جهش ۸۵ درصدی سود خالص، تقسیم سود 520 ریالی به هر سهم را رقم زد

رضایت سهامداران بیمه دی در اوج

شرکت ها به انواع گوناگون تقسیم بندی می شوند که مهمترین آنها شرکت های سهامی است. شرکتهای سهامی از جایگاه ویژه ای در اقتصاد بهره مند هستند که مهمترین آنها، توانایی عرضه سهام خود در بورس است.

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

به نقل از پول نیوز، ورود به بورس بدین سادگی نیست. یک شرکت باید ثبات، شفافیت، توانمندی مالی، سوددهی، مدیریت مناسب و بسیاری موارد دیگر را اثبات کند تا در بورس پذیرفته شود و مهمتر آنکه ماندن در بورس نیز شرایط ویژه ای دارد و به محض آنکه یک شرکت با چالشی جدی رو به رو شود، بورس بسادگی آن شرکت یا مجموعه را اخراج می کند.

برای آنکه وضعیت یک شرکت مشخص شود، باید عملکرد خود را به صورت مستمر در سامانه کدال قرار دهد و برای اثبات آن، باید مجمع سالیانه را به موقع برگزار کند. در مجمع گزارش عملکرد شرکت ارایه می شود و حسابرسان رسمی و معتبر با طرح سوالات کارشناسی، چالشهای موجود را شفاف سازی می کنند که اگر این چالشها درست باشد، مدیریت قول مرتفع شدن آنها را می دهد و چنانچه سوتقاهم باشد، در قالب پاسخ مسوولان و مدیران، رفع می شود.

شرکت بیمه دی یکی از شرکت های موفق و فعال در بازار سرمایه است. بیمه دی علاوه بر اینکه خدمات موثری به خانواده شهدا و ایثارگران ارایه می دهد، در عرصه بیمه عمومی و خدمات رسانی به کل جامعه نیز بخوبی درخشیده و کارنامه درخشانی از خود برجای گذشته است.

عملکرد سالم و شفاف در کنار مدیریت توانمند باعث شده بیمه دی همواره مورد تایید قرار گیرد و در آخرین موضع گیری از سوی بیمه مرکزی، بیمه دی توانست رتبه برتر در فروش و درآمد را بدست آورد. بنابر این بیمه دی با خیال آسوده مجمع خود را با حضور 68 درصد سهامداران برگزار کرد و آمار و ارقام چشمگیری در این مجمع ارایه داد، به نوعی که بیمه دی با ثبت رشد ۸۵ درصدی سود خالص در سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳، با کارنامه‌ای سودآور به مجمع عمومی سالیانه رفت.

اینکه یک مجموعه درآمدزایی قابل توجهی داشته باشد، یک طرف ماجراست، اما آنچه مدیریت یک مجموعه را اثبات می کند، سودخالص است. بسیاری از شرکتها درآمدهای کلانی بدست می آورند، اما آنقدر ریخت و پاش و هزینه های بی مورد دارند، که درآمد بدست آمده صرف هزینه های موجه و غیر موجه می شود تا در نهایت عدد ناچیزی از سود باقی بماند و حتی در بسیاری از موارد شرکتی با درآمد بالا، دچار زیان می شود.

بیشتر بخوانید: جهش ۸۵ درصدی سود خالص بیمه دی

با این مقدمه بیمه دی در سال مالی ۱۴۰۳ موفق شده به سود خالص بالغ بر ۱۴٬۷۹۷ میلیارد ریال (سود هر سهم ۱٬۵۵۸ ریال) دست یابد. نکته جالب توجه در این میزان سود، مقایسه آن با سال گذشته است که این میزان سودآوری نسبت به دوره پیشین، رشد قابل‌توجه ۸۵ درصدی را نشان می‌دهد. به عبارت بهتر بیمه دی نه تنها در بین رقبا برتر شده، بلکه توانسته عملکرد سال گذشته خودش را نیز ارتقا بخشد.

آنچه باعث دلگرمی سهامداران می شود، سهمی است که از سود بدست آمده نصیب شان می شود که تصمیم مجمع باعث دلخوشی سهامداران شد به نوعی که براساس مصوبه مجمع 4.940 میلیارد ریال از سود خالص (معادل ۵۲۰ ریال به ازای هر سهم) بین سهامداران تقسیم شد. عددی که باعث رضایت سهامداران از خرید سهام بیمه دی شد.

نکته دیگری که همواره باعث دلسردی سهامداران می شود، تاخیر در پرداخت سود سهام است. بسیاری از شرکتها سود سهام را با تاخیرهای دراز مدت که گاهی به حدود یک سال نیز رسیده، پرداخت کرده اند، رویکردی که باعث نارضایتی سهامداران شده اما طبق برنامه زمان‌بندی اعلام‌شده در سامانه کدال، شرکت بیمه دی سود سهامداران حقیقی با مالکیت تا 10 میلیون سهم، حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ برگزاری مجمع پرداخت خواهد شد.

از آنجا که شرکتهای بورسی عادت ندارند تمام سود بدست آمده را بین سهامداران تقسیم کنند و بخشی از سوی را در قالب سود انباشته نگه می دارند تا به سرمایه گذاری و طرح های توسعه اختصاص دهند، شرکت بیمه دی در سال مالی 1403 توانسته سود انباشته خود را از ۷٬۰۱۵ میلیارد ریال به ۱۳٬۰۰۶ میلیارد ریال افزایش دهد. این رشد پایدار و باکیفیت، مبتنی بر عملکرد واقعی و حاصل عملیات بیمه‌گری شرکت بوده؛ موضوعی که در نتیجه‌ی هدفمندی در بهینه‌سازی ترکیب پرتفوی بیمه‌ای، کنترل و مدیریت هزینه‌ها و بهره‌برداری اثربخش از منابع سرمایه‌گذاری شرکت به دست آمده است.