به دلیل دستاوردهای بزرگ در سالروز تاسیس بانک مطرح شد

درخشش بانک ملت در کنار نام آوران اقتصادی

نظام بانکی همواره با چالشهای بسیاری دست به گریبان بوده و از سوی صاحب نظران و فعالان اقتصادی مورد انتقاد قرار می گیرد. عملکرد نظام بانکی به ویژه بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری مالی به اندازه ای سوال برانگیز است که بارها تصمیمات کلانی در خصوص آنها گرفته شده که از انحلال تا ادغام را رقم زده است.

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

به نقل از پول نیوز، یکی از جدی ترین چالشهایی که نظام بانکی را تهدید کرده، سواستفاده بنیانگذاران است. امروزه بسیاری از بانکها بدلیل نبود شفافیت و سواستفاده، در معرض انحلال قرار دارند. در این شرایط مهمترین نکته ای که مطرح می شود، ایجاد راهکاری برای شفاف سازی بانکهاست که از مهمترین این راهکارها، ادغام بانکهای مساله دار در بانکهای شفاف است.

اما بعد از پیروزی انقلاب، آشفته بازار اقتصادی در عرصه بانکها خودنمایی کرد. از هر گوشه یک بانک سربلند کرده بود و هیچ راهکاری برای نظارت و کنترل آنها وجود نداشت، در نتیجه ادغام بانکها در دستور کار قرار گرفت و بانک ملت در تاریخ 31 تیر سال 1359 با ادغام 10 بانک خصوصی تشکیل شد و بانک‌های تهران، داریوش، بین‌المللی ایران، عمران، بیمه ایران، ایران و عرب، پارس، اعتبارات تعاونی و توزیع، تجارت خارجی و فرهنگیان از صحنه خارج شدند تا بانک ملت با سرمایه اولیه ۵/ ۳۳ میلیارد ریال پا به عرصه نظام بانکی بگذارد.

از آنجا که بانک ملت همواره بدنبال شفاف سازی و گسترش بوده، در تاریخ 17 فروردین 1387 مجمع عمومی فوق العاده بانک ها، نامه دفتر حقوقی بانک و تصویب هیات وزیران، نوع شخصیت حقوقی بانک ملت به سهامی عام تبدیل و به عنوان اولین بانک دولتی و 448 مین شرکت پذیرفته شده در ۲۲ بهمن ۸۷ در تابلوی اصلی بازار اول بورس اوراق بهادار تهران در بخش بانک ها، موسسات اعتباری و سایر نهادهای پولی درج و ۵ درصد سهام آن برای کشف قیمت در بورس عرضه شد. به عبارت بهتر بانک ملت، نخستین بانک دولتی است که براساس قانون اصل ۴۴ واگذار شده که از همان زمان تاکنون، همواره در سبزشدن تابلوی تالار شیشه ای نقش برجسته ای داشته است.

از همان روزی که بانک ملت تاسیس شد، شفاف سازی کامل اطلاعات بانک سبب شد تا به عنوان نخستین بانک دولتی سهام خود را در بورس واگذار کند. مهمتر آنکه عملکرد بانک ملت نشانگر آن است که خصوصی سازی اثرات قابل توجهی بر کارکرد بانک ملت داشته رشد چشمگیر منابع بانک را رقم زده است.

درآمدزایی، سوددهی، افزایش سرمایه، مدیریت چشمگیر و هماهنگی کارکنان بانک ملت افزایش، رضایتمندی سهامداران را رقم زده و همواره مشتریان در صف خرید سهام این بانک قرار دارند.

بیشتر بخوانید : وام ۶۰۰ میلیونی بانک ملت رسید / سود شناور و اقساط ویژه

از سوی دیگر بانک ملت شعبه های بسیاری در خارج از کشور راه اندازی کرده که شعب ترکیه در شهرهای استانبول،ازمیر و آنکارا، شعبه کره جنوبی درسئول و دو بانک تابع (ملت بانک) در جمهوری ارمنستان و (بانک بین المللی پرشیا لندن) است ،مضافا ۳۰/۲۶ درصد از سهام بانک تجارتی ایران و اروپا واقع در شهر هامبورگ متعلق به بانک ملت است.

اکنون بانک ملت چهل و پنجمین سالروز تاسیس خود را جشن گرفته و لازم است سهامداران این بانک بدانند بانک ملت از کجا شروع کرده و اکنون در چه شرایطی قرار دارد.

از آنجا که بانک ملت هیچ مشکلی ندارد و با تمام توان پیش می رود، فرشید فرخ نژاد در پیامی به مناسبت تاسیس سالگرد این بانک نوشت: بی تردید، بانک ملت بدون این اعتماد و همراهی نمی توانست به موفقیت های چشمگیر و گاه بی نظیر خود دست پیدا کند و نام خود را به عنوان یکی از ارکان اصلی و تاثیرگذار نظام مالی و بانکی کشور در کنار نام آوران اقتصادی کشور مطرح سازد.

مدیرعامل بانک ملت افزود: حضور پررنگ و تاثیرگذار در تامین مالی پروژه های کلان ملی، توسعه صنعت انرژی به عنوان زیربنایی ترین صنعت کشور، توسعه و ارتقای خدمات بانکی همگام با فناوری های روز دنیا، حضور موثر در بازار سرمایه و همسویی با دولت و بانک مرکزی در اجرای پروژه های کلان ملی در کنار گره گشایی و رفع نیازهای مالی خرد اقشار مختلف جامعه، تنها بخشی از دستاوردهای بانک بزرگ ملت در طول 45 سال حضور همدلانه در کنار ملت بزرگ ایران است که اکنون نیز با مشارکت در پروژه های توسعه نیروگاه های انرژی های تجدیدپذیر ادامه پیدا کرده تا این بانک به عنوان بخشی از جامعه بزرگ مالی کشور در توسعه و شکوفایی اقتصادی، نقش آفرینی کرده باشد.