اشتراک گذاری :
دانه های چیا دانه های بسیار کوچک اما فوق العاده غنی از نظر مواد مغذی هستند. این دانهها قرنها به دلیل فواید سلامتی مورد توجه قرار گرفتهاند. خواص دانه چیا با مواد مغذی موجود در آن شناخته میشود. این دانه عملکرد قلب را تقویت میکند، از استخوانهای قوی حمایت میکند و مدیریت قند خون را بهبود میبخشد. علاوه بر این، دانه های چیا همه کاره هستند و می توانند در بسیاری از دستورالعمل ها استفاده شوند.
دانه های چیا به طرز باورنکردنی به راحتی در رژیم غذایی شما گنجانده می شوند. این دانه ها طعم نسبتاً ملایمی دارند، بنابراین می توانید آنها را تقریباً به هر چیزی اضافه کنید.
شما برای مصرف دانه چیا صرفا نیازی به آسیاب کردن، پختن آنها یا… ندارید. این مزیت باعث میشود که دانه های چیا یک افزودنی مفید برای دستور العملها باشند.
این دانه های کوچک را می توان به صورت خام، خیسانده در آب میوه، یا به بلغور جو دوسر، پودینگ، اسموتی ها و محصولات پخته شده اضافه کرد. همچنین میتوانید آنها را روی غلات، ماست، سبزیجات یا برنج بپاشید. بعلاوه، آنها در غذاهای سرخ کردنی خانگی به عنوان یک عامل اتصال معجزه می کنند.
با توجه به توانایی دانه چیا در جذب آب و چربی، می توانید از آن برای غلیظ کردن سس ها و به عنوان جایگزین تخم مرغ استفاده کنید. همچنین می توان آنها را با آب مخلوط و به ژل تبدیل کرد.
به نظر می رسد که طعم دانه های چیا به خوبی تحمل می شود. با این حال، اگر به خوردن فیبر زیاد عادت ندارید، ممکن است عوارض جانبی گوارشی مانند نفخ یا اسهال را در صورت خوردن بیش از حد دانه ها در یک وعده تجربه کنید.
کم کالری ترین خوراکی هایی که لاغرتون میکنه را مطالعه کنید.
تحقیقات نوظهور در مطالعات حیوانات نشان می دهد که خواص ضد التهابی دانه چیا ممکن است نقش محافظتی بالقوه ای در برابر اختلال عملکرد تخمدان ناشی از چاقی داشته باشد. اما برای اینکه این نتیجه را به انسان ها نیز تعمیم دهند به مطالعات انسانی بسیاری نیاز است.
دانههای چیا منابع خوبی از کلسیم و منیزیم هستند و 2 قاشق غذاخوری دانه چیا 24 درصد از نیاز روزانه منیزیم و 18 درصد نیاز روزانه شما به کلسیم را تامین میکند. کلسیم و منیزیم مواد مغذی مهمی برای حفظ سلامت استخوان و سیستم عصبی هستند و ممکن است در PMS نیز نقش داشته باشند. منیزیم یک ماده مغذی مهم برای کنترل قند خون است و زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک در مقایسه با زنان بدون سندرم تخمدان پلی کیستیک احتمال بیشتری دارد که سطوح منیزیم کمتری داشته باشند
فیبر و پروتئین موجود در دانه چیا ممکن است برای کسانی که سعی در کاهش وزن دارند مفید باشد. 28 گرم دانه چیا نزدیک به 10 گرم فیبر غذایی دارد. این بدان معناست که آنها از نظر وزن دارای 35 درصد فیبر هستند.
اگرچه تحقیقات در مورد این موضوع متفاوت است، اما برخی از مطالعات نشان می دهد که خوردن فیبر ممکن است در پیشگیری از اضافه وزن و چاقی نقش داشته باشد. علاوه بر این، پروتئین موجود در دانه چیا نیز می تواند به کاهش اشتها و مصرف غذا کمک کند.
یک مطالعه روی 24 شرکتکننده نشان داد که خوردن 7 گرم تا 14 گرم دانه چیا مخلوط با ماست برای صبحانه باعث افزایش احساس سیری و کاهش مصرف غذا در کوتاه مدت میشود.
با این حال، مطالعاتی که اثربخشی دانههای چیا را برای کاهش وزن بررسی میکنند، نتایج متفاوتی را مشاهده کردهاند. در یک مطالعه قدیمی در سال 2009 که 90 فردی که اضافه وزن داشتند در آن شرکت کرده بودند، مصرف 50 گرم مکمل دانه چیا در روز به مدت 12 هفته بر وزن بدن یا نشانگرهای سلامتی مانند نشانگرهای فشار خون و التهاب تاثیری نداشت.
در مقابل، یک مطالعه 6 ماهه شامل 77 فرد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی و دیابت نوع 2 که رژیم غذایی کم کالری داشتند، نشان داد که افرادی که روزانه دانه چیا مصرف می کردند کاهش وزن قابل توجهی نسبت به افرادی که دارو دریافت می کردند، داشتند.
اگرچه افزودن دانه چیا به رژیم غذایی شما صرفا به خودی خود باعث کاهش وزن نمی شود، اما اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، ممکن است مکمل مفیدی برای یک رژیم غذایی متعادل و مغذی باشد.
متخصصان سلامت مصرف دانه چیا را در صبح به خصوص با معده خالی توصیه می کنند چون فیبر و آب غنی چیا می تواند به افزایش متابولیسم و کاهش وزن کمک کند.
دانه های چیا دانه های خوراکی هستند که از گیاهی متعلق به خانواده نعناع به نام Salvia hispanica می آیند. این دانه های تیره رنگ و کوچک یک غذای غنی از مواد مغذی و اسیدهای چرب امگا 3 و سایر ترکیبات زیست فعال ضروری هستند.
مصرف دانه چیا فواید بسیاری از جمله کاهش فشار خون، کاهش التهاب و بهبود سلامت دستگاه گوارش برای سلامتی دارد.
با این حال، برخی از افراد ممکن است در صورت مصرف مقادیر زیادی دانه چیا، برای افرادی که دیابت، فشار خون بالا و آلرژی دارند، عوارض جانبی داشته باشد. مصرف بیش از حد دانه چیا ممکن است منجر به مشکلات گوارشی و حتی در مواقعی منجر به افزایش وزن شود.
ساختن و حفظ توده عضلانی هدف اولیه بدنسازان است و تغذیه مناسب برای دستیابی به این هدف ضروری است. دانه چیا با مشخصات غذایی منحصر به فرد خود میتواند نقش بسزایی در تقویت عضله سازی داشته باشد.
در میان این اسیدهای آمینه ضروری، دانه های چیا به ویژه سرشار از لوسین، ایزولوسین و والین هستند که در مجموع به عنوان اسیدهای آمینه شاخه دار (BCAA) شناخته می شوند. BCAA ها نقش مهمی در سنتز پروتئین ماهیچه ایفا می کنند و می توانند به کاهش خستگی عضلانی در حین ورزش کمک کنند.
با گنجاندن دانه های چیا در رژیم غذایی خود، اطمینان حاصل می کنید که بدن شما مجموعه ای جامع از اسیدهای آمینه لازم برای رشد و ریکاوری بهینه عضلات را دریافت می کند.
فیبر موجود در دانه چیا میتواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) کمک کند. این امر میتواند خطر ابتلا به بیماریهایی مانند کبد چرب را کاهش دهد.
آنتیاکسیدانهای موجود در دانه چیا میتوانند به محافظت از کبد در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد که به سلولهای کبد آسیب میرسانند و باعث التهاب می شوند، کمک کنند. در واقع اسیدهای چرب امگا 3 موجود در دانه چیا میتوانند به کاهش التهاب و بهبود عملکرد کبد کمک کنند.
یک مطالعه نشان داد که مصرف دانه چیا به مدت 12 هفته باعث کاهش سطح آنزیمهای کبد در افراد مبتلا به NAFLD(بیماری کبد چرب غیر الکلی) شد. این آنزیمها نشاندهنده آسیب کبدی هستند.
مطالعه دیگری نشان داد که مصرف دانه چیا به مدت 8 هفته باعث کاهش التهاب در کبد افراد مبتلا به NAFLD شد. البته، تحقیقات بیشتری برای تأیید اثربخشی دانه چیا در درمان کبد چرب مورد نیاز است.
خارجی ترین لایه پوست از کلسترول، سرامیدها و اسیدهای چرب تشکیل شده است که یک سد محافظ را تشکیل می دهند. دانه چیا به لطف اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 که اپیدرم را تقویت می کنند و آنتی اکسیدان هایی که از پوست در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، به بهبود عملکرد سد پوست کمک می کند. این مواد همچنین آبرسانی پوست را بهبود می بخشد و سطح پوست را بیشتر تقویت می کند.
دانههای چیا سرشار از فیبر هستند و به آنها اجازه میدهند 10 تا 12 برابر وزن خود آب جذب کرده و از دست دادن آب پوستی را کاهش دهند. آنها همچنین حاوی اسیدهای چرب، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی (مانند منیزیم) هستند که هیدراتاسیون را افزایش می دهند. این خواص دانه چیا را به یک عامل مرطوب کننده قوی برای پوست تبدیل می کند.