اشتراک گذاری :
خبرداری؟ برای اداره کشور لازم است هدفگذاری صورت پذیرد و برای رسیدن به این هدف، باید سیاستگذاری، برنامه ریزی و زمانبندی شود تا در نهایت با ورود به مرحله اجرا، تحقق اهداف انجام شود. اما مهمتر از همه این موارد، نظارت در دوره اجرا و اعلام نظر در خصوص نحوه اجراست.
واقعیت تلخ این است که قانونگریزی و اجرای سلیقه ای قانون در تمامی سالهای گذشته ضربات جبران ناپذیری بر بخشهای کشور وارد آورده و بدتر آنکه هیچ کس پاسخگوی اجرای سلیقه ای قوانین نیست. دستگاههای ناظر نیز بخوبی در این حوزه ورود نمی کنند و هنگامی که عملکرد را بررسی کردند و به این یقین رسیدند که اجرا تا چه اندازه مخرب بوده، تنها اقدامی که علیه مدیر ناکارآمد صورت می گیرد، برکناری است و تاکنون هرگز مشاهده نشده که مدیری تاوان اشتباهات خود را بدهد. البته بسیاری از مدیران تا سطح وزیر در دولت و رده های بالا در قوه قضاییه و نمایندگان مجلس بدلیل فساد محاکمه و محکوم شده اند اما اشتباهات سلیقه ای هرگز مورد توجه نبوده است.
در مقابل، مدیران توانمندی هستند که با احترام به قانون در مسیر سیاستگذاری ها گام برمی دارند و همسو و هماهنگ با دیگر دستگاهها، آهنگ مدیریت درست کشور را بصدا در می آورند.
بی شک نامگذاری سال از سوی رهبر انقلاب اقدامی بسیار درست است. رهبری شرایط کشور را می سنجد و پس از مشورت با مسوولان و مشاوران در رده های گوناگون، اشکالات را مشخص می کنند و در نهایت برای مدیریت مشکلات و چالشها، در قالب نامگذاری سال، برای مدیریت کشور ریل گذاری می کنند. اما سوال اینجاست که این ریل گذاری تا چه اندازه مورد توجه قرار می گیرد و اجرایی می شود.
اگر بپذیریم که رهبری عالی ترین مقام کشور است، باید در هر جایگاهی فرامین رهبری اجرا و حرکت در مسیر ریلگذاری ایشان باشد. سیاست، اقتصاد، ورزش، فرهنگ و… هیچ تفاوتی نمی کند، بلکه هر مسوولی موظف است مجموعه خود را بر ریل سیاستهای کلان کشور قرار دهد و در همان مسیر حرکت کند.
سالهاست دشمنان ایران با روشهای گوناگون سعی کرده اند چوب لای چرخ مدیریت کشور قرار دهند. از ترور تا جنگ و تهاجم فرهنگی را تجربه کردند و در همه موارد به بن بست رسیدند تا آنکه جنگ اقتصادی را در دستور کار قرار دادند و با سلاح تحریم این جنگ را مدیریت می کنند، سلاحی که هرگز نمی توان کارآمدی و تاثیرگذاری آن را انکار کرد. با این وصف، سیاستگذاری در مسیر اقتصاد با محوریت تولید در دستور کار قرار گرفت و رهبر انقلاب همه ساله نامگذاری سالها را بر پایه تولید بنا نهادند.
با توجه به فرار سرمایه و چالشهای ناشی از آن، امسال توجه ویژه ای به سرمایه صورت گرفت. اما بحث بر سر کمبود سرمایه نیست، بلکه بر سر این است که سرمایه در مسیر دلالی در بازارهای کاذب دلار، طلا، خودرو، مسکن و… صورت می گیرد و بر بحران ها دامن می زند. به همین دلیل رهبری بر هدایت سرمایه به سوی تولید تاکید کرد.
اگرچه در این سیاستگذاری تمامی دستگاهها مسوول هستند، اما مناطق آزاد نقش ویژه ای در این عرصه دارند و منطقه آزاد انزلی از جایگاه متفاوتی برخوردار است. با وجود آنکه منطقه آزاد انزلی نسبت به وسعت از دیگر مناطق آزاد کمتر است، اما عملکرد چشمگیر و تاثیرگذاری داشته و از این پس نیز خواهد داشت که مصوبه مجلس بر توسعه منطقه آزاد انزلی گواهی بر این ادعاست.
منطقه آزاد انزلی به 8600 هکتار توسعه یافته و دو مجتمع بندری کاسپین و انزلی در این منطقه فعالیت می کنند. پس از الحاق فرودگاه سردارجنگل رشت و افزایش پهنه های صنعتی، منطقه آزاد انزلی حدود 2000 هکتار افزایش یافت. اما اتصال این منطقه به خط ریل سراسری ظرفیت های خوبی در استفاده از مزیت های کریدوری و توسعه همکاری ها با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا فرآهم آورده و راهبرد سازمان منطقه آزاد انزلی بر هم افزایی میان نهادی با تکیه بر توانمندی های بخش خصوصی برای بهره برداری حداکثری از فرصت های موجود در عرصه دیپلماسی اقتصادی و ترانزیتی پایه گذاری شده است.
بیشتربخوانید:فرش قرمز منطقه آزاد انزلی پیش پای گردشگران
مصطفی طاعتی مقدم مدیرعامل منطقه آزاد انزلی که درک درستی از ظرفیت منطقه آزاد انزلی دارد و بخوبی می داند که یکی از مهمترین جامعه های هدف رهبری، مناطق آزاد به ویژه منطقه آزاد انزلی است، با هادی حق شناس استاندار، مجید الهیان رییس کل دادگستری، احمد آقایی رییس کل بازرسی، امید نبی زاده حقیقی مدیرکل دیوان محاسبات استان و سردار عزیزاله ملکی فرماندهی فراجای استان گیلان دیدار کرد.
در این دیدارها که به نشست های تخصصی و کارشناسی منجر شد، طرفین در خصوص هم افزایی میان نهادی به منظور اجرای راهبرد رهبر انقلاب در قالب نامگذاری سال با عنوان “سرمایه گذاری برای تولید” در محدوده منطقه آزاد انزلی با نگاه حمایت محور از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی گفتگو کردند.
همچنین در این نشست ها، در ارتباط با سازوکارهای فعال سازی کریدور شمال جنوب در بستر توانمندی های حمل و نقل دریایی، ریلی، جاده ای و هوایی استان گیلان و منطقه آزاد انزلی و همکاری برای تحقق ظرفیت های استان و منطقه در زمینه اقتصاد دریا محور تبادل نظر صورت گرفت.
این دیدارها که برای محقق کردن دیدگاههای رهبر انقلاب صورت گرفت، بیانگر اوج ولایتمداری و ایجاد هماهنگی در تیم مدیریتی استان گیلان با محوریت منطقه آزاد انزلی بود.