مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در مجمع عمومی،

افزایش بیش از 13 درصدی بهره مالکانه معادن در سال 1403 توسط دولت منطقی نیست (+عکس و فیلم)

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در مجمع عمومی در رابطه با افزایش بیش از ۱۳ درصدی بهره مالکانه معادن در سال ۱۴۰۳، گفت: به اعتقاد ما، این رقم منطقی نیست و باید بر اساس نوع معدن‌کاری در معادن تعیین شود.
محمد محیاپور مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن گهرزمین در رابطه با طرح های توسعه ای و تصویب افزایش سرمایه این شرکت در مجمع عمومی فوق العاده، در پاسخ به سوال خبرنگار پول نیوز، گفت: اگر این افزایش سرمایه انجام نشود برای توسعه معدن و دستیابی ار عمق 270 متری فعلی به عمق ۷۰۰متر قطعا دچار چالش خواهیم شد.

 

مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن گهرزمین در ادامه با اشاره به افزایش سرمایه گهر زمین از رقم 2500 میلیارد تومان  به 7500 میلیارد تومان، تصریح کرد: مقدار افزایش سرمایه در این مقطع به میزان 5 هزار میلیارد تومان است اما در نهایت باید به برنامه افزایش سرمایه معادل 12500 میلیارد تومان دست یابیم.

 

وی تاکید کرد: با توجه به کامل شدن زنجیره فولاد در این شرکت و پیش بینی افزایش بهره مالکانه به طور سالانه، کاهش حاشیه سود تولید فولاد در کشور، توسعه جغرافیایی فعالیت معدنی و صنعتی گهر زمین ضرورت این افزایش سرمایه بیش از گذشته برای گهر زمین دیده میشود.

 

محمد محیاپور، هدف شرکت از افزایش سرمایه را دستیابی به اهداف بلندمدتی همچون تأمين بخشی از منابع موردنیاز جهت تکمیل طرح‌های توسعه در دست اجرا عنوان کرد و گفت: «طرح افزایش ظرفیت زیرسقف خطوط ۱، ۲ و ۳ کنسانتره‌سازی از ۶ به ۸ میلیون تن در سال، طرح افزایش ظرفیت کارخانه گندله‌سازی از ۵ به ۷ میلیون تن در سال، طرح احداث واحد احیاء آهن‌اسفنجی به ظرفیت ۱.۷ میلیون تن در سال و طرح احداث واحد فولادسازی و ریخته‌گری اسلب به ظرفیت ۱،۵ میلیون تن در سال، ازجمله طرح‌های در دست اجرای کگهر است».

 

رشد ۱۰ درصدی تولید کلوخه گهرزمین در سال‌جاری

مدیرعامل شرکت معدنی‌‌ و صنعتی گهرزمین با اشاره به عملکرد شرکت توضیح داد: «شرکت گهرزمین با بیش از ۶۴۰ میلیون تن ذخیرۀ سنگ‌آهن ازجمله بزرگترین معادن خاورمیانه محسوب می‌شود. در معدن گهرزمین تولید بیش از ۱۵ میلیون تن سنگ‌‌آهن را برنامه داریم و برای اولین‌بار شرکت گهرزمین به ظرفیت نامی بیش از ۵ میلیون تن گندله و بیش از ظرفیت نامی کنسانتره ۶ میلیون تن در این مجموعه بزرگ خواهیم رسید».

 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه طی چند ماهه نخست سال‌جاری تحولات جدی در فروش محصولات و تولید ثروت در گهرزمین ثبت شده است، گفت: «ثبت رکورد فروش گندله در خرداد ماه ۱۴۰۲، افزایش ۱۱ درصدی درآمد فروش کلوخه، رشد ۱۶ درصدی فروش کنسانتره و افزایش ۶۵ درصدی فروش داخلی گندله نسبت به سال گذشته همگی نشان‌دهندۀ روند تولید ثروت در شرکت گهرزمین است».

