اشتراک گذاری :
از هنگامی که انقلاب اسلامی در سال 1357 به پیروزی رسید، قرار شد همه چیز از جمله بانکداری به سوی اسلامی شدن پیش برود، اما واقعیت این است که اقدام عملی در خصوص اسلامی شدن در بیشتر موارد را شاهد نبودیم، رویکردی که باعث انتقاد و اعتراض بسیاری از مردم شد.
به نقل از پول نیوز، انتقاد و اعتراض مردم در نتیجه درخواست هایی بود که از بخشهای گوناگون داشتند که بانکها نیز یکی از این موارد را شامل می شد. البته بانک در حالت آچمز قرار گرفته بود که هنوز هم در این حالت قرار دارد، زیرا از یک سو مردم توقع دارند نقدینگی هایشان را با سودهای کلان نزد بانک سپرده گذاری کنند که این زیاده خواهی مردم در قالب سپرده گذاری با سودهای سوال برانگیز در موسسات مالی و اعتباری رقم خورد. نقطه تقابل مردم و بانکها هنگام دریافت تسهیلات بود که انتظار داشتند تسهیلات را با کمترین بهره و تنها با کارمزد ناچیز دریافت کنند که بسیاری از مردم به کارمزد نیز اعتراض دارند و دلشان می خواهد پولهای کلان بدون پرداخت حتی یک ریال خواه به صورت بهره یا کارمزد دریافت کنند.
برای تحقق این مهم، حساب های قرض الحسنه در بانکها تعریف شد. هدف از این حسابها، نگاهی یک جانبه به نفع بانک بود تا مردم پولهایشان را بدون دریافت سود در بانک سپرده گذاری کنند. تنها اقدامی که بانکها به عمل می آورند، قرعه کشی این حسابها بود تا به صورت دوره ای، مبالغی به عنوان جایزه به دارندگان حساب های قرض الحسنه بپردازند.
در شرایطی که مردم بابت هر پولی خواه برای خودشان باشد یا نباشد، حساب و کتاب می کنند، جایگاه ویژه ای برای قرض الحسنه قایل نیستند، اما حساب های قرض الحسنه باعث ترویج فرهنگ قرض الحسنه و تبلیغات موثر برای ورود مردم به این عرصه شد. مردمی که اقدام به بازکردن حساب قرض الحسنه کرده و می کنند، بدنبال کمترین موجود هستند تا فقط بتوانند در قرعه کشی شرکت کنند و کمتر حساب قرض الحسنه ای وجود دارد که عدد قابل توجهی در آن سپرده گذاری شده باشد.
بانک سپه که بدرستی وضعیت قرض الحسنه را در کشور مورد بررسی قرار داده بود، طرح محصول “نگین امید” را تعریف کرد تا نسبت به ایفای مسوولیت های اجتماعی خود با ارائه محصولات و خدمات بانکی نوین و پرداخت تسهیلات غیرحضوری در سامانه بانکداری دیجیتال، خدمات آسانتر، ارزانتر و مدرنتر را به مشتریان خود ارایه دهد.
در نگین امید، با افتتاح حساب سپرده قرض الحسنه غیرحضوری(دیجیتال) در سامانه امید بانک به آدرس https://omidbank.ir می توان بدون مراجعه به شعب بانک، بر اساس میانگین موجودی حساب خود در دوره زمانی دلخواه یک تا 18 ماهه مطابق نیاز از انواع حالت های تسهیلاتی در اقساط و مبالغ متنوع استفاده کرد. البته این مبلغ تا 3 برابر میانگین حساب و سقف آن 300 میلیون تومان است.
بیشتر بخوانید: امکانات و قابلیتهای بانک سپه در خدمت تولیدکنندگان
برای آنکه بدانیم بانک سپه چه می کند، لازم است در این خصوص موشکافی صورت بگیرد. کافی است یک نفر در سامانه امید بانک سپه به صورت دیجیتال حساب باز کند و نقدینگی خود را به این حساب منتقل کند تا بر اساس میانگین گردش موجودی، تا سه برابر آن، تسهیلات بگیرد. به عبارت بهتر یک نفر می تواند به صورت مستمر با حساب قرض الحسنه خود در قالب نگین امید بده بستان داشته و اضافه بر آن را پس انداز کند تا بر اساس آن بتواند سه برابر تسهیلات بگیرد.
نکته جالب توجه اینکه نگین امید این اختیار را به مشتری داده که در صورت سپرده گذاری بیشتر حتی در ماه اول می تواند درخواست دریافت تسهیلات به میزان گردش مالی خود را بدهد و تنها مبلغی که بیش از تسهیلات باید بپردازد، کارمزد 2 درصدی است که در مقابل کارمزد 4 درصدی بانکهای دیگر، امتیازی ویژه محسوب می شود.
مزیت دیگر نگین امید، اطلاع از مبلغ تسهیلات قابل دریافت در هر مقطع از زمان سپرده گذاری است که بانک سپه برای فعال کردن این گزینه، این اختیار را به مشتریان داده که با مراجعه به سامانه امید بانک و ورود به منوی امتیاز تسهیلات، از میزان و مدت قابل دریافت وام خود اطلاع پیدا کنند.
متقاضیان و مشتریان حقیقی بانک سپه برای دریافت وام قرض الحسنه می توانند به صورت کاملا غیر حضوری با نصب آخرین نسخه برنامک “امید بانک” از طریق مراجعه به وب سایت امید بانک بر روی تلفن همراه خود یا از طریق مرورگر رایانه و ورود به صفحه بانک نسبت به افتتاح “سپرده قرض الحسنه پس انداز دیجیتال” اقدام کنند.