مدیرعامل بانک رفاه کارگران:

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص توسط بانک رفاه کارگران

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

برای نخستین بار بانک رفاه کارگران به انتشار اوراق گواهی سپرده خاص اقدام کرد، در اوراق گواهی سپرده خاص سرمایه گذار در ابتدا سود علی الحساب در طول مدت فعالیت بنگاه و فعالیت اقتصادی پرداخت می‌شود.
گواهی سپرده مدت‌دار سرمایه‌گذاری خاص یکی از انواع ابزار‌های مالی است که بانک به منظور تجهیز منابع برای تامین مالی طرح‌های جدید سودآور، تولیدی ساختمانی و خدماتی طرح‌های ایجادی و نیز توسعه و تکمیل طرح‌های سودآور موجود طرح‌های توسعه‌ای با سررسید مشخص منتشر می‌کند. وجود برخی موانع و مشکلات پیش روی انتشار گواهی سپرده خاص موجب شده است تا این اوراق آنگونه که باید توسعه پیدا نکنند و جایگاه مطلوبی در شبکه بانکی کشور نداشته باشند.

گواهی سپرده مدت‌دار سرمایه‌گذاری خاص یکی از انواع ابزار‌های بازار مالی پول است که استفاده مطلوب از آن می‌تواند نقش مهمی در کمک به تامین مالی بنگاه‌های تولیدی و پروژه‌ها و تعمیق معاملات بازار پول داشته باشد. گسترش بازار ثانویه گواهی سپرده ضمن افزایش جذابیت این اوراق و تسهیل قیمت گذاری و کشف نرخ به صورت شفاف موجب تقویت بازار اولیه این اوراق و متنوع شدن گزینه‌های پیش روی ناشران و سرمایه‌گذاران برای تامین مالی یا سرمایه‌گذاری می‌گردد.

 

اسماعیل لله‌گانی؛ مدیرعامل بانک رفاه کارگران در مراسم رونمایی از طرح اوراق گواهی سپرده خاص اظهار کرد: برای اولین بار اوراق گواهی سپرده خاص توسط بانک رفاه کارگران منتشر می‌شود. در خصوص این اوراق نکته مهمی وجود دارد اینکه با استفاده از این اوراق مردم می‌توانند در فعالیت‌های مولد مشارکت داشته باشند و از سود آن بهره‌مند شوند. مردم با این ابزار شریک واقعی پروژه‌ها هستند و از سودی که بر اساس حسابرسی فعالیت‌های تولیدی به دست آمده است منتفع می‌شوند.

وی افزود: بر اساس این اوراق در ابتدا سود علی الحساب در طول مدت فعالیت بنگاه و فعالیت اقتصادی پرداخت می‌شود و در پایان پس از ارزیابی و حسابرسی سود واقعی پرداخت می‌شود.

مدیرعامل بانک رفاه کارگران در ادامه گفت: پیش از این طرح را نزد برخی از علمای بانکداری اسلامی مطرح کرده‌ایم و علما اسلامی این اوراق را از منظر شرعی تائید کرده‌اند.

وی ابراز داشت: در بانک رفاه دو طرح را با این روش آغاز کرده‌ایم و به زودی استفاده از این ابزار را افزایش می‌دهیم.

لله گانی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم امنیت سرمایه‌گذاری است و پلیس امنیت اقتصادی اقدامات بسیار خوبی را در این راستا انجام داده است، اظهار کرد: اولین همایش امنیت اقتصادی چند وقت پیش توسط پلیس امنیت اقتصادی برگزار شد و دستاورد‌های بسیار خوبی داشت.

وی افزود: در بسیاری از کشور‌ها شورای امنیت سرمایه گذاری داریم و این شورا می‌تواند در تامین امنیت سرمایه‌گذاران بسیار موثر باشد. در این همایش پیشنهاد ایجاد شورای امنیت سرمایه‌گذاری را مطرح کردیم.

لله‌گانی در ادامه گفت: بسیاری از سرمایه‌گذاران نیازمند حمایت هستند و برخی واحد‌های تولیدی با مشکلاتی مواجه هستند که موجب می‌شود سرمایه‌گذاران با ریسک مواجه شوند. در کاهش این ریسک‌ها به همکاری پلیس امنیت اقتصادی نیاز داریم و با اقداماتی که توسط پلیس امنیت اقتصادی انجام می‌شود ریسک سرمایه‌گذاران کاهش پیدا می‌کند.

لله‌گانی با اشاره به اینکه کشور نیاز زیادی به سرمایه‌گذاری دارد و جذب سرمایه‌گذاری مسئله بسیار مهمی در اقتصاد کشور است، اظهار کرد: در راستای ارتقای ابزار اوراق گواهی سپرده خاص با حوزه ارزی بانک مرکزی نیز در ارتباط هستیم تا در بستر الکترونیکیعلاوه بر اوراق ریالی، اوراق ارزی را نیز منتشر کنیم تا با استفاده از این ابزار از تامین مالی ارزی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز بهره‌مند شویم.

وی در رابطه با زمان و نحوه پرداخت سود این اوراق اظهار کرد: نرخ سود علی‌الحساب سالیانه این اوراق ۲۵ درصد به صورت هر سه ماه یکبار با امکان پرداخت مابه‌التفاوت سود قطعی پس از اتمام پروژه براساس میزان سودآوری طرح است و از امکان بازخرید قبل از سررسید با نرخ ۱۵ درصد برخوردار است. بانک رفاه کارگران نیز نرخ سود مورد انتظار اعلامی را تضمین می‌کند. این اوراق الکترونیکی، مدت‌دار، معاف از مالیات و با نام بوده و شرایط عمده قرارداد سپرده‌گذاری از قبیل تاریخ سررسید، نرخ سود علی‌الحساب، مقاطع پرداخت سود و… در آن قید می‌شود. بانک رفاه کارگران ضمن تضمین حداقل سود مورد انتظار سپرده‌گذاران، بر نحوه مصرف سپرده‌ها بر مبنای قوانین تصریح شده در عملیات بانکداری اسلامی بدون ربا، نظارت می‌کند.

مهمترین مزایای اوراق گواهی سپرده مدت دار ویژه سرمایه گذاری خاص، افزایش قدرت سرمایه گذاری فعالان اقتصادی (تولیدی، خدماتی و ساختمانی)، دسترسی به منابع مالی مورد نیاز پروژه بدون نیاز به ایجاد میانگین حساب نزد بانک‌ها، امکان تامین مالی مبالغ کلان و مدت دار جهت توسعه و بهره برداری از طرح‌ها و پروژه ها، امکان اخذ تسهیلات بانکی برای بنگاه‌های اقتصادی در قالب عقود مشارکتی و رفع موانع و چالش‌های تامین مالی برای فعالین اقتصادی است. با استفاده از این ابزار سرعت و سهولت در تامین مالی فعالیت‌های مولد اقتصادی افزایش پیدا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *