طعم فلز در دهان به دلیل این 8 بیماریست

طعم فلز در دهان

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

علت احساس طعم فلز در دهان چیست؟ بعضی از افراد طعمی مانند فلز یا آهن در دهان خود احساس می کنند که بسیار ناخوشایند است. برخی از بیماری ها باعث ایجاد این طعم در دهان می شوند. دلایل طعم فلز در دهان را در خبرداری مورد بررسی قرار داده ایم.

دلایل احساس طعم فلز در دهان

احساس طعم فلز در دهان می‌تواند ناشی از دلایل مختلفی باشد. در زیر برخی از این دلایل را بررسی می‌کنیم:

طعم بد دهان - طعم فلز در دهان

مشکلات دندانی

عفونت‌ها، پوسیدگی‌های دندانی، یا التهاب لثه‌ها می‌توانند باعث تغییر در طعم دهان شوند.

روش تشخیص بیماری از رنگ زبان را در خبرداری یادتان داده ایم.

مصرف داروها

برخی داروها، از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضد افسردگی، می‌توانند عوارض جانبی‌ای مانند طعم فلزی در دهان ایجاد کنند.

اختلالات مربوط به ویتامین‌ها

کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی، به ویژه ویتامین B12 و روی، ممکن است به احساس طعم فلز منجر شود.

بیماری‌های سیستمیک

برخی بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت، بیماری‌های کبدی یا کلیوی، و اختلالات هورمونی می‌توانند باعث تغییر در طعم دهان شوند.

مزه ی آهن دهان - طعم فلز در دهان

عفونت‌ها و التهاب‌ها

عفونت‌های ویروسی، باکتریایی، یا قارچی در دهان و گلو می‌توانند منجر به طعم فلزی در دهان شوند.

بارداری

در دوران بارداری، تغییرات هورمونی می‌تواند باعث تغییر در طعم دهان شود و احساس طعم فلز را به وجود آورد.

سوء تغذیه

رژیم غذایی نامتعادل و مصرف ناکافی از مواد مغذی می‌تواند تأثیرگذار باشد.

استفاده از لوازم بهداشتی دندان

استفاده از برخی خمیر دندان‌ها یا دهانشویه‌های حاوی مواد شیمیایی خاص ممکن است باعث تغییر در طعم دهان شود.

اگر این احساس طعم فلز در دهان به مدت طولانی ادامه پیدا کند یا با علائم دیگری همراه باشد، توصیه می‌شود که با پزشک یا دندان‌پزشک مشورت کنید تا علت دقیق بررسی و درمان مناسب ارائه شود.

مزه ی آهن دهان - طعم فلز در دهان

رفع طعم فلز در دهان

برای برطرف کردن احساس طعم فلز در دهان، می‌توانید از برخی درمان‌های خانگی استفاده کنید. این روش‌ها ممکن است به کاهش یا از بین بردن این طعم کمک کنند:

  1. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان: مسواک زدن منظم دندان‌ها و استفاده از نخ دندان می‌تواند به پاکسازی ذرات غذا و باکتری‌ها کمک کرده و طعم بد را کاهش دهد. همچنین، استفاده از خمیر دندان‌های حاوی زینک می‌تواند مفید باشد.
  2. دهانشویه طبیعی: استفاده از دهانشویه‌های طبیعی مانند مخلوط آب و نمک یا آب و جوش شیرین می‌تواند به بهبود بهداشت دهان و کاهش طعم فلز کمک کند.
  3. آب لیمو: نوشیدن آب لیمو تازه یا شستشو با محلول آب لیمو و آب می‌تواند به افزایش ترشح بزاق و بهبود طعم دهان کمک کند.
  4. مزه کردن مواد تازه: مصرف مواد غذایی تازه و معطر مانند نعناع، ریحان، یا زنجبیل می‌تواند به کاهش احساس طعم فلز در دهان کمک کند.
  5. نوشیدن آب کافی: هیدراته ماندن با نوشیدن مقدار کافی آب به کاهش خشکی دهان و بهبود طعم کمک می‌کند.
  6. جوش شیرین: مصرف یک قاشق چایخوری جوش شیرین در یک لیوان آب و شستشوی دهان با آن می‌تواند به کاهش طعم بد کمک کند.
  7. پرهیز از غذاهای تحریک‌کننده: مصرف غذاهایی که ممکن است باعث تحریک یا بدتر شدن طعم فلز شوند، مانند غذاهای تند، اسیدی یا خیلی شیرین، را کاهش دهید.
  8. کاهش مصرف الکل و دخانیات: اگر از الکل یا دخانیات استفاده می‌کنید، کاهش یا حذف آن‌ها می‌تواند به بهبود طعم دهان کمک کند.
  9. استراحت و کاهش استرس: استرس و خستگی می‌توانند بر طعم دهان تأثیر بگذارند. روش‌های کاهش استرس مانند تمرینات تنفسی یا یوگا می‌توانند مفید باشند.
  10. نعناع: اگر سینوس و عفونت های تنفسی فوقانی دلیل طعم فلز در دهان هستند، می توانید با توجه به اثرات ضد باکتری طبیعی نعناع این مشکل را درمان کنید. نعناع مانع از رشد باکتری ها در دهان می شود، در نتیجه از بوی بد دهان پیشگیری می کند. کافی است از روغن نعناع استفاده کنید تا دستگاه گوارش را آرام و علائم ریفلاکس را کاهش دهد. در روشی دیگر می توانید تعدادی از برگ های نعناع تازه خرد شده را به یک کاسه آب گرم اضافه کنید. روی آن را بپوشانید و به مدت یک ساعت صبرکنید پس از آن، از صافی رد کرده و یک لیوان از این محلول را در طول روز بنوشید یا این که 5 تا 6 برگ نعناع تازه 2 یا 3 بار در روز بجوید.
  11. دارچین :دارچین می تواند با طعم ناخوشایند در دهان مقابله کند. چندین ترکیب و آنتی اکسیدان موجود در دارچین برای خلاص شدن از طعم فلزی موجود در دهان مفید هستند. بوی تند آن نیز در فعال شدن جوانه های چشایی نقش اساسی دارد. بعلاوه، دارچین به عنوان یک آنتی اسید طبیعی عمل و به دفع گاز معده کمک می کند.برای تهیه خمیر آن یک قاشق چای خوری از پودر دارچین و عسل ارگانیک را با هم مخلوط کنید. خمیر را روی زبان خود بمالید و به مدت 10 دقیقه صبر کنید. سپس دهانتان را کاملاً بشویید. این کار را دو بار در روز انجام دهید تا از شر طعم فلز در دهان خلاص شوید.در روشی دیگر می توانید یک دوم قاشق چای خوری پودر دارچین را به یک فنجان آب اضافه کنید. آن را به جوش بیاورید و از صافی رد کنید، این محلول را 2 یا 3 بار در روز بنوشید و یا می توانید بعد از خوردن وعده غذایی یک تکه کوچک چوب دارچین را بجوید.

مزه ی خون دهان - طعم فلز در دهان

چه زمان برای مزه فلز دهان باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید ؟

مزه فلز در دهان می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، و در بیشتر مواقع، این احساس موقتی و بی‌ضرر است. اما در شرایط خاص، ممکن است نشانه‌ای از مشکل جدی‌تری باشد. در اینجا شرایطی را بررسی می‌کنیم که در آن‌ها باید به پزشک یا دندان‌پزشک مراجعه کنید:

  1. طولانی‌مدت بودن: اگر احساس طعم فلز در دهان به مدت طولانی ادامه پیدا کند و بهبود نیابد، مراجعه به پزشک ضروری است.
  2. شدت علائم: اگر احساس طعم فلز با علائم دیگر مانند درد، تورم، زخم‌های دهانی، مشکل در بلع یا تنفس، یا تغییرات در رنگ زبان همراه باشد، باید به پزشک مراجعه کنید.
  3. تغییرات در وضعیت عمومی: اگر احساس طعم فلز با علائم عمومی مانند خستگی مفرط، کاهش وزن، تب، یا علائم غیرعادی دیگر همراه باشد، ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تری باشد.
  4. تاریخچه پزشکی: اگر سابقه بیماری‌های خاص مانند دیابت، مشکلات کبدی، بیماری‌های کلیوی، یا اختلالات هورمونی دارید و احساس طعم فلز در دهان را تجربه می‌کنید، باید به پزشک مراجعه کنید.
  5. مصرف داروها: اگر به تازگی داروهای جدیدی مصرف کرده‌اید و احساس طعم فلز شروع شده است، مشاوره با پزشک یا داروساز برای بررسی عوارض جانبی داروها ضروری است.
  6. مشکلات دندانی: اگر احساس طعم فلز به نظر می‌رسد ناشی از مشکلات دندانی مانند عفونت‌های لثه، پوسیدگی دندان‌ ها، یا مشکلات پروتزهای دندانی باشد، باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید.
  7. تغییرات در رژیم غذایی: اگر تغییرات اخیر در رژیم غذایی یا تغذیه‌تان به احساس طعم فلز مرتبط است و تغییرات بهبودی حاصل نمی‌شود، مراجعه به پزشک برای بررسی دلایل ممکن است مفید باشد.

در نهایت، اگر احساس طعم فلز در دهان شما به طور مداوم و آزاردهنده است و به نظر می‌رسد با تغییرات دیگر در وضعیت سلامت شما مرتبط باشد، بهتر است با یک پزشک یا دندان‌پزشک مشورت کنید تا علت دقیق بررسی و درمان مناسب ارائه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *