در قالب امضای تفاهمنامه همکاری گسترده ای با وزارت علوم رقم می خورد

سنگ تمام بانک ملت در قدردانی از دانش و دانشگاه

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ به همان اندازه که در کشور چالش و مشکل وجود دارد، به همان اندازه نیز ظرفیت برای مدیریت و رفع مشکلات وجود دارد، اما نکته مهم اینجاست که این چالشها چگونه مدیریت شود. تهدیدها و تحریم ها پایانی ندارد و همواره بخشی از اقتصاد کشور را به چالش می کشد و در حالی که راهکارهای بسیاری برای مدیریت آنها داریم، چشم به لطف دیگر کشورها دوخته ایم تا شاید بتوانیم به بهانه ای نیازهای مان را به جای تولید و تامین در داخل، از خارج وارد کنیم.

 

برای آنکه نیازهایمان را تولید و تامین کنیم، به علم، سرمایه، خلاقیت، تخصص، تجربه و تعهد نیاز داریم که خوشبختانه تمامی آنها در کشور وجود دارد، اما برای شکوفا کردن آنها با مشکلات بسیاری دست به گریبان هستیم، مشکلاتی که در راس آنها، بی اعتمادی به توان نیروهای داخل است.

 

بدترین حالتی که آزاردهنده است و اقتصاد را به چالش می کشد، حرکت با یک دنده است. در حالی که کشورهای جهان بر خلاقیت، نوآوری و فناوری تاکید می کنند و دایم با اقدامات جدید، سرعت در کمیت و کیفیت تولید را رقم می زنند، خط تولید فرسوده مهمترین چالش اقتصاد کشور است. در این شرایط باید به اتکا به توان نیروهای داخل، نیازهای کشور را تامین کنیم و حتی نوآوری های جدید را رقم بزنیم، رویکردی که تاکنون بارها شاهد بوده ایم.

 

در حالی که چالش های بزرگ تحریم ها را در کنار ظرفیت های بزرگ نیروی انسانی کارآمد و با سواد داریم، سالهاست از بیگانگی صنعت و دانشگاه رنج می بریم. البته این فقط در خصوص صنعت نیست، بلکه بیگانگی کشاورزی و خدمات با دانشگاه را نیز شاهد هستیم واگر نگوییم بیگانگی صرف بر روابط دانشگاه و تولید حاکم است، فاصله ای معنادار بحران آفرین شده است. اما سوال اینجا که چه باید کرد و کدام دستگاهی را می توان یافت که مسوولیت رفع این فاصله ها را بر عهده بگیرد.

 

در آخرین روز کاری سال 1403 اتفاق مبارکی رخ داد، اتفاقی که امید را رقم زد و احتمال همکاری گسترده با دانشگاه کلید خورد.  بانک ملت با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تفاهم نامه همکاری امضا کردند. این تفاهم نامه با هدف تقویت سطح تعاملات در حوزه های نوآورانه و دانش بنیان، حمایت از نخبگان کشور و ارائه خدمات مالی و بانکی بسته شد.

 

این تفاهمنامه که به امضای فرشید فرخ نژاد مدیرعامل بانک ملت و مهدی پندار معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید، همکاری در زمینه حوزه های نوآوری و حمایت از طرح های نوآورانه و دانش بنیان زیرمجموعه این وزارتخانه در دستور کار قرار گرفت.

 

البته چالش جدی که سالهاست باعث نارضایتی دانشگاهیان شده، بی توجهی به معلم و تعلیم و تربیت است که از معلمان آموزش ابتدایی تا دبیرستان و استادان دانشگاه شاهد هستیم. آخرین بازدیدی که مسعود پزشکیان از دانشگاهها داشت، گلایه های سنگینی مطرح شد. از کوچ استادان دانشگاهها به خارج از کشور تا حقوق های ناچیز عقده گشایی شد. اما تفاهم نامه بانک ملت با وزارت علوم تا حدودی چاره ساز شد به نوعی که حمایت از فرهیختگان و استادان دانشگاه و صدور کارت های بانکی مشترک، از مواردی بود که در قالب این تفاهمنامه اجرایی خواهد شد.

 

این تفاهمنامه همکاری دستاوردهای دیگری هم دارد که بانک ملت انواع خدمات مالی، اعتباری، بیمه ای و … را به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه خواهد کرد.

بیشتربخوانید:

افزایش همکاری بانک ملت با بیمه مرکزی

فرخ نژاد مدیرعامل بانک ملت این تفاهمنامه همکاری را به فال نیک گرفت و اظهار امیدواری کرد که این تفاهمنامه میان بانک ملت و وزارت علوم، مقدمه ای برای شروع همکاری در  پروژه های مشترک دانش بنیان و نوآورانه و حمایت از نخبگان و دانشگاهیان به عنوان سرمایه های بزرگ کشور باشد.