اشتراک گذاری :
خبرداری؟ معاون وزیر راه و شهرسازی از ساخت نخستین شهر جدید بینالمللی در نوار ساحلی جنوب کشور با عنوان شهر جدید خلیجفارس خبر داد.
علیرضا جعفری در تشریح عملکرد این حوزه در دولت سیزدهم بیان کرد: شهرهای جدید با ماموریت مدیریت جمعیت کلانشهرها برای ایجاد یک سکونتگاه مناسب با الگوی زیست ایرانی- اسلامی، تلاش دارد تا اراضی بالقوه کشور را به یک محیط مناسب شهری تبدیل کند. از سوی دیگر ساخت ۶۰۰ هزار واحد مسکونی جدید نیز در در این دوره در دستور کار شرکت عمران شهرهای جدید قرار گرفته و در دست اقدام است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با تاکید بر اینکه مسکن سازی متناسب با رویکرد شهرسازی در شهرهای جدید دنبال میشود، گفت: ما فقط به دنبال ساخت مسکن نبوده و شهرسازی نیز در پروژههای ما حائز اهمیت است.
وی ادامهداد: دولت سیزدهم در کنار زندگی فردی و خانوادگی، به زندگی اجتماعی شهروندان نیز اهمیت داده و به دنبال ارتقای کیفیت زندگی اجتماعی آنها نیز هست، به همین منظور پروژههای روبنایی و زیربنایی و همچنین آمادهسازی اراضی همزمان با ساخت پروژههای مسکونی در این حوزه به جدیت مورد پیگیری قرار دارد.
جعفری ادامهداد: با تاکیدات وزیر راه و شهرسازی، ایجاد دسترسی سریع، ایمن و ارزان بین شهرهای جدید و شهرهای مادر و همچنین بحث اشتغالزایی باید بهویژه در اقدامات و پروژههای عمرانی در این شهرها مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه بر لزوم انجام مطالعات در ابعاد گوناگون در فرآیند برنامهریزیهای توسعه شهری تاکید کرد و گفت: مطالعات حوزه اجتماعی و فرهنگی در این بخش اولویت داشته و زیربنای آن همزمان با ساخت مسکن و از ابتدا باید مدنظر قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به شناسایی ۲۷ نقطه در نوار ساحلی کشور برای ساخت شهر و شهرک های جدید، گفت: این مناطق که با اهداف ارتقای اقتصاد دریا محور، پتروشیمی، مولد کشاورزی و هدایت جمعیت به نوار جنوبی انتخاب شده اند، باید با الگو و معماری جدید برمبنای زیست ایرانی- اسلامی شکل گرفته و دارای ظرفیت مناسب در حوزه اشتغال، اقتصاد و سکونتگاه با کیفیت باشند تا استقبال از آنها طبق برنامهریزی انجام شود.
وی از ایجاد یک شهر بینالمللی و متناسب با تجربههای جهانی برای نخستین بار در کشور خبر داد و افزود: ساخت شهر جدید خلیج فارس در زمینی به وسعت ۲۰ هزار هکتار در شهر بندرعباس در دستور کار شرکت عمران شهرهای جدید قرار گرفته است که رویکردی بین المللی داشته و همه مباحث فرهنگی، هویتبخشی، دانش بنیانی و هوشمندسازی را در خود جای داده است و می تواند به خوبی توانایی جوانان ایرانی در حوزه شهرسازی را در رقابت با سایر شهرهای جهان را نشان دهد.