اشتراک گذاری :
تفاوت عمده این شاخص با شاخص کل این است که در شاخص قیمت، فقط قیمت سهام شرکتهای بورسی در فرمول شاخص، مورد محاسبه قرار میگیرد. در صورتی که در شاخص کل، علاوه بر قیمت، سود پرداختی سالیانه شرکتها هم در محاسبه شاخص در نظر گرفته میشود. در این شاخص نیز مثل شاخص کل، وزن شرکتها در تاثیر آنها بر شاخص اهمیت دارد. یعنی هرچه شرکت بزرگتر باشد – سرمایه آن بیشتر باشد – تاثیر آن بر شاخص قیمت بیشتر است.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، با توجه به عبور شاخص از مرز روانی ۲ میلیون واحد به سمت پایین و همچنین نزولی بودن همه نشانه های ابر کومو، انتظار درجا زدن شاخص در همین محدوده و سپس کاهش آن تا محدوده باکس قرمز رنگ (محدوده ۱.۸۵۰.۰۰۰ واحد) را در میان مدت داریم که این کاهش می تواند با اصلاح زمانی نیز همراه باشد، یعنی مدت زمان بیشتری طول بکشد تا شاخص به این محدوده برسد.
ملک لی در خصوص شاخص کل هم وزن نیز بیان کرد: شاخص کل هم وزن که نماگر بهتری از وضعیت بورس تهران است هم وضعیتی همانند شاخص کل داشت. این شاخص در روز اول کاری هفته با عدد ۶۸۵ هزارواحد شروع به کار کرد و پس از کاهش حدود ۲.۵ درصدی، در پایان هفته به عدد ۶۶۷ هزار واحد رسید.
او افزود: با توجه به نزولی بودن همه نشانه های ابرکومو، انتظار داریم این شاخص حداقل تا محدوده باکس قرمز رنگ (محدوده ۵۶۰.۰۰۰) کاهش داشته باشد که این اصلاح قیمتی می تواند با اصلاح زمانی نیز همراه باشد.
این کارشناس بازار سرمایه تصرح کرد: در کل احتمال درجا زدن و کاهش شاخصها در میان مدت، بیشتر از احتمال افزایش آنها پیش بینی می شود. البته احتمال بازنگری در نرخ خوراک پتروشیمیها در این هفته می تواند تاثیر مثبتی بر شاخص داشته باشد.
او گفت: شایان ذکر است دیدگاههای فوق صرفا تکنیکال بوده و عوامل و اخبار زیادی مانند مناسبات سیاسی و تصمیمات اقتصادی دولت، می تواند بر روند این شاخصها تاثیر بگذارد.