 

مدیرعامل شرکت گهرزمین تاکید کرد: «تولید کلوخۀ شرکت سنگ‌آهن گهرزمین امسال رشد ۱۰.۵ درصد داشته و بیش از ۱۷.۲ درصد در تولید دانه‌بندی نیز رشد داشتیم. فروش‌های صادراتی شرکت سنگ‌آهن گهرزمین بر اساس مزایده و فروش‌های داخلی از طریق بورس کالا انجام می‌شود که در فروش داخلی آخرین رکوردی که داشتیم، ۱۳.۵ درصد رقابت در فروش داخلی در بورس کالا و بیش از ۱۵ دلار نیز در فروش صادراتی رقابت داشتیم».

 

وی ادامه داد: «در کنسانتره نیز ۱۳.۵ درصد رشد تولید در خطوط تولید و همچنین ۴۹ درصد افزایش تولید گندله داشتیم که اولین سالی است که به ظرفیت نامی گندله می‌رسیم و امیدواریم که تولید گندله را به بیش از ۷ میلیون تن برسانیم، در حالی که طراحی کارخانه ۵ میلیون تن است».

 

مدیرعامل شرکت گهرزمین در ادامه به عملکرد مالی شرکت اشاره کرد و گفت: «درآمد عملیاتی نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۲۸ درصد رشد داشته که عدد مناسب، معقول و منطقی است. با توجه به عددی که اعلام می‌شود در عملکرد مالی بر اساس ذخیره گرفتن ۵ درصد قیمت سنگ‌آ‌هن است».

 

 

رشد سود ناخالص کگهر

محیاپور در خصوص سود ناخالص شرکت نیز گفت: «سود ناخالص کگهر ۴۳ درصد رشد داشته، سود عملیاتی نیز ۱۹ درصد رشد کرده و بیش از ۱۵ درصد نیز سود خالص شرکت نسبت به مدت مشابه رشد داشته است. درآمد عملیاتی شرکت در ۱۱ ماهۀ سال‌ مالی جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۳۵ درصد رشد داشته است».

محیاپور خاطرنشان کرد: «شرایط زنجیرۀ فولاد هر سال تغییرات خاص خود را دارد و متفاوت است».

 

وی در ادامه به عملکرد ۹ ماهۀ شرکت اشاره کرد و گفت: «عملکرد ۹ ماهۀ شرکت که در کدال ثبت شده است، نشان می‌دهد که عملکرد شرکت خوشبختانه فوق‌العاده بوده، اما حتما باید حداقل برنامه ۱۰ الی ۱۵ ساله برای شرکت دیده شود که در شرایط و نوسانات بازار این شرکت دچار چالش نشود».

 

مدیرعامل کگهر با تاکید بر اینکه در حال ‌حاضر فروش سنگ با توجه به شرایط قیمت زیان‌ده است، گفت: «تاکید ما این است که سهامداران بحث افزایش سرمایۀ شرکت گهرزمین را جزو اولویت‌های کاری خود لحاظ کنند».

وی همچنین یادآور شد: «مبالغی که برای پروژه‌های شرکت برای سال ۱۴۰۲ نیاز است؛ ده هزار میلیارد تومان است که ۵ هزار میلیارد تومان آن در دستور کار افزایش سرمایه است و ۵ هزار میلیارد تومان دیگر آن از محل تسهیلات مالی و منابع داخلی است که البته این قسمت مربوط به شرکت بوده و بیش از ۸۰ درصد آن تامین شده است».

 

محیاپور تاکید کرد: «موضوع بعدی میزان افزایش سرمایه تا سال ۱۴۰۶ است که ۱۰ هزار میلیارد تومان است و به همین نسبت تا سال ۱۴۰۶ بیش از ۳۲ همت به افزایش نقدینگی و تأمین مالی برای پروژه‌ها و مصارف شرکت نیاز است».

مدیرعامل گهرزمین خاطرنشان کرد: «میزان زمان و دورۀ ساخت شروع بهره‌برداری پروژه‌ها که قطعاً برای آن برنامه داریم تا از زمان گفته شده کمتر شود و در پروژۀ احیا طی ۶ ماه گذشته بیش از ۴۰ درصد رشد و پیشرفت داشته‌ایم. مشخص است که میزان نقدینگی، بحث افزایش سرمایه و تولید کنسانتره را با حفظ شرایط کیفی به ۷.۵ میلیون تن داشته باشیم».

