مرتضی ترک تبریزی، رئیس هیاتمدیره بانک تجارت با اعلام این مطلب، اظهارداشت: علیرغم تلاشهای متولیان در سالهای اخیر، عدم حمایت کافی از بخش خصوصی باعث شده که پیشرفتها به کندی انجام شود و نیروهای متخصص تدریجاً از دست بروند. بهویژه در حوزه اقتصاد و بانکداری دیجیتال و با ظهور فینتکها، بهجای حمایت از این نوآوریها، بیشتر به چشم مزاحم به آنها نگریسته میشود. فعالان این حوزه بر این باورند که با رویکرد سنتی حاکمیت، بخش فناوری اطلاعات بهسختی و شاید هرگز موفق نخواهد بود.
رئیس هیاتمدیره بانک تجارت افزود: با توجه به امکانات دیجیتالی موجود و کاهش نیاز به شعب بانکی، ادامه فعالیت بر اساس نظام بانکی سنتی دیگر ممکن نیست. اما به دلیل نواقص موجود، ناچار به حفظ این وضعیت هستیم. این رویکرد سنتی میتواند به عقبماندگی فناوری اطلاعات در کشور منجر شود.
گفتنی است، چالشهای اجرای برنامه هفتم توسعه در نشست اخیر کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، مورد بررسی قرار گرفت که در این نشست نیز رئیس هیاتمدیره بانک تجارت بر
وی اظهار داشت: بخش حاکمیت باید نقش پشتیبان و حمایتگری خود را با جدیت دنبال کند، بهویژه این پشتیبانی در بخش هوشمصنوعی و فناوری اطلاعات که به نسبت جدید هستند بسیار مهم است. متاسفانه ایران در این رابطه ضعیف بوده و حاکمیت نقش حمایتگری خود را نتوانسته بهخوبی اعمال کند.
این فعال در حوزه فناوری اطلاعات تصریح کرد: این بخش نمیتواند در نظامی که دولتی است، با سرعت حرکت کند. سرعتبخشیدن در این حوزه به کمک بخشخصوصی اتفاق میافتد و به همیندلیل کمکم بازیگران این حوزه را از دست دادیم. ترکتبریزی تدوین استانداردها را بسیار مهم ارزیابی کرد تا در چارچوب آن همه فعالان این وادی بتوانند حرکت کنند.
به باور وی، با نظام سنتی حاکم نباید انتظار داشت که بخش فناوری اطلاعات بتواند آنطور که باید در رقابت با دیگر کشورها موفق عمل کند. باید رویکردها و شیوه عمل را تغییر دهیم.ترک تبریزی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم نکات خوبی مطرح شده؛ اما مساله مهم، اجرایی و عملیاتیشدن آن است.
منبع: فابانیوز