وزیر میراث فرهنگی کشور درباره تخریب آثار باستانی 2500 ساله عنوان کرد:

در حال بررسی هستیم

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

وزیر میراث فرهنگی گفت: درصورت مشخص شدن تاثیر آلاینده‌های پتروشیمی‌ها بر آثار تاریخی حتما برخورد لازم از سوی وزارت میراث‌فرهنگی خواهد شد. درحال‌حاضر اداره میراث‌فرهنگی کرمانشاه موظف شده تا به بررسی آلاینده‌های پتروشیمی و تاثیر آن بر کتیبه تاریخی بیستون بپردازد و به محض جمع‌بندی اطلاعات و مشخص شدن نتایج در مورد آن تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

 

به گزارش خبرداری به نقل از ایلنا، با وجود اینکه باستان‌شناسان در سال‌های گذشته بارها درباره پیامدهای مخرب فعالیت‌های پتروشیمی در مجاورت آثار باستانی مانند تخت جمشید و بیستون هشدار داده بودند، اما هنوز تحقیقات علمی منسجم و دقیقی درخصوص میزان تاثیر آلاینده‌ها بر این آثار تاریخی از سوی اداره میراث‌فرهنگی استان فارس و کرمانشاه گزارش نشده است.

 

این درحالی است که برخی از مدیران و کارشناسان استانی که تخصصی در زمینه مرمت آثار سنگی و تاریخی ندارند نظرات کارشناسی را مطرح می‌کنند اما هنوز تحقیقات علمی مشخصی در این زمینه صورت نگرفته‌است. برخی از کارشناسانی که در این دو پایگاه مهم تاریخی مشغول به فعالیت هستند نیز گفته‌اند، آلاینده‌ها نه‌تنها هیچ آسیبی به آثار و بناهای تاریخی وارد نمی‌کند که رشد گلسنگ‌ها را هم متوقف می‌کنند.

 

چندی پیش مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس در واکنش به خبر منتشر شده در خصوص تخریب کتیبه‌های تخت جمشید بر اثر فعالیت پتروشیمی به یکی از رسانه‌ها گفته بود: این نظریه پشتوانه علمی ندارد.

 

به اعتقاد محمد ثابت اقلیدی برخی از دیدگاه‌ها مبتنی بر فعالیت‌های علمی و کارشناسی نیست و شاید یک تخمین و گمانه باشد که چون پالایشگاه پتروشیمی در مرودشت وجود دارد، ممکن است آلایندگی آن هم وجود داشته باشد.

 

اما محمد سهرابی سرپرست سابق پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی که درباره رویش گلسنگ بر آثار تاریخی و باستانی ایران تحقیق کرده است، وضعیت بناهای تاریخی ایران را از نظر فرسودگی زیستی، بسیار آسیب‌زا و ناپایدار توصیف کرده و درباره خطرناک‌ترین و شدیدترین فرسودگی زیستی ناشی از رشد گلسنگ در محوطه باستانی بی‌ستون هشدار داده است.

 

عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی کشور اما معتقد است، تحقیقات درخصوص فعالیت پتروشیمی‌ها و فعالیت‌های صنعتی هر کارخانه و ارگانی که آسیب و خسارت بناهای تاریخی را به دنبال دارد از سوی وزارت میراث‌فرهنگی پیگیری و برخورد لازم انجام می‌شود.

 

او گفت: همین حالا خیلی اتفاقات در بسیاری از جاها رخ می‌دهد اما رسانه‌ای نمی‌شود، به دلیل مخالفت‌هایی که وزارت میراث‌فرهنگی می‌کند لزومی نمی‌بینیم رسانه‌ای شود. اما هر جایی که ببینیم تخریبی صورت می‌گیرد وزارت میراث‌فرهنگی نه‌ تنها تذکر می‌دهد که جلوی فعالیت آن‌ها را می‌گیرد هر چند که اطلاع‌رسانی در این زمینه انجام نمی‌شود.

 

ضرغامی درخصوص فعالیت پتروشیمی و تاثیرآلاینده‌ها بر بیستون و تخت‌جمشید گفت: در این زمینه تحقیقات لازم را انجام می‌دهیم در مورد کتیبه بیستون، اداره میراث‌فرهنگی کرمانشاه موظف شده مسئله پتروشیمی را بررسی کند و آخرین تحقیقات خود را انجام دهد.

 

او گفت: درصورت وجود تاثیرمخرب پتروشیمی اداره میراث‌فرهنگی استان باید به مرکز اطلاع دهد و پس از جمع‌بندی گزارش‌ها در مورد فعالیت پتروشیمی‌ها تصمیم‌گیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *