بود از باورها، برنامهها و اهداف شورای وحدت آگاه شوند تا رای شان را در سبد نامزدهای شورای وحدت بیندازند. به همین دلیل شورای وحدت در نشست خبری که با حضور ۳۰ نامزد لیست خود برگزار کرد، در مقابل اصحاب رسانه قرار گرفت تا هم دیدگاهها و برنامههای خود را تشریح کند و هم به سوالات نمایندگان اذهان عمومی پاسخ بدهند. این نشست با حضور رسانههای داخلی و خارجی برگزار شد.
پس از اظهارات ابتدایی منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت، نوبت به سوال خبرنگاران رسید که خبرنگار پول نیوز سوال خود را اینگونه مطرح کرد که وضعیت اقتصاد بد نیست، بلکه افتضاح است. پراید ۴۰۰ میلیون تومانی، دلار ۶۰ هزار تومانی، سکه طلای ۳۰ میلیون تومانی، قیمت کف مسکن متری ۸۰ میلیون تومانی و بسیاری عددهای دیگر نشان میدهد که عملکرد تیم اقتصادی دولت تا چه اندازه اسفبار است، در این شرایط مجلس یازدهم تنها به تذکر و طرح سوالهای نمایشی از دولت اکتفا کرده و به غیر از یک مورد، استیضاحی برای اصلاح وضعیت اقتصادی صورت نمیگیرد. همچنین شاهد وعدههای پوشالی در دورههای گذشته بوده ایم. سوال اینجاست که اگر لیست شورای وحدت به مجلس دوازدهم راه یابد، برای اصلاح این امور چه کار خواهد کرد، تا چه اندازه مجلس یازدهم را مقصر میداند و آیا به وعدههای خود عمل خواهد کرد.
منوچهر متکی از حمیدرضا سیفی که به نمایندگی از کارفرمایان در لیست شورای وحدت حضور دارد، خواست به این سوال پاسخ دهد که وی گفت: شرایط اقتصادی به هیچ عنوان مناسب نیست و مجلس شورای اسلامی به عنوان قوه قانونگذار و ناظر، باید در این زمینه با جدیت ورود کند. سیفی با تاکید بر اینکه باید از قانون و نظارت برای اصلاح امور استفاده شود گفت: هر دو این ابزارها در اختیار مجلس شورای اسلامی است و اگر لیست شورای وحدت به مجلس راه یابد، قول میدهیم که با جدیت رفع مشکلات اقتصادی دنبال خواهد شد.
در ابتدای این نشست سخنگوی شورای وحدت با بیان اینکه این شورا از چند ماه قبل برای مجلس آرایش انتخاباتی گرفته بود، تأکید کرد: از نامآشنایانی که مسبب وضع موجود بودند، عبور شده و سراغ درد آشنایان رفتهایم. منوچهر متکی با اشاره به تاریخچه تشکیل شورای وحدت گفت: در سال ۹۹ مجموعهای متشکل از احزاب، اقشار و روحانیت پایهگذار تشکیلاتی بهنام شورای وحدت شدند که هدف آن حکمرانی نوین در کشور بود. این شورا در انتخابات ۱۴۰۰ فعال و تأثیرگذار بود، امروز هم در سراسر کشور شوراهای وحدت شورای مرکزی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی آمادگی پیدا کردهاند تا نقشآفرین باشند.
سخنگوی شورای وحدت گفت: در بحث گفتمانسازی شورای وحدت معتقد است که در نظام باید مسائل مشکلات کشور فهرست شود تا برای آنها راهحلهایی تبیین شود. متکی تصریح کرد: ما هیچ انتخابات را تحریم نمیکنیم؛ زیرا این حق همه مردم است. تاریخچه انتخابات در کشور ۱۱۷ سال سابقه دارد، همچنین سابقه قانونگذاری در کشور به ۱۲ دهه بازمیگردد.
بیشتر بخوانید:
وی با اشاره به آخرین انتخابات مجلس قبل انقلاب، ادامه داد: آخرین انتخابات مجلس پیش از انقلاب در سال ۵۳ برگزار شد، اما انتخاب وجود نداشت بلکه افراد باید تأییدیه از دربار کسب میکردند و مردم هیچ انتخابی نداشتند، اما امام این حق را به مردم بازگرداند. سخنگوی شورای وحدت گفت: لیست شورای وحدت متشکل از افراد متخصص هست همچنین تعداد بانوان در لیست به عدد ۷ رسیده است؛ زیرا نقش بانوان نقشی راهبردی برای نظام است. وی در پاسخ به این که چرا نام وی در چند فهرست انتخاباتی وجود دارد، گفت: برای درج نام افراد در سایر فهرستها مانعی وجود ندارد. سخنگوی شورای وحدت گفت: میانگین مشارکت انتخابات در ایران از کشورهای دیگر بالاتر است، زیرا مؤسسات نظرسنجی در بررسیهای خود بروز و ظهور لازم مردم برای شرکت در انتخابات را نشان ندادهاند، اما سابقه نشان داده است که مردم ما پدیدهساز هستند و شاهد حضور مردم در انتخابات هستیم.
متکی ابراز کرد: مردم بیان میدارند که؛ “گله و اعتراض داریم، اما در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت میکنیم، چون نظام و انقلاب را دوست داریم. “؛ ازاینرو معتقد هستم در ۱۱ اسفند حضور پرشور مردم رقم خواهد خورد. ما هم نماینده حوزه کارگری و هم نماینده حوزه کارفرمایی را در فهرست خود داریم. شناخت از مسائل کارگری برای رفع مشکلات این قشر بسیار مهم است. سخنگوی شورای وحدت تصریح کرد: بانکداری و ساختار بانکی و پولی کشورمان، نیاز به تحول دارد. شعار انتخاباتی ما نیز تحول برای زندگی بهتر است.
متکی بیان کرد: یکی از نکات مهمی که در همه مناسبتهای جمهوری اسلامی مورد توجه جهانیان است، مشارکت مردم است و محور اصلی فرمایشات رهبری مشارکت بالا است. میانگین مشارکت در انتخاباتهای ایران از میانگین مشارکت در کشورهای دیگر بیشتر است. متکی مواضع مجلس و بسیاری از نمایندگان را انقلابی دانست، اما در عین حال عملکرد مجلس یازدهم را قابل دفاع ندانست و گفت: در ۳.۵ سال مجلس یازدهم، موشک گرانیها سیر صعودی خود را ادامه داد.
متکی با اشاره به مختل شدن اینترنت در نزدیکی انتخابات، تاکید کرد: از وزیر ارتباطات درخواست دارم که زیرساختهای لازم برای اینترنت را فراهم کنند و از محدودیتها دست بردارند و اجازه بدهند مردم در فضای مجازی نشاط انتخابات را رقم بزنند. سخنگوی شورای وحدت درباره نقش ایران در بهبود وضعیت غزه، گفت: اقدامات رژیم صهیونیستی تبدیل به نسلکشی شده است و مردم غزه به صورت شبانهروزی کشته میشوند و بسیار متاسفیم که سازمانهای بینالمللی به وظایف خود عمل نمیکنند. نگاه ایران آن است که حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت شان باید محترم شمرده شود.
وی افزود: نگاه جمهوری اسلامی ایران، دریافت واقعیتهای صحنه توسط طرفهای مختلف است و اسرائیل باید این واقعیت را بپذیرد که دوران بزن دررو به اتمام رسیده است. طوفانالاقصی نشان داد که همه چیز تحت کنترل رژیم صهیونیستی نیست و تصویرسازیهای این رژیم از قدرتش واقعی نیست. سخنگوی شورای وحدت بیان کرد: همان گونه که در پایان جنگ ۳۳ روزه اسرائیلیها واقعیت صحنه و آتش بس را پذیرفتند، در غزه هم با پذیرش آتش بس و پایان این جنگ دیگر نتانیاهو قادر به ادامه حیات سیاسی خود نخواهد بود.
وی درباره همگرایی جبهه پایداری با شورای ائتلاف در انتخابات پیش رو، گفت: شورای ائتلاف و جبهه پایداری از همه جدا نبودند و نیستند، در این جریان برخی سهمیه داشتند و لیست خود را بستند. تفاوت لیستها و مجموعههای وارد شده به انتخابات را به تقسیم شدن آرا نمیدانیم، بلکه هدف ما نتیجه ملی و مشارکت بالا است، پس از نظر ما تفاوت ندارد که از کدام لیست افراد به مجلس میروند، ولی مهمترین موضوع برای ما اخلاق انتخاباتی است. سرلیست انتخاباتی شورای وحدت اظهار کرد: وقتی لیست خود را بستیم بعد از آن از جریانهای مختلف با افرادِ لیست ما تماس گرفته شد که از لیست شورای وحدت بیرون بیایید که این کار بسیار ناشایست بود، این را بگویم که حال و هوای شهر ما خوب نیست و سیاسیون این حال و هوای شهری را سردتر نکنند.
متکی به انتخابات کنگره آمریکا اشاره کرد و گفت: ۶ ماه قبل انتخابات کنگره آمریکا را داشتیم و ۳۰ درصد از مردم آمریکا در این انتخابات شرکت کردند. انتخابات اخیر ما مربوط به سالهای ۹۸ و ۱۴۰۰ است که در آن به ترتیب ۴۳ و ۴۸ درصد مشارکت مردم را داشتیم. متکی تصریح کرد: شورای ائتلاف و جبهه پایداری از همه جدا نبودن و نیستند در این جریان برخی سهمیه داشتند و لیست خود را بستند.
سخنگوی شورای وحدت افزود: تفاوت لیستها و مجموعههای وارد شده به انتخابات را به تقسیم شدن آرا نمیدانیم بلکه هدف ما نتیجه ملی و مشارکت بالاست پس از نظر ما تفاوت ندارد که از کدام لیست افراد به مجلس میروند، ولی مهمترین موضوع برای ما اخلاق انتخاباتی است. متکی تصریح کرد: وقتی لیست خود را بستیم بعد از آن از جریانات مختلف با افراد لیست ما تماس گرفته شد که از لیست شورای وحدت بیرون بیایید که این کار بسیار ناشایست بود. این را بگویم که حال و هوای شهر ما خوب نیست و سیاسیون این حال و هوای شهری را سردتر نکنند. وی در پایان گفت: تمام افراد شورای وحدت از شفافیت آرای نمایندگان حمایت میکنیم و خواستار آن هستیم.