اشتراک گذاری :
برای آنکه اقتصاد کشور شکوفا شود، نیازمند برنامه ریزی و سیاستگذاری است، اما نکته مهم آن است که این سیاستگذاری چگونه صورت پذیرد تا فعالان اقتصادی را ملزم به حرکت در یک مسیر مشخص کند. در کشورهای جهان سیاستگذاری بعد از گذشت چند هفته یا ماه اعلام و مشخص میشود، اما در نظام جمهوری اسلامی، مقام معظم رهبری با چاره اندیشی خاصی که به عمل آوردند، در اولین روز و بعد از اولین لحظه سال، در گفتگو با مردم، اقتصاد کشور را سیاستگذاری میکنند که این مهم با نامگذاری سال صورت میگیرد. نامگذاری ایشان به اندازهای اهمیت دارد که روسای قوای سه گانه و رییس جمهور که پس از رهبری با مردم گفتگو میکنند، سخنان نوروزی خودشان را با اتکا به نامگذاری سال با مردم در میان میگذارند.
اطاعت از رهبری در صدر
از همان روزهای ابتدای انقلاب، اطاعت از رهبری در صدر قرار داشت و پس از ان نیز به عنوان رکنی مهم در انتصاب و عملکرد مدیران مورد توجه قرار گرفت. این مهم در خصوص سیاستگذاری رهبری نیز خودنمایی میکند به نوعی که پس از نامگذاری سال، مسوولان در هر بخش و مجموعه ای، سعی میکنند اهمیت نامگذاری سال و روش و روند دنباله روی از سیاستگذاری رهبری را تشریح کنند.
نقش بانک در نظام پولی و مالی
یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور، بانکها هستند. بانکها نقش بسیار مهمی در تامین و تحولات پولی و مالی ایفا میکنند و میتوانند علاوه بر گردش مناسب جریان نقدینگی، نیازهای نقدینگی بخشهای تولیدی را در قالب تسهیلات یا هر رویکرد دیگری تامین کنند که از این نظر مورد توجه جدی تولیدکنندگان قرار دارند.
بانک سپه به عنوان اولین بانک ایرانی، نقش تعیین کنندهای در این زمینه دارد و به جرات میتوان ادعا کرد که موضع گیری و رویکرد این بانک، تاثیرات غیر مستقیمی بر عملکرد دیگر بانکها بر جای میگذارد. به همین دلیل آیت اله ابراهیمی مدیرعامل بانک سپه در اولین روزکاری سال ۱۴۰۳ با صدور پیامی بر آمادگی کامل و استفاده از همه ظرفیتهای این بانک در راستای تحقق شعار سال و اثبات ولایتمداری تاکید کرد.
تاکید بر انتخاب حکیمانه
مدیرعامل بانک سپه در تشریح اهمیت نامگذاری سال ۱۴۰۳ گفت: انتخاب حکیمانه شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” برای سال ۱۴۰۳ توسط رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای (مد ظله العالی) اهمیت موضوع اقتصاد در مسیر راهبرد کلان جمهوری اسلامی ایران برای نیل به هدف “پیشرفت و عدالت” را یادآور و بار دیگر اهتمام ویژه معظم له به مشارکت و نقش آفرینی مردم و بخش خصوصی در اقتصاد و افزایش تولید داخلی و پشتوانه سازی برای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی را پدیدار ساخت.
جایگاه و مسوولیت نظام بانکی
ابراهیمی با درک درست از نقش آفرینی نظام بانکی در تحقق جهش تولید گفت: در این رهگذر جایگاه و مسئولیت نظام بانکی کشور به عنوان یکی از پیشرانهای مهم و تعیین کننده در فراهم سازی بسترهای دستیابی به اهداف شعار راهبردی سال جاری حتمی و انکارناپذیر بوده و خواهد توانست در همافزایی با دیپلماسی اقتصادی و سیاسی دولت خدمتگزار در مقیاس منطقهای و جهانی، فرصتها و ظرفیتهای قدرتمندی برای گسترش فعالیت مردمی در حوزه اقتصاد و تسهیل افزایش تولید ملی خلق کند.
بیشتر بخوانید:
محوریت بانک سپه
ابراهیمی که بخوبی از پیشینه بانک سپه خبر دارد و میداند تا چه اندازه در رقابت آفرینی بین بانکی موثر است، اعلام کرد: بانک سپه “به عنوان یکی از ارکان محوری و برخوردار از موقعیت راهبردی در منظومه بانکهای کشور با اذعان به شرایط و واقعیتهای موجود و نگاه به تلاش رسانهای دشمن در “ادراک سازی نسبت به ناکارآمدی حکمرانی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران” و “تزریق ناامیدی نسبت به آینده معیشتی و اقتصادی مردم”، آمادگی همه جانبه برای به کارگیری ظرفیتها و توانمندیهای خود در تحقق شعار سال جاری با همیاری سایر دستگاههای اجرایی و بویژه همراهی و مشارکت مردم در فرایند رشد و پیشرفت اقتصادی کشور و کمک به تقویت زمینههای جهش تولید با حمایت از تولیدکنندگان و بهرهگیری از فعالان اقتصادی اعلام و به فضل الهی امیدوار است براساس رویکردها و رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) گامی موثر برای حل مسائل اقتصادی کشور و مشکلات موجود در صحنه اقتصاد و معیشت مردم رقم بزند.