اشتراک گذاری :
خبرداری؟ هر فعالیتی در هر زمینه بدون تحول، خلاقیت و نوآوری نمی تواند در مسیر پیشرفت گام بردارد و دستاوردهای بزرگی رقم بزند. نوآوری به یک بخش خاص اختصاص ندارد و روشها در تمامی زمینه ها به صورت مستمر تغییر می کند. تحولات به اندازه ای سریع و گسترده اتفاق می افتد که جدیدترین رویکردها در صنعت، کشاورزی و خدمات آنقدر دوام نخواهد داشت و هر لحظه امکان دارد روش های موجود به روشی سنتی تبدیل و رویکرد جدید جایگزین آن شود. این تحولات گسترده در قالب نوآوری تعریف می شود که ریشه در خلاقیت فردی یا گروهی یک مجموعه دارد. خلاقیت و نوآوری به اندازه ای اهمیت دارد و در رونق اقتصاد اثر می گذارد که روز جهانی خلاقیت و نوآوری تعریف شده تا اهمیت آن به صورت جهانی بررسی شود و مورد تاکید قرار گیرد.
با وجود اهمیت و تاثیرگذاری خلاقیت و نوآوری، بسیاری از مجموعه ها نسبت به این مهم بی توجه هستند و از مزایای خلاقیت و نوآوری عقب می مانند. با نگاهی به عملکرد بسیاری از بخشهای اقتصادی، متوجه عقب ماندگی آنها به صورت کلی و جزیی می شویم و در مقابل، برخی صنایع با قدرت و قوت در مسیر خلاقیت و نوآوری یکه تازی می کنند و به همان نسبت از منافع توجه به نوآوری و فناوری بهره مند می شوند.
با نگاهی به روند توسعه، افزایش تولید، کاهش هزینه، سودآوری و بسیاری از مزایای فعالیت اقتصادی، بخوبی می توان به فناوری و نوآوری در آن مجموعه پی برد. شرکتهایی که نسبت به خلاقیت و نوآوری کم توجه یا بی توجه هستند، نگرانی از ترس هزینه های تحقیق و پژوهش دارند، در حالی که با دستیابی به فناوری و نوآوری، می توانند هزینه ها را کاهش دهند و سودآوری بیشتری بدست بیاورند.
شرکتها باید بدانند که تحریم فرصت توسعه و پیشرفت را برای آنها فراهم کرده، اما قرار نیست درجا بزنند و منتظر بمانند تا دیگر کشورها به فناوری و نوآوری دست یابند و آن را دو دستی تقدیم آنها کنند.
برای آنکه بتوانیم نوآوری، فناوری و خلاقیت شرکتها را مورد ارزیابی قرار دهیم، بررسی سیاستگذاری ها و موضع گیری آنها می تواند بسیار موثر باشد. یکی از مهمترین و بزرگترین شرکتهای صنعتی و معدنی، شرکت صنعتی و معدنی گهرزمین است. گهرزمین اعتقاد راسخی به نوآوری و خلاقیت دارد که محمد محیاپور مدیرعامل این مجموعه به صراحت از آن سخن به میان آورده است.
مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی گهرزمین به تشریح نقش فناوریهای نوین و نوآوری در بهبود عملکرد شرکت از سالهای گذشته تاکنون پرداخت و گفت: گهر زمین به عنوان یکی از صنایع پیشران کشور و مبتنی بر راهبرد نظام مبنی بر توسعه اقتصاد غیرنفتی، به کارگیری فناوریهای نوین و فعالیتهای نوآورانه را در اولویت خود قرار داده است. محیاپور بکارگیری فناوری های نوین را برای افزایش بهرهوری و سطح رقابتپذیری گهر زمین عنوان کرد و گفت: گهرزمین چند برنامه را که عمدتا برای نخستین بار در کشور اتفاق می افتد، در دستورکار خود قرار داده است.
در شرایطی که تحریم امکان خرید فناوری و نوآوری برای کشورمان را به حداقل ممکن کاهش داده، بکارگیری شرکتهای دانش بنیان و نیروهای خلاق کشور از اهمیت ویژه ای برخورد است. به همین دلیل مدیرعامل گهر زمین با تشریح مهمترین اقدامها برای دستیابی به نوآوری با بکارگیری توان داخل پرداخت و گفت: توسعه همکاری با شرکتهای دانش بنیان و دانشگاههای تراز اول، به کارگیری فناوریهای نوین شامل پهپاد و هوش مصنوعی در فرآیندهای اکتشافات و استخراج از معدن و توسعه فناوری خردایش و حمل پیوسته مواد (IPCC) از پیت معدن در دستورکار شرکت است.
مدیرعامل گهرزمین افزود: اقدامهای نوآورانه در ارتقای کیفیت محصولهای تولیدی به ویژه گندله آهن و اقدام در طراحی و ساخت قطعات و تجهیزات فناورانه مورد نیاز خطوط تولید در اولویتهای شرکت قرار دارد.
بیشتربخوانید:
محیاپور با اشاره اینکه برنامهریزی در راستای ورود به کسبوکارهای جدید در حوزه مواد معدنی بر مبنای اقتصاد چرخشی در حال انجام است گفت: تکمیل زنجیرههای ارزش محصول از جمله فولاد با کاربرد فناوریهای بهروز دنیا با تمرکز بر کاهش انتشار کربن انجام شده است.