وزیر اقتصاد: عدم پذیرش در FATF سرمایه‌گذاری را غیر ممکن کرده است/ در ۳ سال اخیر ۲.۱ میلیارد دلار سرمایه جذب کردیم(+ فیلم)

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ عبدالناصر همتی؛ وزیر اقتصاد در گفت‌وگوی ویژه خبری امشب گفت : اجلاس سرمایه‌گذاری ریاض اجلاس خوبی بود. درباره جذب سرمایه به کشور گفت‌وگو کردیم. باید بتوانیم سرمایه خارجی را جذب کنیم. بنده با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان صعودی دیدار کردم و در آنجا تاکید کردم که روابط اقتصادی ایران و عربستان می‌تواند ارتقا پیدا کند. امیدوارم بتوانیم در عمل به مراحل اجرایی‌تری برسیم. وضعیت جذب سرمایه ما به‌خاطر شرایط تحریمی و بودن در لیست سیاه FATF خوب نیست.

بریکس هم رخداد مهمی بود. دولت سیزدهم برای عضویت در بریکس اقدامات خوبی انجام داد. بریکس قابلیت این را دارد که به نتایج خوب و ملموسی برسد. روابط با همسایگان جنوب خلیج فارس، عراق و ترکیه بسیار مهم است.

سرمایه‌گذاری خارجی ما بسیار پایین است یعنی در یک سال گذشته حدود ۶۰۰ – ۷۰۰ میلیون دلار است. همه تلاش خود را خواهیم کرد که بتوانیم میزان سرمایه‌گذاری خارجی را افزایش دهیم.

نباید جلب سرمایه را با جذب سرمایه یکسان در نظر بگیریم. در ۳ سال اخیر ۲.۱ میلیارد دلار سرمایه جذب کردیم.

برنامه‌هایی داریم که به ارقام بالاتری برسیم. قطعا تحریم در کاهش میزان جذب سرمایه‌ خارجی تاثیرگذارتر از FATF است.

تحریم FATF شامل همه مردم ایران می‌شود. حتی دانشجویان ایرانی که حساب بانکی دارند با مشکلاتی مواجه هستند.

نباید اجازه بدهیم که غرب به ما اتهام پول‌شویی بزند. در دنیا هیچ کس دوست ندارد در لیست سیاه باشد. باقی ماندن ما در لیست سیاه به آمریکا این بهانه را می‌دهد که تحریم‌ها را توجیه کند.

همه کشورهایی که به ما در دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند، در لیست سفید FATF هستند.

رشد اقتصادی ۸ درصدی قانون برنامه است و موظفیم همه تلاش خود را برای آن انجام دهیم. ۲.۸ درصد آن باید از طریق بهره‌وری و مابقی از سرمایه‌گذاری به دست بیاید.

رشد اقتصاد ما ۳-۴ درصد بوده است. بسیاری از صنایع ما می‌توانند بهره‌وری بیشتری داشته باشند.

بالای ۹۰ درصد تامین مالی ما از سیستم بانکی و حدود ۱۰ درصد از بازار سرمایه است. ما نیازمند ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هستیم. یعنی حدود ۸ هزار همت. همه زور ما از سیستم بانکی و بازار سرمایه حدود ۳۵۰۰ همت است. با این تامین مالی نمی‌توانیم رشد ۸ درصدی داشته باشیم.

امسال آخرین سال بنگاه‌داری بانک‌هاست، بنگاه‌های بانکی همه در یک هلدینگ تجمیع و در بورس فروخته خواهد شد.