اشتراک گذاری :
خبرداری؟ مشکلات کشور پایانی ندارد و بدترین چالش را در عرصه اقتصاد شاهد هستیم. سقوط ارزش پول ملی در برابر دلار انگیزه را از مردم گرفته و این نگرانی در مردم با قوت شکل گرفته که سقوط تا چه مرحله ای ادامه خواهد یافت. مردم نسبت به ناتوانی مسوولان در کنترل بحران و تورم به اندازه ای ناامید هستند که در اولین فرصت ریال های خود را به هر کالایی تبدیل می کنند زیرا می دانند هر چه بخرند بهتر از آن است که ریال داشته باشند. این تفکر باعث داغ شدن بازار طلا، دلار، خودرو، مسکن و حتی نخود و لوبیا شده، زیرا هیچ امیدی به ثبات اقتصادی نیست.
همواره مردم به فرا رسیدن سال و تحولات اساسی امید و اعتقاد داشتند، اما اکنون به این باور رسیده اند که « هر سال می گیم دریغ از پارسال».
واقعیت های تلخ در سیاست خارجی و شدت گرفتن تحریم ها، حکایت از روند تشدید بحران اقتصادی دارد و چنین به نظر می رسد که کنترل غیر ممکن است. در این شرایط رهبر انقلاب در قالب نامگذاری سال، مدیریت کشور را بر ریلی قرار می دهند که ریشه در بررسی و تحقیق کارشناسانه و دقیق دارد.
بدلیل آنکه باید به توان داخلی تکیه کنیم، سالهاست رهبر انقلاب تولید را به نامگذاری سال گره زده و عملکرد کشور را مشروط به تولید کرده اند که البته تحلیلی درست و دقیق است. کشوری که سالهاست از فشار استکبار رنج می برد، انواع تهدیدها را پشت سر گذاشته و اکنون در جنگ نابرابر اقتصادی قرار دارد، باید با اتکا به توان داخل از این بحران عبور کند، عبوری که کلید آن تولید است.
آیت الله خامنه ای سال 1404 را به «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند و در پیام نوروزی شان فرمودند: «اگر سرمایه در راه تولید به کار رفت، دیگر به سمت کارهای مضر مثل خرید طلا، خرید ارز و امثال اینها نخواهد رفت. این انشاءالله مایۀ گشایشی برای معیشت مردم خواهد شد و برنامهریزی دولت با مشارکت مردم، در کنار یکدیگر انشاءالله مشکل را برطرف خواهد کرد». بانک مرکزی میتواند در این زمینه نقش ایفا کند.
هنگامی که رهبر انقلاب بر نقش بانک مرکزی تاکید کردند، منظورشان هدایت نقدینگی بانکها به سوی تولید است که در قالب تسهیلات پردازی محقق می شود. بانک صادرات ایران اولین بانکی بود که به این فرمان رهبر انقلاب لبیک گفت و محسن سیفی مدیرعامل بانک صادرات ایران در قالب پیام نوروزی تأکید کرد: تعیین شعار سال از سوی رهبر انقلاب، نقش تعیینکنندهای در جهتدهی به اقتصاد کشور دارد و بانک صادرات ایران با تمام توان و ظرفیت در مسیر تحقق سرمایهگذاری برای تولید در خدمت اقتصاد کشور خواهد بود.
بیشتربخوانید:
بسته خبری اسفند ماه بانک صادرات ایران(+ فیلم)
البته بانک صادرات ایران در تمامی سالهای گذشته نگاه مهربانی به تولید داشته و در سال 1403 با تحقق بیش از صد درصدی اهداف تعیینی در منابع، افزایش سرمایه، وصول مطالبات چندین ساله، فروش املاک مازاد، افزایش توان تسهیلاتدهی با مولدسازی داراییهای مازاد، ارایه محصولات و خدمات جدید مطابق نیاز مشتریان در راه کسب رضایتمندی حداکثری آنان گام برداشته است.
بانک صادرات در قالب طرح هایی همچون طرح صبای سپهر، طرح سنا کسب و کار، طرح تیمچه و بسیاری موارد دیگر به حمایت از تولید پرداخته است. همچنین طرح “کارا کارت” اقدامی موثر برای تامین اعتبار مردم به منظور خرید کالا از تولیدات داخلی است که بیانگر حمایت مستقیم بانک صادرات از تولیدکنندگان داخلی است.
علاوه بر اینها کارنامه 11 ماهه بانک صادرات ایران در کمک و پشتیبانی از خوداشتغالی سرپرستان خانوار و کارگاههای کوچک و متوسط طی سالهای اخیر، بخش مهم دیگری از مسئولیتهای اجتماعی این بانک بوده به طوری که 40 هزار و 779 فقره وام قرضالحسنه اشتغالزایی به متقاضیان نهادها و سازمانهای حمایتی از جمله پیشرفت و عدالت، کمیته امداد امامخمینی(ره)، سازمان بهزیستی، بنیاد علوی، بسیج سازندگی و مشاغل خانگی پرداخت شده و شرایط کمک به ایجاد و پشتیبانی از اشتغال پایدار را برای مردم فراهم کرده است.
بانک صادرات ایران همچنین با پرداخت بیش از 500 فقره تسهیلات حمایتی در بخش صنایع دارویی به ارزش بیش از 92 هزار میلیارد ریال و پرداخت نزدیک به 700 فقره تسهیلات اقدام ملی مسکن به ارزش بیش از 4 هزار میلیارد ریال، در کمک به رونق اقتصادی و معیشت مردم نقش مهمی ایفا کرده است.
از سوی دیگر شرکت واسپاری سپهر صادرات نیز نقش مهمی در حمایت از تولید داشته و در یک سال گذشته، افزایش ۳۹ درصدی اعطای تسهیلات لیزینگ واسپاری سپهر در بخش تجهیزات و لوازم، نشان از توجه و راهبرد این شرکت به بخش تولید دارد.
با رویکرد حمایتی بانک صادرات ایران از تولید، نامگذاری سال بر مبنای سرمایه گذاری برای تولید و پیام نوروزی محسن سیفی که بیانگر ولایتمداری مدیرعامل بانک است، پیش بینی می شود تولید در 1404 با نگاه مهربان بانک صادرات ایران تقویت و دلالی و بحران آفرینی اقتصادی مدیریت شود.