با سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاه خورشیدی ۲۵۰ مگاواتی رقم می خورد

منطقه آزاد ماکو الگوی بهره گیری از انرژی خورشید

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

ناترازی بزرگترین چالشی است که گریبانگیر کشور شده و تمامی بخشهای را درگیر خود کرده است. ناترازی در دو بخش برق برای تابستان و گاز در زمستان اتفاق می افتد. از آنجا که بخش خانگی در اولویت قرار گرفته، برق صنایع قربانی می شوند تا مردم بتوانند بهتر زندگی کنند. در نتیجه قطع برق صنایع، شاهد کاهش تولید و بر هم خوردن تراز اقتصادی می شوند که در اثر توقف تولید و زیانهای ناشی از قطع برق واقع می شود.

اما قرار نیست دست روی دست بگذاریم و باید به سوی تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر برویم. اگرچه با استفاده از انرژی های طبیعی همچون انرژی خورشید، باد و آب می توانیم برق مورد نیاز را تولید کنیم، اما از آلودگی ناشی از سوخت های فسیلی نیز که برای تولید برق مصرف می شود، رهایی می یابیم.

خوشبختانه یک جهاد سراسری برای ساخت نیروگاههای خورشیدی در سراسر کشور کلید زده شده و هر بخشی که توان ایجاد این قبیل نیروگاهها را دارند، با قوت و قدرت وارد این عرصه می شوند. حتی بهره گیری از انرژی خورشیدی برای آپارتمانها نیز تعریف شده که باید منتظر اجرای آن باشیم.

نکته بسیار مهمی که برای اولین بار رقم زده شد، تولید برق به همت و مدیریت منطقه آزاد ماکو است. این منطقه که در بسیاری از موارد، پیشتاز بوده و اقداماتی به عمل آورده که در دیگر مناطق آزاد با وجود داشتن ظرفیت اجرایی نشده، اکنون به سوی بهره گیری از انرژی خورشیدی رفته است. در  این رابطه جلسه ای با حضور سرمایه گذاران طرح احداث نیروگاه خورشیدی ۲۵۰ مگاواتی و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، سرمایه گذاری در خصوص این طرح عظیم مورد بررسی قرار گرفت.

رییس اتاق تسهیل سرمایه‌گذاری منطقه آزاد ماکو به تشریح رایزنی ها و اقدامات صورت گرفته برای تولید برق از انرژی خورشیدی پرداخت و گفت: با هدف توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و تقویت زیرساخت‌های برق در شمال‌غرب کشور، تفاهم‌نامه احداث یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۲۵۰ مگاوات در منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ماکو به امضا رسید.

همچنین بخوانید: بازدید میدانی مشاورین مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو

فاطمه آیروم با اعلام اینکه این تفاهم‌نامه میان سازمان منطقه آزاد ماکو و یکی از شرکت‌های خصوصی سرمایه‌گذار در حوزه انرژی امضا شد گفت: با امضای این تفاهم نامه، نخستین گام اجرایی برای راه‌اندازی یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی کشور در این منطقه برداشته شد.

نکته بسیار مهمی که همواره چالش آفرین می شود، کاغذبازی های اداری و مانع تراشی های گسترده است. واقعیت تاسف آور این است که بسیاری از سرمایه گذاران در انتظار دریافت موافقت اصولی، ماهها و حتی سالها سرگردان می شوند و کار بجایی می رسد که بسیاری از سرمایه گذاران منصرف می شوند و در نتیجه سرمایه ها در مسیر دلالی به جریان می افتد. اما رییس اتاق تسهیل سرمایه‌گذاری منطقه آزاد ماکو هدف از اجرای این پروژه را بهره‌گیری از ظرفیت انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، کمک به پایداری شبکه برق منطقه، کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و تأمین برق پایدار برای صنایع مستقر در منطقه عنوان کرد و گفت: اتاق تسهیل سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو با رویکردی چابک و حمایت‌محور، نقش کلیدی در تسریع فرآیندهای اداری و فراهم‌سازی بسترهای حقوقی و فنی این تفاهم‌نامه ایفا کرده است.

آیروم با اشاره به اینکه حمایت مستمر مدیرعامل سازمان، همکاری و تعامل نزدیک معاونت اقتصادی و همراهی اتاق تسهیل، زمینه را برای هم‌افزایی و تسریع در اجرای پروژه‌های کلان مهیا کرده گفت: این اتاق با تمرکز بر تسهیل فرآیند صدور مجوزها، حذف بروکراسی‌های زائد و حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاران، زمینه‌ای مطمئن برای جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی در منطقه ایجاد کرده است.

تولید 250 مگاوات برق خورشیدی، هدفگذاری بزرگی است که در صورت نهایی شدن و انجام عملیات اجرایی، منطقه آزاد ماکو یک گام دیگر به سوی تبدیل‌شدن به قطب نوین انرژی‌های پاک و هوشمند در کشور نزدیک‌تر می‌شود.

آنچه در این مطلب می خوانید

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

آخرین اخبار سایت