اشتراک گذاری :
به نقل از پول نیوز، کشور ما در منطقه گرم و خشک قرار دارد و بزرگترین چالشی که با آن دست به گریبان هستیم، کم آبی و خشکسالی است. در این شرایط چاره ای به غیر از مدیریت منابع آبی کشور نداریم و برای این مهم، باید از تمامی ظرفیتها به بهترین نحو ممکن بهره بگیریم.
نکته بسیار مهمی که می تواند در رفع مشکل کم آبی موثر بیفتد، استفاده بهینه از دریای خزر در شمال و خلیج فارس و دریای عمان در جنوب کشور است. دسترسی به آبهای آزاد همواره در رفع بسیاری از چالشها کارگشا بوده که اکنون به رفع مشکل کم آبی منجر شده است. در این رابطه صنایع بزرگ کشور در عرصه فولاد، دست به دست هم دادند و با نصب دستگاههای آب شیرین کن، آب را از خلیج فارس و دریای عمان به مرکز کشور کشیدند تا نه فقط مشکل صنایع آب بر را مرتفع کنند، بلکه نیازهای مردم به آب آشامیدنی را نیز تامین کنند.
در انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان، فولاد مبارکه نقش بسزایی دارد. اگرچه آب شیرین در مسیر معادن بزرگ گل گهر و چادرملو قرار دارد، اما در نهایت به فولاد مبارکه می رسد و این آب، تاثیرات بسزایی در بهبود وضعیت آب و هوایی و کشاورزی اصفهان خواهد داشت. با نهایی شدن انتقال آب، نگرانی از کمبود آب برای همیشه مرتفع خواهد شد و ذخایر زیرزمینی که در نتیجه برداشت های بی رویه خالی شده و نشست زمین را به دنبال داشته، بار دیگر احیا خواهد شد.
هزینه های کلانی که فولاد مبارکه برای انتقال آب به اصفهان انجام داده، نشان می دهد که این شرکت قصد دارد نه تنها برای همیشه به وابستگی زاینده رود پایان دهد، بلکه بنا دارد نقش آفرینی و اهمیت فولاد مبارکه را برای اصفهان ماندگار کند. اگر تا دیروز از فولاد مبارکه بدلیل استفاده از آب انتقاد می شد و مورد هجمه قرار می گرفت، اکنون زمان آن فرا رسیده که از فولاد مبارکه تقدیر شود.
واقعیت این است که جایگاه و سهم ایران از ذخایر جهان، بسیار قابل توجه است، به نوعی که 7 درصد ذخایر جهان، در ایران قرار دارد. اما برای آنکه از این ذخایر به نحو ممکن استفاده کنیم، باید زیرساختهای لازم را آماده کنیم. از جاده تا برق، از آب تا گاز و از سرمایه تا نیروی انسانی کارآمد و بسیاری گزینه های دیگر لازم است تا تولید شکل بگیرد و ذخایر کشور از حالت بالقوه به حالت بالفعل درآید، تحولی که منافع کلانی دارد و نه تنها یک شهر یا استان، بلکه کل کشور از منافع آن بهره مند می شوند.
بیشتر بخوانید: درخشیدن غرفه ی شرکت صنعت و معدن فولاد مبارکه در نمایشگاه مشهد اینوکس(+فیلم)
سالهاست از اقتصاد دولتی انتقاد و بر تقویت بخش خصوصی تاکید می شود، اما در تمامی سالهای گذشته، شاهد مقاومت دولت در واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی بوده ایم. واقعیت این است که هر گاه بخش خصوصی وارد عرصه فعالیت تولیدی و اقتصادی شده، چالشهای اقتصاد دولتی از سومدیریت تا رانت از بین رفته و شفافیت جایگزین معاملات و زدوبندهای پشت پرده شده است. بکارگیری مدیران سفارشی، معضل آقازاده ها، قراردادهای سوال برانگیز و بسیاری بحران های دیگر، ریشه در اقتصاد دولتی دارد.
در تمامی سالهای گذشته شاهد این مهم بوده ایم که مدیران بخش دولتی به ویژه در سطح کلان، به بخش خصوصی افتخار کرده اند، رویکردی که بتازگی نیز شاهد آن بودیم. وزیر صمت در آیین بهرهبرداری از فاز نخست نیروگاه 120 مگاواتی حضور یافت و با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی اصفهان دیدار کرد.
سیدمحمد اتابک که در سفر به استان اصفهان فقط برای تامین برق آمده بود، گریزی به مشکلات کمبود آب کشور و استان اصفهان زد و گفت: فولاد مبارکه برای مشارکت در پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان چندین هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده و پروژههای احداث نیروگاههای ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در دست اجرا دارد.
وزیر صمت با اشاره به اهمیت اجرای پروژه انتقال آب گفت: به سرانجام رسیدن بخشی از پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان را تبریک میگویم و از آقای زرندی مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و تمامی همکارانشان که برای این پروژه زحمت کشیدهاند، تشکر میکنم