تمایل استرالیا و نیوزیلند برای به رسمیت شناختن فلسطین

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

وزیران امور خارجه استرالیا و نیوزیلند از تمایل کشورهایشان برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر دادند.

 روز جمعه، استرالیا به همراه ۱۴۳ کشور دیگر از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای گسترش حقوق و امتیازات ارائه شده به هیات فلسطینی در نیویورک حمایت کرد. ۹ دولت از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به این قطعنامه رای منفی دادند.

 

این قطعنامه به مقامات فلسطینی عضویت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را که در حال حاضر دارای وضعیت ناظر است، اعطا نکرد. شورای امنیت سازمان ملل باید با پیشنهاد عضویت کامل موافقت کند.

 

به گزارش شبکه ای‌بی‌سی،‌ پنی وونگ، وزیر امور خارجه استرالیا تاکید کرد که این رای‌گیری «در مورد این نبود که آیا استرالیا، فلسطین را به‌عنوان کشور به رسمیت می‌شناسد یا خیر.»

 

او در یک کنفرانس مطبوعاتی در آدلاید گفت: «زمانی که فکر کنیم زمان مناسب است، این کار را انجام خواهیم داد. آنچه ما می‌گوییم و من می‌گویم، این است که استرالیا دیگر معتقد نیست که به رسمیت شناختن تنها در پایان یک روند صلح می‌تواند حاصل شود. این می‌تواند به‌عنوان بخشی از یک روند صلح رخ دهد.»

 

علی‌رغم رای مخالف ایالات متحده به این قطعنامه و رای ممتنع بریتانیا، وزیر امور خارجه استرالیا تاکید کرد که کشورش در موضع خود تنها نیست. او گفت: «بسیاری از منطقه ما و بسیاری از شرکای ما هم رأی مثبت دادند، از جمله متحد ما نیوزیلند، شریک ویژه و استراتژیک ما ژاپن، شرکای راهبردی جامع ما اندونزی، سنگاپور و کره‌جنوبی.»

 

وزیر امور خارجه استرالیا ماه گذشته هم گفت به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی می‌تواند به «ایجاد حرکت به سمت راه‌حل دو دولتی» با رژیم صهیونیستی کمک کند.

 

وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند هم گفت که رای کشورش در درجه اول نشان دهنده سرخوردگی جامعه بین المللی از چرخه بی پایان خشونت است که همچنان منطقه را در بر می‌گیرد. وی افزود: ما به طور مداوم گفته‌ایم که اسرائیل و یک کشور فلسطینی که در کنار هم به صورت مسالمت‌آمیز زندگی می‌کنند، تنها راه‌حل بادوام و عادلانه است. این تنها با پایان دادن به این درگیری و بازگشت به میز مذاکره توسط طرف‌ها قابل دستیابی است.»

بیشتر بخوانید:

 

پیترز در بیانیه‌ای گفت: بحران فاجعه‌بار انسانی در غزه تنها توسط طرف‌ها در میز مذاکره حل می‌شود، نه با اقدام نظامی در رفح و ما خواستار کاهش فوری تنش هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *