اشتراک گذاری :
خبرداری؟ تمدن ایران باستان به خصوص سلسله هخامنشاین در ایران و جهان همانقدر که نمادی از قدرت، تجمل و شکوه است به همان اندازه نیز مملو از رمز و رازهاست. اخیرا نمایشگاهی در لندن برگزار شده است به نام تجمل و قدرت: پارس تا یونان که به نمایش آثار تمدنهای گذشته از جمله ایران پرداخته است که یکی از آثار شاخص این نمایشگاه بازآفرینی شوارکار عالیرتبه هخامنشی است. این بازآفرینی که با ظرافت تمام صورت گرفته توسط لوید لولین جونز انجام شده و همزمان با برپایی نمایشگاه «تجمل و قدرت؛ پارس تا یونان» رونمایی شده است.
موزه بریتانیا درباره جزئیات این بازآفرینی توضیح داده که این پوششِ سوارکار ایرانی از حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح (حدود ۲۵۰۰ سال)، نشان میدهد که کت سوارکار هخامنشی از پشم، خز و تزئینات فلزی بوده که پروفسور «لوید لولین جونز» در جریان بازآفرینی آن، به بررسی چگونگی تعیین سایر پادشاهان و آیینهای تاجگذاری در ایران باستان نیز پرداخته است.
جزئیات پوشش این سوارکار نشاندهنده میراث فروتنانه و عشایری، ثروت و موقعیت ایرانیان است که منحصراً توسط نخبگان و عالیرتبگان هخامنشی پوشیده میشد.
نمایشگاه «تجمل و قدرت: پارس تا یونان» که از ۱۴ اردیبهشت ماه/ چهارم می در موزه برتیانیا در لندن برپا شده است، به نمایش طیف وسیعی از اشیاء تاریحی میپردازد، از جمله گنجینه طلای پاناگیوریشت (بلغارستان) متشکل از ۹ ظرف طلا، یک ریتون نقره (ظروفی که به شکل حیوانات ساخته شده است)، شیردال، یک ریتون سفالی یونانی به شکل سر شیر و تاج گلهای بلوط طلا از ترکیه. همچنین نشان میدهد که چگونه دربار سلطنتی هخامنشی ایران از اشیاء گرانبها به عنوان نشانههای اقتدار استفاده میکرد و سبکی از تجمل را تعریف میکرد که در سراسر امپراتوری از مصر تا هند طنینانداز شد.»
این نمایشگاه که دارای آثار قرض گرفتهشده و همچنین اشیائی از مجموعه موزه بریتانیاست، تا ۱۳ اگوست/ ۲۲ مردادماه ۱۴۰۲ در گالری گریت کورت (Great Court Gallery) در موزه بریتانیا برپا خواهد بود.