تحقق سود ناخالص 222 هزار و 730 میلیارد ریالی نشان می دهد

حرکت شتابان فولاد مبارکه بر ریل تولید، درآمدزایی و سوددهی

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

به نقل از پول نیوز، حال بازار سرمایه خوب نیست. در حالی که جنگ تنها 12 روز طول کشید و اسراییل ناچار به فرار رو به جلو و پیشنهاد آتش بس شد، اقتصاد در تمامی بخشها به روال گذشته باز نگشته است. پس از آنکه بورس کانال 3 میلیون را از دست داد و تا دو میلیون و 600 هزار واحد سقوط کرد، با تزریق حقیقی ها و حمایت های دولتی، بار دیگر رشد مثبتی را رقم زد.

اگرچه این شرایط بی ثباتی برای آنهایی که درک درستی از بورس ندارند یا سرمایه گذاران ناتوانی هستند، دلهره آور باشد، اما آنهایی که پیر عرصه بازار سرمایه هستند، از این فرصت بخوبی بهره می گیرند و با جابجا کردن سهام، سودهای کلانی را در مدت کوتاه رقم می زنند. در این شرایط بورس بازان سهامهای لرزان خود را که با پذیرش ریسک خریده بودند، با زیان واگذار می کنند و سهام های طلایی که وارد بازار شده را شکار می کنند.

بی شک فولاد مبارکه جایگاه ویژه ای در اقتصاد کشور و البته بازار سرمایه دارد. این شرکت فولادی از سرمایه گذاری تا تولید و اشتغالزایی جایگاه خاصی دارد.  مهمتر آنکه فولاد مبارکه بر ریل تولید قرار گرفته و تحت هر شرایطی از ناترازی انرژی تا جنگ، یک قدم پا پس نمی کشد. فولاد مبارکه با شناسایی نیازهای بازار، دایم محصولات جدیدی تولید می کند و این مهم با احداث خطوط تولید جدید، خرید و ساخت کارخانه در استانهای دیگر و تحول آفرینی  رقم می خورد.

آنچه فولاد مبارکه را از بسیاری شرکتهای دیگر متمایز می کند، تولید مسمتر، برنامه های توسعه ای، تولید محصولاتی که سالها از خارج وارد شده، بومی سازی و مهندسی معکوس و بسیاری گزینه های دیگر است، شرایطی که درآمدزایی و سودهای کلانی برای شرکت رقم می زند. با نگاهی به فولادسازی های بزرگ و مقایسه آنها با فولاد مبارکه، متوجه می شویم در شرایطی که بسیاری از فولادسازی ها در نقطه سر به سر قرار دارند یا زیانده هستند، فولاد مبارکه با نوربالا بر ریل تولید، درآمدزایی و سوددهی شتابان حرکت می کند.

در تازه ترین اطلاعاتی که از سوی معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه اعلام شد، تمامی کسانی که ریسک سرمایه گذاری در بورس را بر فولاد مبارکه متمرکز کرده بودند، با سربلندی از این تصمیم خود در مقابل دیگر بورس بازان عرض اندام کردند. حامدحسین ولی‌بیک با تاکید بر اینکه تحولات سقوط درآمد عملیاتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سه‌ماهه نخست 1404 به 804 هزار و 689 میلیارد ریال افزایش یافته گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد 9 درصدی را نشان می‌دهد.

نکته بسیار مهمی که فولاد مبارکه را از بسیاری رقبا متمایز می کند، ورود به بازارهای صادراتی جهان است که معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه با اعلام اینکه عملکرد فروش محصولات این شرکت در بازارهای صادراتی با رشد قابل‌توجه 196 درصدی همراه بوده گفت: بیش از 326 هزار تن انواع محصولات به بازارهای هدف صادر شده در حالی که در مدت مشابه سال قبل، میزان صادرات 110 هزار تن بوده است.

البته فولاد مبارکه در مسیر قانونمداری گام برداشته و ابتدا نیاز داخل را تامین و تولید افزون بر نیاز داخل را صادر کرده به نوعی که ولی بیک اعلام کرده در بازار داخلی نیز بالغ‌بر یک‌میلیون و ۸۷۵ هزار تن انواع محصولات فولادی به فروش رسیده است.

آنچه درآمد و سوددهی شرکتهای تولیدی را همواره مورد تهدید قرار می دهد، هزینه های تولید است که ولی‌بیک با اشاره به اینکه بهای تمام‌شده درآمدهای عملیاتی فولاد مبارکه در سه‌ماهه نخست سال 1404 بالغ‌بر 581 هزار و 959 میلیارد ریال بوده گفت: درآمدهای عملیاتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 36 درصد افزایش‌ یافته که ناشی از افزایش نرخ حامل‌های انرژی و مواد اولیه است. بر این ‌اساس، شرکت موفق به تحقق سود ناخالص معادل 222 هزار و 730 میلیارد ریال شد که حاشیه سود ناخالص در این بازه، به 28 درصد بالغ شد.

بی شک نگرانی سهامداران در افزایش هزینه های تولید غیر قابل انکار است، اما معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه از سود خالص شرکت در سه‌ماهه اول سال 1404 به میزان 161 هزار و 824 میلیارد ریال خبر داده و تشریح کرده است: با توجه به سرمایه 1500 هزار میلیارد ریالی (150 هزار میلیارد تومان) شرکت، سود هر سهم (EPS) معادل 108 ریال محاسبه شده در حالی که عملکرد سود سه‌ماهه ۱۴۰۴ شامل درآمدهای سرمایه‌گذاری نبوده و این درآمدها معمولاً در پایان سال مالی و پس از برگزاری مجامع شرکت‌های فرعی گروه شناسایی خواهد شد.

به دلیل آنکه بخش قابل توجهی از چالش فولاد مبارکه در نتیجه ناترازی انرژی است، ولی بیک از مدیریت این معضل خبر داده و گفت: فولاد مبارکه برای رفع چالش ناترازی انرژی، استراتژی خودتأمینی را در پیش گرفته و نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی را در کارخانه راه‌اندازی کرده است. از سوی دیگر پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی آفتاب شرق فولاد مبارکه را تعریف کرده که فاز نخست آن با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات به بهره‌برداری رسید.

بیشتر بخوانید: فولادمبارکه؛ طلایه‌دار عمل به شعار سال در عرصه تولید

اگرچه بورس بازان باید قدرت تحلیل بالایی از بازار و اعداد و ارقام داشته باشند، اما ولی بیک با نتیجه گیری در مورد وضعیت فولاد مبارکه، اعلام کرده است: ارزش بازار فولاد مبارکه 4,750 هزار میلیارد ریال (4 هزار و 750 میلیارد ریال) بوده که با توجه به حجم سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده و ظرفیت درآمدزایی شرکت، پتانسیل رشد قیمتی نزدیک به ارزش ذاتی خود دارد؛ بنابراین انتظار می‌رود با بهبود شرایط بازار سرمایه، ارزش بازار شرکت به سطح واقعی خود نزدیک‌تر شود.