وی در پایان تاکید کرد: «ویژگی که شرکت به اصطلاح سنگ‌آهن دارد و تولیدی که از لحاظ کیفی خطوط کنسانتره و گندله دارند؛ نسبت به خطوط مشابه در کل کشور بیش از ۱۰ درصد کیفیت خطوط ما متفاوت است».

 

کیفیت؛ وجه تمایز محصولات گهرزمین

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در ادامه به پیشرفت فیزیکی بیش از ۴۰ درصدی پروژه احیا مستقیم «کگهر» طی ۶ ماهه گذشته اشاره کرد و یادآور شد: کیفیت بالای کنسانتره و گندله تولیدی در خطوط مختلف شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، مهم‌ترین مزیت این شرکت نسبت به سایر تولیدکنندگان کنسانتره و گندله در سراسر کشور به شمار می‌آید و به جرات می‌توان گفت کیفیت تولیدات ما، حدود ۱۰ درصد نسبت به نمونه‌های مشابه داخلی بیشتر است.

 

محیاپور با بیان اینکه هم‌اکنون شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به جایگاه واقعی خود در بخش معدن و صنایع معدنی کشور رسیده است، مطرح کرد: خطوط تولید کنسانتره و گندله شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر به عنوان سهام‌دار عمده «کگهر»، بر اساس نوع سنگ معدن گهرزمین طراحی شده است. بر همین اساس و با توافقات به عمل آمده با مدیرعامل محترم گل‌گهر، طرح توسعه‌ای استخراج سنگ‌آهن از جنوب معدن ۳ به شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، واگذار و تاییدیه‌های اولیه از سازمان ایمیدرو نیز اخذ شده است.

 

وی با تاکید بر اهمیت تکمیل و راه‌اندازی هرچه سریع‌تر واحد احیا مستقیم گهرزمین، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخش عمده فولاد در کشورهای مختلف جهان مانند هند و ترکیه با استفاده از آهن اسفنجی تولید می‌شود. با توجه به اهمیت این محصول در صنعت فولاد ایران، احداث کارخانه آهن اسفنجی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین بدون شک تاثیر بسزایی در سودآوری و تامین آهن اسفنجی مورد نیاز واحد‌ فولادسازی شرکت خواهد داشت.

 

ضرورت کاهش بهره مالکانه معادن در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در پایان در خصوص افزایش بیش از ۱۳ درصدی بهره مالکانه معادن در سال ۱۴۰۳، خاطرنشان کرد: دولت در سال آینده، بهره مالکانه ۱۳٫۴ درصدی برای معادن زیرمجموعه ایمیدرو در نظر گرفته است که به اعتقاد ما، این رقم منطقی نیست زیرا فاکتورهایی همچون عمق معادن، شرایط استخراج و میزان باطله و عیار سنگ معادن مختلف با یکدیگر متفاوت است؛ بنابراین میزان بهره مالکانه باید بر اساس نوع معدن‌کاری در معادن تعیین شود. در همین راستا، جلسات متعددی را به همراه مدیران عامل شرکت‌های معدنی و صنعتی گل‌گهر و چادرملو با مرکز پژوهش‌ها و کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی برگزار کرده‌ایم و امیدواریم شاهد کاهش میزان بهره مالکانه مصوب در بودجه سال ۱۴۰۳ کشور باشیم.

 

مصوبات مجمع

در پایان این مجمع، افزایش سرمایه شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، اضافه کردن فعالیت‌های آزمایشگاهی و تغییر نام شرکت سنگ آهن گهرزمین به معدنی و صنعتی گهرزمین به تصویب سهام‌داران «کگهر» رسید.

بر اساس این گزارش، احداث کارخانه بازیابی آب و مدیریت باطله خطوط کنسانتره‌سازی، نصب غبارگیرهای ناحیه خردایش و گندله‌سازی، احداث ساختمان‌های نیمه‌صنعتی و اداری سیرجان، شانتینگ یارد ریلی سیرجان، مطالعات اکتشافی در پهنه جبال بارز و پروژه انتقال گاز باغین تا دوراهی نگار، از دیگر طرح‌های در دست اقدام شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به شمار می‌آیند که بی‌شک تکمیل و اجرای هرکدام از این پروژه‌ها، چشم‌انداز روشنی برای این شرکت و صنعت فولاد کشور رقم خواهد زد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *